Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

6 Νοε 2012

Ομαδική παραίτηση 40 στελεχών της ΤτΕ!


Σοκ στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά την ομαδική παραίτηση 40 κορυφαίων αξιωματούχων της ΤτΕ. Η απόφαση τους οφείλεται στην διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στον νόμο περί αποκρατικοποιήσεων (Άρθρο 6) που ορίζει ότι ο ανώτατος μισθός των διοικήσεων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από τις 5.000 ευρώ μικτά (ή 2.900 ευρώ καθαρά).

Μεταξύ άλλων παραιτήθηκε ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος Γιάννης Γούσιος ο οποίος αντικαθίσταται από την Βασιλική Ζάκκα που συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Επίσης αποχωρούν ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της Τραπέζης της Ελλάδος Χαράλαμπος Βογιαντζής, ο διευθυντής οικονομικών μελετών Ισαάκ Σαμπεθάι, (...) ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ Χ. Παπακωνσταντίνου, ο Διευθυντής Ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΤτΕ.

Τι αναφέρει το Άρθρο 6 του Νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις:

Οι Τράπεζες, καθώς και οι εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο, αν και πλειοψηφών μέτοχος δεν ασκεί τη διοίκηση ή διαχείρισή τους, ο εκάστοτε αρμόδιος Υπουργός ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στη γενική συνέλευση των μετόχων υποχρεούται να θέσει για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, ως θέμα στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων πρόταση αναλογικής μείωσης των αποδοχών της διοίκησης και των στελεχών των εταιρειών αυτών, τουλάχιστον για τη διάρκεια ισχύος των μέτρων εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Σε περίπτωση που στη γενική συνέλευση το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται από υπάλληλο του εκάστοτε αρμοδίου φορέα εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου κατ' εξουσιοδότηση του αρμοδίου Υπουργού, η υποχρέωση να θέσει για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, ως θέμα στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων, πρόταση αναλογικής μείωσης των αποδοχών της διοίκησης και των στελεχών των εταιρειών αυτών, τουλάχιστον για την διάρκεια ισχύος των μέτρων εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 ισχύει και για το πρόσωπο αυτό.

1 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

    Α, ναι, μέσα στους σαράντα υπήρξε και μια παράπλευρη απώλεια (...). Τι να κάνουμε, πόλεμο έχουμε, πώς μπορούμε να ξέρουμε ποιος θα είναι ο παραπλεύρως απολλούμενος και οικοιοθελώς απολυόμενος. Εδώ σκοτώνονται τόσοι καθημερινά στα τροχαία (σημ. όπου υπάρχουν αναμφισβήτητα και ημέτεροι), όπως είχε πει και ο κύριος Ντόναλντ Ράσφελντ πρώην υπουργός ΄Αμυνας των ΗΠΑ για τους άμαχους που σκοτώνονταν στους πρόσφατους απελευθερωτικούς πολέμους. Για να καταλήξει απορών : Είναι δυνατόν να μην σκοτωθούν άμαχοι;

    Έτσι λοιπόν κι εδώ με τους σαράντα. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας (...) δικός μας (τους). Έτρεχε με εκατόν ογδόντα, ή μάλλον με € 5.000. Θα του κάνουν μια πολύ καλή κηδεία προσλαμβάνοντάς των σε κάποιο άλλο παράρτημα της τέως Τράπεζας - και κατ΄ ευφημισμόν πλέον - της Ελλάδος. Το Δημόσιο γίνεται κι αυτό Μεσοπρόθεσμο μέχρι την πλήρη εξαφάνισή του. Το ιδιωτικό ανατέλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...