Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Anonymous επιτέθηκαν σε δεκάδες ιστοσελίδες και υπηρεσίες


Χαρακτηρίζοντας την 5η Νοεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα διαμαρτυρίας, η ομάδα hacker των Anonymous πραγματοποίησε μέχρι τώρα αρκετές επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού, ενώ διέρρευσε κωδικοποιημένα στοιχεία χιλιάδων χρηστών της υπηρεσίας PayPal.

Η ανακοίνωση έγινε από πολλαπλούς λογαριασμούς Twitter των Anonymous στους οποίους οι Anonymous παρέθεσαν links με τα αντίστοιχα έγγραφα. Αυτά περιείχαν e-mail, τα ονόματα και ενδεχομένως τους κωδικούς πρόσβασης χιλιάδων χρηστών από τις βάσεις δεδομένων πληρωμών της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ένα από τα έγγραφα αυτά περιείχε 27.935 καταχωρήσεις από μια βάση δεδομένων με το όνομα «mc_customers», στις στήλες της οποίας υπήρχαν κωδικοί πρόσβασης (σε κωδικοποιημένη μορφή) και τηλεφωνικοί αριθμοί. Τα περισσότερα links απενεργοποιήθηκαν αρκετά σύντομα, ενώ ο επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του PayPal δήλωσε στο Twitter πως η εταιρεία του ερευνά το γεγονός αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει στοιχεία που να υποδηλώνουν παραβίαση της ασφαλείας των συστημάτων τους.

Εδώ και αρκετό καιρό οι Anonymous είχαν ανακοινώσει πως για μια ακόμα φορά θα «τιμήσουν» την 5η Νοεμβρίου, την «Νύχτα του Guy Fawkes» η οποία αποτελεί ετήσιο εορτασμό στην Μεγάλη Βρετανία. Ήδη έχουν ξεκινήσει επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες της Αμερικής, όπως του NBC, του VMWare και πολλών ακόμα ιστοσελίδων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχαν ακόμα προειδοποιήσει πως σήμερα θα επιτεθούν και στο κοινωνικό δίκτυο Facebook με αφορμή την απόλυση αρκετών υπαλλήλων της Zynga στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Πέρα από τις κυβερνοεπιθέσεις, η ομάδα έχει προγραμματίσει πορείες διαμαρτυρίας μπροστά από τον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ και το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, αναπαριστώντας έτσι την σκηνή της επανάστασης από την ταινία «V for Vendetta».

Πηγή: Tech IT
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]