Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Hurriyet ανακαλύπτει πρόβλημα της Τουρκίας με ΗΠΑ και Ρωσία

Πολύ σημαντική η εξέλιξη για την περιοχή αφού ο αρθρογράφος της Χουριέτ για πρώτη φορά θέτει θέμα αναξιοπιστίας των Αμερικανικών υπηρεσιών έναντι της Τουρκίας… Μέχρι σήμερα η δυσπιστία ήταν μόνο απέναντι στο Ισραήλ που εκπαίδευε τους Κούρδους του Ιράκ με πράκτορες που πέρασαν σαν κύριοι από τα σύνορα της Τουρκίας ως “ειδικοί σε θέματα γεωργίας”! (Φωτό από εκδήλωση στις ΗΠΑ. Η σημαία αριστερά είναι των Κούρδων του Ιράκ).

Η Τουρκία έχει προβλήματα εμπιστοσύνης σε θέματα "υπηρεσιών"

Κωνσταντινούπολη – Hürriyet Daily News
Οι μυστικές υπηρεσίες των  ΗΠΑ έχουν χάσει κατά πολύ την εμπιστοσύνη της Άγκυρας καθώς η δίοικηση απέτυχε στο να κινηθεί εναντίων των Κούρδων μαχητών ειπε κάποιος ακαδημαικός
Η Τουρκία κέρδισε ένα σοβαρό προβάδισμα για να λύσει το Κουρδικό πρόβλημα, είπε Τούρκος καθηγητής, προσθέτοντας ότι το πώς ο κόσμος θα διαμορφωθεί έχει κατά πολύ να κάνει με το πώς θα ενεργήσει η Τουρκία στο θέμα των Κούρδων.
Barçın Yinanç
Η Τουρκία δεν έχει εμπιστεύεται πλέον 100% τις Αμερικάνικές Μυστικές Υπηρεσίες
παρά την προφανή προσφορά τους στην βοήθεια εξαφάνισης "αριθμών" του ΠΚΚ, σύμφωνα με έναν εξέχοντας ακαδημαϊκό, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα έχει πεισθεί ότι η Αμερικανική παρουσία στο Ιρακ από τον Πόλεμο του κόλπου έχει ενισχύσει την στρατιωτική οργάνωση.
******
Η Ουάσινγκτον βλέπει πλέον την ομάδα σαν εμπόδιο στην Τουρκία και θέλει να εξαφανίσει συγκεκριμένα στοιχεία της οργάνωσης όπως είπε πρόσφατα ο Deniz στην  Hürriyet Daily News, ενώ παράλληλα εξηγούσε σε πρόσφατη δήλωσή του για το θέμα του Αμερικανού πρέσβη στην Τουρκία Francis Ricciardone.

Ποια είναι η αξιολόγησή σας από τα μηνύματα Αμερικανού απεσταλμένου για την προσφορά βοήθειας στην εξόντωση του Αρχηγού του ΠΚΚ  Murat Karayılan;

Αυτού του είδους οι δολοφονίες έχουν νόημα μόνο όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων τον επόμενο αρχηγό. Και αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ γιατί ο επόμενος αρχηγός μπορεί να είναι πιο ριζοσπαστικός από τον προκάτοχό του.

Αυτό μπορεί να είναι πρωτοβουλία που θα βοηθήσει στην παγίωση του Öcalan ως αρχηγού του ΠΚΚ καθώς υπάρχουν πλέον και άλλα κέντρα "δυνάμεων" στο ΠΚΚ όπως αυτό στο όρος  Kandil (όρος στα Βόρεια του Ιρακ) και άλλο ένα στην Συρία.

Why did the U.S. decide to make such a statement at this time;

Η Τουρκία είναι φιλύποπτη προς τις ΗΠΑ και είναι πεπεισμένη ότι δεν της παρέχεται αρκετή υποστήριξη εναντίων του ΠΚΚ. Υπάρχει μια συνεχής αντίληψη ότι το ΠΚΚ υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ από την επέμβαση τους στο Ιράκ. Οι ΗΠΑ μπορεί να στοχεύουν στην αλλαγή αυτής της αντίληψης. Από την αρχή που ανέκυψε το πρόβλημα της τρομοκρατίας, η Τουρκική κοινή γνώμη έχει attributing (με την αύξηση των τρομοκρατικών ενεργειών) προς την Δύση παρά το γεγονός ότι η Αμερική και η Ε.Ε. έχουν στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το ΠΚΚ, επί παραδείγματι το κοινό δεν μιλάει ποτέ για τις σχέσης Ρωσίας – ΠΚΚ.

Η αντίληψη αυτή όμως υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, γιατί ο Ricciardone επέλεξε να μιλήσει τώρα; 
 Αυτή είναι η μία πτυχή.

Η άλλη πτυχή είναι η προθυμία να εξαφανιστούν όλοι οι αρχηγοί εκτός (Τουρκίας) οδηγεί κάποιον στη σκέψη ότι υπάρχει κάποιος αρχηγός που προτιμούν. Οι ΗΠ μπορεί να σκεφτούν ότι η όλη διαδικασία σκιαγραφεί τον Öcalan. Γι αυτό το λόγο αυτό μπορεί να μην περιορίζεται στην διακήρυξη απλής πρόθεσης αλλά και πράξης που θα ακολουθήσει.

Οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο Karayılan επηρεάζεται πολύ από το Ιράν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]