Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χακί ΜΑΤ από το Κιλκίς για την φύλαξη του Πενταγώνου


Άνδρες της αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, των Ειδικών Δυνάμεων και στρατονόμοι η νέα φρουρά στο ΥΕΘΑ. 
Όλο το μυστικό σχέδιο προστασίας του υπ. Εθνικής Άμυνας που αποφάσισε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Δύο διμοιρίες ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτικών στην αντιμετώπιση και καταστολή πλήθους, με εξοπλισμό ανάλογο αυτού που διαθέτουν τα ΜΑΤ της αστυνομίας, συνεπικουρούμενοι από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και στρατονόμους θα αναλάβουν από εδώ και στο εξής την φύλαξη του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" , το νέο σχέδιο αποφασίστηκε την Παρασκευή και περιλαμβάνει ενίσχυση των μεταλλικών πλεγμάτων ασφαλείας στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αύξηση των σκοπών και των περιπόλων.

Η προχθεσινή άλλωστε εισβολή των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο υπουργείο είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί καίρια η εικόνα του καλύτερα φυλασσόμενου στρατοπέδου (Στρατόπεδο Παπάγου) και να παραβιαστεί το στρατηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε δε με τις συμπλοκές που ακολούθησαν μεταξύ ΜΑΤ και εργαζομένων, με αποκορύφωμα τους τραυματισμούς, αλλά και τις προσαγωγές, ήταν πραγματικά πρωτοφανείς.

Αμέσως μετά την λήξη των επεισοδίων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας αποφασίστηκαν τα εξής:

Δύο διμοιρίες της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, περίπου 50 άνδρες, που έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση και καταστολή του πλήθους, θα μεταναστεύσουν από το Κιλκίς στην Αθήνα με αποστολή την φύλαξη του Πενταγώνου. Οι στρατιωτικοί αυτοί είναι πλήρως εξοπλισμένοι. Φορούν ασπίδες, γκλοπ, κράνη, δακρυγόνα και προστατευτικά σώματος, όπως οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Έχουν κατά καιρούς πραγματοποιήσει ασκήσεις, όπως αυτή με την ονομασία "Καλλίμαχος".

Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να εμπλακούν οι στρατιωτικοί αυτοί να μετάσχουν σε διαδηλώσεις εκτός στρατοπέδων.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή, να μεταφερθούν στο Πεντάγωνο περίπου 20 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένα, από την Ζ' ΜΑΚ. Αυτοί θα αναλάβουν την φύλαξη της κεντρικής πύλης.

Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων θα ενισχύσουν επίσης τα περίπολα και τις σκοπιές του Πενταγώνου.

Στην φύλαξη και προστασία του Πενταγώνου θα δραστηριοποιηθεί και ομάδα στρατονόμων, ενώ την ίδια στιγμή άρχισαν να εκτελούνται εργασίες προκειμένου να ενισχυθεί η περίφραξη του στρατοπέδου και ειδικά η πύλη προς την οδό Μεσογείων.

Τα μεταλλικά πλέγματα που με ευκολία ξήλωσαν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, θα πακτωθούν στο έδαφος, με σκοπό να είναι αδύνατο να σηκωθούν από ανθρώπινα χέρια.

Επίσης, μία μικρή αύρα που υπήρχε κοντά στην κεντρική πύλη και αποσύρθηκε τα τελευταία χρόνια εξετάζεται να επανέλθει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]