Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αίμα πληρώνεται με αίμα


Του Νίκου Καρούτζου
Πλέον έχει χαθεί η αίσθηση του μέτρου. Η τρόικα απερίφραστα προκαλεί. Και προκαλεί έχοντας απέναντί της μια χώρα που είναι αδύναμη. Οι άνθρωποι δεν μπορεί να μην γνωρίζουν ότι ζητώντας όλο και περισσότερες περικοπές οδηγούν την ελληνική κοινωνία στο αδιέξοδο. Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι φαινόμενα που ζήσαμε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, τη ΓΑΔΑ και το Ηράκλειο της Κρήτης θα ενταθούν όσο η φτώχεια θα μεγαλώνει.
Φτάνουν στο σημείο να αρνούνται κάθε διαρθρωτική αλλαγή και απαιτούν αίμα μέσω οριζόντιων περικοπών. Η χώρα έχει μείνει χωρίς λεφτά και αυτοί κωλυσιεργούν γνωρίζοντας ότι διαλύουν και τον ιδιωτικό τομέα. Δημιουργούν δε την αίσθηση ότι το κάνουν επίτηδες και λειτουργούν ως αλάνθαστος πάπας.
Δεν είναι όμως γιατί μπορεί η Ελλάδα να έκανε λάθη αλλά έκαναν και αυτοί. Αυτοί όμως δεν πληρώνουν τα λάθη τους, αλλά επιμένουν να πληρώσουν οι Έλληνες και τα δικά τους.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από μια κοινωνία. Και είναι ντροπή να γίνεται ανεκτό και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που βλέπει να εκκολάπτεται στην Ελλάδα το αυγό του φιδιού του απολυταρχισμού και της αυτοδικίας και δεν κάνουν απολύτως τίποτα.
Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η φωτιά που ανάβουν θα φτάσει και στα δικά τους χωράφια. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το να παραμένουν υπάλληλοι των συμφερόντων των μεγαλοτραπεζιτών, που διέλυσαν την παγκόσμια οικονομία το 2008, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη κοινωνική αποδιοργάνωση. Επιμένουν σε σκληρή λιτότητα σε όλη την Ευρώπη για να κλείσουν οι δημοσιονομικές τρύπες που άνοιξαν με πακέτα διάσωσης των τραπεζών. Και μπορεί την Ελλάδα να μην την αφορά αυτό πρωτογενώς την αφορά όμως δευτερογενώς διότι ηκρίση δεν θα είχε τέτοια ένταση αν δεν είχε μεσολαβήσει η φούσκα των subprimes. Στη Γερμανία ήδη αναπτύσσεται κίνημα εναντίον των μέτρων που φορτώνουν στους φορολογούμενους τα εγκληματικά λάθη των τραπεζιτών οι οποίοι έμειναν ατιμώρητοι. Και το κίνημα αυτό θα εξαπλωθεί και το αίμα των πολιτών που απομυζά η λιτότητα μπορεί εύκολα να γίνει αίμα των κυβερνόντων.
ΥΓ: Αυτό που ζούμε δεν είναι σίγουρα καπιταλισμός. Είναι αναρχία των συμφερόντων του χρήματος που αντί οι πολιτικοί να δημιουργήσουν μηχανισμούς και να ελέγχουν ανεξέλγκτες πρακτικές έγιναν υπάλληλοί του.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Είναι άλλο πράγμα ο ανταγωνιστικός καπιταλισμός, που κινητοποιεί τις φιλόδοξες έως και ματαιόδοξες δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων και αφορά ευκαιρίες προς τους ΠΑΝΤΕΣ και άλλο πράγμα ο συγκεντρωτικός μονοπωλιακός, με τις κομπραδόρικες συμφωνίες.
    Αυτό που έχουμε τώρα είναι υπερκρατικός κομμουνισμός όπου το υπερκράτος είναι η δομή του χρήματος και οι "μεγαλοκαπιταλιστές" επιχειρηματίες οι μάνατζερ των παγκόσμιων κεφαλαίων (με τα τεράστια golden έξοδα διαχείρησης των funds που απομυζούν τις καταθέσεις των μικροσυνταξιούχων που δήθεν υπερασπίζεται ο κάθε δημοσιογραφίσκος)...που έχουν όμως το ΔΙΚΑΙΩΜΑ, χωρίς να βάλεται το πολιτικό σύστημα, να "θύουν και να απολύουν".
    Αυτό είναι το Colpo grosso σήμερα... και ο "καλός" ανεύθυνος πολιτικός (καρότο)που συμπονεί μέν και ο στυγνός "κρατικός" επιχειρηματίας που επιβάλει δε(μαστίγιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]