Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί τα ταμεία τακτοποιούν υποχρεώσεις και καταγράφουν περιουσία; Περιμένουν κάτι;

«Κλείσιμο» όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων των Ταμείων για το 2012 και καταγραφή της αξίας της περιουσίας τους (η οποία συνυπολογίζεται στη δημόσια περιουσία με ό,τι αυτό ενδεχομένως συνεπάγεται) ζήτησε η τρόικα.

Σε υλοποίηση της σχετικής οδηγίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης εξέδωσε αποφάσεις για το συμψηφισμό 458,5 εκατ. ευρώ, από ειδικό λογαριασμό του προϋπολογισμού του υπουργείου, των προκαταβολών που είχαν λάβει μεγάλα ταμεία (όπως το ΙΚΑ και το ΝΑΤ), ενώ η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έδωσε προθεσμία μίας ημέρας σε δεκαεπτά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης για να αποστείλουν στη Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας στοιχεία με όλα τα ακίνητά τους αν και το υπουργείο Οικονομικών τα είχε ζητήσει από τις 16 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα: Εκδόθηκαν συμψηφιστικά εντάλματα πληρωμών σε βάρος πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που αφορούν στην τακτοποίηση των προκαταβολών οι οποίες είχαν χορηγηθεί έναντι μέρους της κρατικής επιχορήγησης για το 2012 στο ΝΑΤ (230,5 εκατ. ευρώ), στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για το ΤΑΠ – ΟΤΕ (100 εκατ. ευρώ) και το ΤΑΠ – ΔΕΗ (112,5 εκατ. ευρώ) καθώς και για τον κλάδο του ΤΑΠ- ΔΕΗ στο ΤΑΥΤΕΚΩ (15,5 εκατ. ευρώ).
  Με έγγραφο της διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητήθηκε χθες να αποσταλούν έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Γραμματεία Δημόσιας Υπηρεσίας τα στοιχεία των ακινήτων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ, του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, του ΤΕΑΔΥ, του ΟΠΑΔ κ.ά. Η καταγραφή αυτή, όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί μια από τις προαπαιτούμενες ενέργειες του Μνημονίου για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση».

Πηγή: fpress.gr 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χμμ, λέτε να θέλουν να ερευνήσουν ποιοί "διαχειρίζονται" και πώς την περιουσία των Ταμείων; Διότι υπάρχουν ακίνητα που αξίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια και μισθώνονται σε "ημετέρους" για μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]