Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανθελληνικό κίνημα


Η Μαρία Ρεπούση είναι βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. και τομεάρχης Παιδείας στο κόμμα του κ. Κουβέλη, που συμμετέχει στην κυβέρνηση. Είναι η υπεύθυνη της αναγραφής της κατάπτυστης λέξης «συνωστισμός» στα βιβλία Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, σε κεφάλαιο που αναφερόταν στη σφαγή της Σμύρνης. Η κυρία Ρεπούση είναι εκείνη που αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους.

Η Μαρία Ρεπούση διέψευσε ότι ζήτησε την κατάργηση της αναπαράστασης της Εξόδου του Μεσολογγίου, της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες και της αναπαράστασης στο Κούγκι, αλλά η υπόλοιπη δράση της δεν επιδέχεται διαψεύσεων. Οσα παραπέμπουν στον οθωμανικό τάφο στον οποίον εγκλωβίστηκε επί αιώνες το Γένος των Ελλήνων την τέρπουν. Μόνο την υποχρεωτική ανάρτηση της ημισελήνου στα δημόσια κτίρια δεν έχει ζητήσει ακόμα.

Ωστόσο, μπορεί να πρωτοστατεί στον ανθελληνικό ακτιβισμό η εκλεκτή του κ. Κουβέλη, αλλά δεν είναι μόνη. Ο ανθελληνισμός είναι κίνημα στην Ελλάδα και η εκπροσώπησή του αυξάνεται καθημερινά, με ταχύτατους ρυθμούς.

Στην αρχή αποτελούσε μια προσοδοφόρα έξη της ημεδαπής ελληνόφωνης ελίτ. Ομως, με την πάροδο των χρόνων και τον συστηματικό αφελληνισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, που μεθόδευσε η ζοφερή κυβέρνηση Σημίτη, η χώρα έχει αρχίσει να υποδέχεται γενιές ολόκληρες που είναι εξοικειωμένες με τις αρχές και τις αξίες της κυρίας Ρεπούση.

Στη Δημόσια Διοίκηση, στον δημοσιογραφικό κόσμο, στον χώρο της «διανόησης» και στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα η κυρίαρχη ιδεολογία βρίσκεται πιο κοντά στα ρεπουσικά υποπροϊόντα παρά στην ελληνική παράδοση.

Ο πατριωτισμός, η Ορθοδοξία και το σύνολο των ιδεών με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι προηγούμενες γενεές δυσφημούνται ως «εθνικισμός, προγονοπληξία, αναχρονισμός, θρησκοληψία». Το δυσάρεστο είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, την επιμονή των προπαγανδιστών του πολυπολιτισμού και την αφθονία σε υλικά μέσα που διαθέτουν η τάση του αφελληνισμού δείχνει να προελαύνει.

Το κράτος τι κάνει; Καθεύδει - όποτε δεν τάσσεται απροκάλυπτα υπέρ του πολυπολιτισμικού νεφελώματος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Η κ Ρεπούση έλυνε κι έδενε στο Υπουργείο (Εθνικής) Παιδείας της κ. Διαμαντοπούλου. Για ποιό κράτος μιλάς; Όλα έχουν καταρρεύσει και η πολιτική ασκείται από χρηματιζόμενους τυχοδιώκτες, τους οποίους - τι ξεφτίλα! - βάζουμε και στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά η κ.κ(?) Ρεπούση και οι λοιποί ομοϊδεάτες είναι άξιοι εντεταλμένοι εκπρόσωποι του κ.κ Κίσινγκερ και ειδικότερα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
    Ο κ.κ Κισινγκερ είχε δηλώσει κάποτε << Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ>>.Ο Κίσινγκερ τη δήλωση αυτή την έκανε σε ομιλία του το 1994 με την ευκαιρία της βράβευσής του από αμερικανούς επιχειρηματίες.Τώρα,πείτε μου.Είναι σύμπτωση αυτή?Τυχαίο?ΔΕ ΝΟΜΙΖΩΩΩΩ!!!
    Τα τελικά συμπεράσματα δικά σας.Εγώ το δικό μου συμπερασμα το έχω βγάλει προ πολλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πληροφοριακά αναφέρω:

    Σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διδάσκεται ΕΠΙΣΗΜΑ ως επιστημονική άποψη (με εξαιρετικά πρόσφατη και περιορισμένη βιβλιογραφία, αριστερών συγγραφέων-"επιστημόνων") ότι τόσο η Ιστορία όσο και η παράδοση και η ταυτότηα των λαών
    είναι κατασκευή, είνα ζήτημα ερμηνείας, ότι είναι αμφιβολο κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για καταστροφη στη Σμύρνη και ότι η ιστορία και η μυθοπλασία αναμιγνύονται. Οι φοιτητές του προγράμματος που επιλέγονται για το μεταπτυχιακό έιναι σχεδόν όλοι εκπαιδευτικοί με αυξημένα προσόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είναι και επιλεγμένοι ιδεολογικά;... Ερώτηση κάνω, απάντηση δεν περιμένω, γιατί ειδικά στα μεταπτυχιακά προγράμματα γίνεται σαφέστατα επιλογή

      Διαγραφή
  4. Ξέρω πως μπαίνουν και άνθρωποι χωρίς "κονέ" και το γνωρίζω σίγουρα. Πολύ πιθανόν να παίρνουν και κάποιους με γνωριμίες. Πάντως φίλη μου που το παρακολουθεί μου βεβαίωσε τα παραπάνω. Και μάλιστα οι σπουδές σχετιζονται με το φιλολογικό κλάδο, δηλαδή ΟΛΟΙ γνωρίζουν και θεωρούνται "ειδικοί" μάλιστα στην ιστορία και το πνεύμα της Ελλάδας. Αλλά η έννοια της Ελλάδας αντιτίθεται γι αυτούς στην έννοια διεθνισμός. Λες και για να υπάρχει διεθνισμός δε πρέπει να έχουμε πρώτα έθνη...Η βιβλιογραφία τους είναι από άτομα έιτε αριστερίζοντα είτε με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό. Αυτ΄ατα δύο έιναι η αποδεκτή επιστημονικη μόδα δυστυχώς. Δεν κατηγορώ ούτε τους αριστερούς ούτε τους ομοφυλόφιλους. Αυτο που μας κάνει ανθρωπους και φορείς του ελληνικού πνεύματος είναι η ελευθερία, η αποδοχή, η συνθεση των ιδεών, ο διάλογος. Αλλά δυστυχώς αυτό ΔΕΝ υπάρχει στο πανεπιστήμιο. Μιλούν για ταμπέλες την στιγμή που αυτοί αν μιλήσεις για Ελλάδα σου βάζουν αυτομάτως ταμπέλα. Κάθε άνθρωπος χρειάζεται ένα σπίτι, κάθε λαός μια χώρα για να ζεί να αναπτύσσεται, να κάνει και σωστά και λάθη, να εκφράζεται και να δημιουργεί. Γιατι όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτο, όλοι εκτός από τους Ελληνες;
    Υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων, των μοντερνιστων, των αριστερών, του κάθε ξένου,άσχετου με την ελληνική κουλτούρα που θελουμε δε θέλουμε μας εχει μπολιάσει στα κυτταρά μας, ολονων τα δικαιωματα είναι σημαντικά αλλά αν πεις πως έχεις ψηλά μέσα σου την Ελλάδα στιγματιζεσαι... Και αυτο είναι διάχυτο και δυνατό στο χώρο της εκπαίδευσης σε ολες τις βαθμίδες. Το βιώνω προσωπικά. Είναι μια παγίδα όμως. Να σε περάσουν στο δικό τους φανατισμό, για΄τι πιστεψτε με προκειται για λύσσα κατά του επιθέτου ελληνικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]