Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνοφύλακες για φρένο στην λαθρομετανάστευση

  • Το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα της χώρας, μπορεί να αντιμετωπισθεί με επάνδρωση της Εθνοφυλακής με μόνιμους Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας (Συνοριοφύλακες) 
  • Απαιτείται μόνιμη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων και όχι μόνο σε δίμηνη βάση

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου “ΑΚΡΙΤΕΣ” απέστειλε προς τους:

Πρόεδρο Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αντώνη Σαμαρά
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια
Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο
Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μιχαήλ Κωσταράκο
Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Γκίνη
Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο
Γενικό Γραμματέα Νέας Δημοκρατίας κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη
Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα
Πρόεδρο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» κ. Παναγιώτη Καμμένο
Πρόεδρο «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο
Γενική Γραμματέα ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα
Βουλευτές Έβρου: κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, κ. Γεώργιο Ντόλιο, κ. Μαρίνο Ουζουνίδη
Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη
Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη
Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη
Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Δημήτριο Μπουζά
Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Γεώργιο Χάνο
Δήμαρχο Σουφλίου κ. Ευάγγελο Πουλιλιό
Διοικητές XVI - XII Μ/Κ ΜΠ, 50 Μ/Κ ΤΑΞ

το ακόλουθο έγγραφο:

ΘΕΜΑ: Λαθρομετανάστευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Β. Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ» αφού συνήλθε εν απαρτία την 30-8-2012 στα Αμπελάκια Ορεστιάδας και έλαβε υπόψη :

α. Το καταστατικό και τις Αρχές του Συλλόγου μας.
β. Το Σύνταγμα της Ελλάδος
γ. Το από 2-6-2011 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου, που αναγνώσθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων, Αρχών και φορέων του Δήμου Διδ/χου, του Ν. Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης, για την ματαίωση εγκατάστασης παράνομων μεταναστών σε Στρατόπεδα της Καρωτής και του Β. Έβρου.
δ. Το από 19-6 2011 ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, που έγινε στην Καρωτή, και με το οποίο ζητήθηκε να φυλάσσονται τα ελληνο-τουρκικά σύνορα από το Στρατό, τους Συνοριοφύλακες και τους Εθνοφύλακες του Έβρου.
ε. Το από 10-8-2012 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου, Βουλευτών -Μητροπολιτών - Δημάρχων του Ν. Έβρου, Αντιπεριφεριάρχη Π.Ε. Έβρου, Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Διδ/χου, σε γενόμενη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο ζητήθηκε η ματαίωση αποφασισθείσας διακοπής λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Διδ/χου (καθώς και των Σχολών Κομοτηνής και Ξάνθης στις οποίες αιφνιδιαστικά και εν μία νυκτί εγκαταστάθηκαν λαθρομετανάστες) και η μετατροπή τους σε Κέντρα Κράτησης παράνομων μεταναστών.
στ. Την λανθασμένη πολιτική αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης που έγινε από τις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, με αποκορύφωμα την κατάπτυστη συμφωνία «ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2» του 2003 (οι παράνομοι μετανάστες της Ε.Ε. επιστρέφουν στην χώρα εισόδου στην Ευρώπη δηλαδή στην Ελλάδα) και το νόμο 3838/2010 (περι αποκτήσεως της Ελληνικής Ιθαγένειας από παράνομους μετανάστες). Αποτέλεσμα της λανθασμένης αυτής μεταναστευτικής πολιτικής είναι η συσσώρευση στη χώρα μας 1.400.000 λαθρομεταναστών.
ζ. Την πρόσφατη απόφαση της Κυβερνήσεως (που κοινοποιήθηκε δια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη) να διατεθούν για τη φύλαξη των Ελληνο-τουρκικών συνόρων 1880 Συνοριοφυλάκες και που είχε σαν αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της εισόδου των λαθρομεταναστών στο Ν. Έβρου και την μετάθεση της κύριας μεταναστευτικής ροής τους στο Αιγαίο.

Κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:

- Το σοβαρό και κυρίαρχο εθνικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης λύνεται μόνο με την πλήρη φύλαξη των Συνόρων, χερσαίων και θαλασσίων, σε συνδυασμό με την επαναπροώθηση των συλλαμβανομένων στις χώρες καταγωγής τους.

- Ως λύση στην τεράστια συγκέντρωση στη χώρα μας 1.400.000 λαθρομεταναστών είναι η ομαδική απελασή τους (στις χώρες καταγωγής τους, όπως ενεργεί πρόσφατα η Γαλλία) με παράλληλη καταγγελία της Συνθήκης «ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2», που μετέβαλε τη χώρα μας σε χωματερή παράνομων μεταναστών της Ευρωπαικής Ένωσης.

- Η μη επίλυση του εθνικού αυτού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης έχει απρόβλεπτες μελλοντικές διαστάσεις και απειλεί την ύπαρξη του Ελληνικού Εθνους, λόγω και του δημογραφικού προβλήματος. Σήμερα ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Περιορισμός της παρουσίας τους στο λεκανοπέδιο και διασπορά τους σε Στρατόπεδα ανά την Ελλάδα και μάλιστα ακριτικών περιοχών, χωρίς σχέδιο επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους, είναι απλώς φθηνά μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα για την Κυβέρνηση και θα αποδειχθούν και εθνικά επικίνδυνα.

Τα μέτρα καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης πρέπει να παραμείνουν, προκειμένου να σταματήσει ο παραλογισμός της αλλοίωσης της Εθνικής Ταυτότητας,, που προωθούν τα Διεθνή Κέντρα της παγκοσμιοποίησης.

- Φράκτες, μόνιμη φύλαξη των συνόρων (και όχι μόνο δίμηνη όπως ελέχθη στην παρούσα φάση), σκλήρυνση της στάσης των εμπλεκομένων οργάνων ασφαλείας στην αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών και των διακινητών τους είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την εξέλειψη του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

Το φαινόμενο αυτό δυστυχώς είναι βέβαιο ότι θα επιδεινωθεί, με το διεξαγόμενο πόλεμο στη Συρία και τη συγκέντρωση εκαντοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Τουρκία.

- Η εμπλοκή του Στρατού είναι σκόπιμη και επιβεβλημένη με δεδομένο ότι πάντοτε οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν ως αποστολή και τη φύλαξη των συνόρων.

Επιβάλλεται επίσης η χρήση της Εθνοφυλακής, η οποία θεωρείται η πλέον κατάλληλη και αποτελεσματική σε ανάλογες αποστολές, λόγω της μειωμένης επάνδρωσης του Στρατού και της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η χρησιμοποίηση των Εθνοφυλάκων του Έβρου σε αποστολές ασφαλείας συνόρων είναι δυνατόν να γίνει κατά την γνώμη μας σε δύο στάδια:

* Σε πρώτο στάδιο: Με υπουργική απόφαση, βασιζόμενη στον νόμο 1295/82 (περι Εθνοφυλακής) με ενεργοποίηση των Εθνοφυλάκων εκείνων που θέλουν να συμμετάσχουν και διαμένουν σε πόλεις και χωριά πλησίον του ποταμού Έβρου και συνόρων, αμοιβόμενοι με το μισθό του Εθνοφύλακα-σκοπού των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

* Σε δεύτερο στάδιο: Με την ανάθεση της ασφαλείας συνόρων στις μονάδες Εθνοφυλακής, αφού προηγουμένως επανδρωθούν με Αξιωματικούς και στελέχη του Στρατού, εκπαιδευτούν και συμπληρωθούν με συνοριοφύλακες και κατάλληλα μέσα κινήσεως.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, για την αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης προτείνουμε:


- Να επανδρωθεί πλήρως η Εθνοφυλακή με μόνιμους Αξιωματικούς, στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας (Συνοριοφύλακες).

- Να αναδιοργανωθεί σε όλη την Ελλάδα, με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας (σχέδιο «Καλλικράτης») και με πρότυπο την Εθνική Φρουρά των Η.Π.Α. και να αναλάβει ως κύρια αποστολή, την φύλαξη των συνόρων και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Καραφεϊζης Βασίλειος
Ο Γενικός Γραμματέας Παυλος Κοπαλίδης 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν υπάρχει χώρα άλλη αυτή τη στιγμή που να έχουν γίνει τα σύνορά της σουρωτήρι για τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου. Χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στους πολίτες αυτής της χώρας και χωρίς καμιά σκέψη για τις συνέπειες, το έγκλημα συνεχίζεται. Δεν τρέφουμε ελπίδες ότι θα εισακουστούν οι προτάσεις του Συλλόγου "Ακρίτες", αλλά τίποτε δεν πάει χαμένο. Δημιουργείται άλλη μια ευκαιρία να μας αποδείξουν οι κυβερνώντες αν έχουν έστω λίγο ελληνικό αίμα μέσα τους ή όχι. Εμείς κρατάμε λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο σου αδερφε πολλυ ωραια το εθεσες ,συμφωνω απολυτα,για να δουμε αν θα μας δωσουν οπλα και κατα ποσο υπαρχει εμπιστοσυνη!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΡΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΚΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]