Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Μέρκελ πάει στο στόμα του λύκου»

Με καχυποψία αντιμετωπίζει ο γερμανικός τύπος την αιφνιδιαστική απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα. Μπορεί το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, «ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα», σημειώνει το Spiegel.


Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί την Τρίτη το «επίκεντρο της ευρωκρίσης» όπως χαρακτηρίζει την Αθήνα τονίζοντας πως η καγκελάριος θα βρεθεί «στο στόμα του λύκου» λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.

Από την πλευρά του το Spiegel αναφέρει, ότι η επίσκεψή της στην Αθήνα είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική. «Εδώ και καιρό οι σύμβουλοί της σκέπτονταν εάν θα έπρεπε να γίνει αυτό το ταξίδι, και αν ναι, πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τώρα λοιπόν η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει τους Έλληνες. ‘Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης’, δήλωσε άλλωστε σήμερα και ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ. Μετά τις αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί κατά καιρούς για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η καγκελάριος είναι στο μεταξύ αποφασισμένη να κρατήσει τους Έλληνες στην ευρωζώνη».

Η Die Welt που σημειώνει ότι με την κίνησή της αυτή, η Μέρκελ ευελπιστεί να βάλει οριστικά τέλος στη συζήτηση περί εξόδου. Η επίσκεψή της έρχεται να υπογραμμίσει την αλλαγή της στάσης της καθώς και η ίδια «έπαιζε» με τα σενάρια εκπαραθύρωσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πηγή
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]