Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξημένη κινητικότητα του τούρκου προξένου της Κομοτηνής



Η είδηση της έλευσης Αμερικανών διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Θράκη, δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κλιμάκιο των Αμερικανών δεν είδε τον Τούρκο Πρόξενο, ούτε κανέναν τουρκοδίαιτο παράγοντα της μειονότητας Τους μοναδικούς ας πούμε τουρκοστραφείς που είδαν οι αμερικανοί είναι ο "Σύλλογος Επιστημόνων" που λειτουργεί νόμιμα, αν και αυτο-χαρακτηρίζεται ως "Σύλλογος Τούρκων Επιστημόνων Θράκης".

Η ομάδα των Αμερικανών διπλωματών φέρεται να επισκέπτεται την Θράκη προκειμένου να ερευνήσει τα ζητήματα της μειονότητας, για να συνταχθεί στη συνέχεια το σχετικό δελτίο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Μέσα στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης η επιτροπή, συναντήθηκε με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Ιρφάν Ουζούν και την Επιτροπή Επιστημόνων Θράκης. Πέραν αυτών, η αμερικανική ομάδα δεν συναντήθηκε με κανέναν άλλον εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ εκμεταλλευόμενος την συγκυρία, φαίνεται πως αποφάσισε να παίξει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, αφού δραστηριοποιήθηκε και κινήθηκε για να πραγματοποιήσει μία σειρά σημαντικών συναντήσεων με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) που επισκέφθηκε τη Θράκη συνοδευόμενοι από της "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης", δηλαδή τον Χαλίτ Χαμπίπογλου (και δεν είδαν κανένα εκπρόσωπο της ελληνική Πολιτείας αλλά και κανένα άλλο εκπρόσωπο της μετριοπαθούς πλειοψηφίας της μουσουλμανικής μειονότητας όπως π.χ. Πολιτιστικούς Συλλόγους Πομάκων, Ρομά κλπ.).
Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη επιτροπή ήρθε στην Θράκη μετά από πρόσκληση του Χαλίτ Χαμπίμπογλου (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης), συνοδευόμενη και από έναν ευρωβουλευτή που κινείται στον χώρο του περιθωρίου του ευρωκοινοβουλίου.
Πρόκειται για επιτροπή που πραγματοποιεί «συστημένες» επισκέψεις και αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων ευρωπαϊκών «μειονοτήτων», όπως είναι οι Σλαβομακεδόνες του Ουρανίου Τόξου κ.α.

Οι επιλεκτικές αυτές συναντήσεις και η αυστηρή επιλογή με άρνηση συνάντησης με εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας και η ταυτόχρονη εμφάνιση του τούρκου προξένου ως "οικοδεσπότη", εγείρει πλήθος ερωτηματικών όχι μόνο για τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών εθνοτήτων (FUEN), αλλά και για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Θράκη.

Εμείς, απλά θυμίζουμε την φράση "στην Θράκη κουμάντο κάνει ο τούρκος πρόξενος", η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέτρο άσκησης πίεσης και εκφοβισμού στον ιμάμη του Σώστη Ν. Ροδόπης, επειδή επέλεξε να ακολουθήσει τα όσα ορίζει το Ελληνικό κράτος, έναντι όσων επιθυμεί να επιβάλει το τουρκικό παρακράτος που δρα καταπατώντας κάθε έννοια του Ελληνικού Συντάγματος, αποσκοπώντας στην δημιουργία ισχυρού πόλου πίεσης στην κυβέρνηση των Αθηνών.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως με δήλωσή του ο γνωστός "δημοσιογράφος" Ντεντέ, δικαίως αρνήθηκε πως υπήρξε συνάντηση του ψευτομουφτή Ξάνθης, του τούρκου προξένου, των αμερικανών διπλωματών και του ιδίου, σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης, αλλά δεν θέλησε και να διευκρινήσει με ποιούς έγιναν αυτές οι συναντήσεις του τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ και του ψευτομουφτή Αμέτ Μέτε.
Μήπως θα έπρεπε ο Ντεντέ, ως δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι είναι, ως καθαρός και έντιμος όπως ισχυρίζεται ότι είναι, να πει και ποιοί ήταν στην συγκεκριμένη παρέα, αλλά και τι ακριβώς συζητούσαν;
Γιατί, άραγε, δεν καταθέτει την δική του -έστω- αλήθεια;
Μήπως επειδή δεν μπορεί να αντικρούσει το οφθαλμοφανές ή μήπως επειδή υπάρχει φόβος να εκθέσει σχεδιασμούς και πρόσωπα τα οποία απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;

Όσο για την στάση του τούρκου προξένου Κομοτηνής και αφού ο ίδιος δείχνει πως ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα ανθρώπινα και τα μειονοτικά δικαιωάματα, καλό θα ήταν να πάρει την αντιπροσωπεία της FUEN και να την συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στην Τουρκία, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, για να καταγραφεί η εκεί Ελληνική Μειονότητα και οι συνθήκες διαβίωσής της. Αυτό, φυσικά, αν φυσικά ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής θέλει να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μειονοτήτων και αν επιθυμούν οι αντιπρόσωποι της FUEN να ασχοληθούν με πραγματικά μειονοτικά προβλήματα και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλα αυτά τα πράγματα που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης αλλά και τα προσκήνημενα πράγματα που κυβερνούν λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους ο ένας και πάνω απο όλους ο Θεός και ο άλλος κατα παράχώρηση Θεού οι ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες της Θράκης Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]