Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, το χρέος αυξάνεται...!

Παρά την ληστεία του μνημονίου, παρά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, παρά την δολοφονία της κοινωνίας και την καταστροφή της πραγματικής οικονομίας, το χρέος παραμένει ακλόνητο. Όπως και η παρέα του κυρίου Παπαδήμου με το περιβόητο “κούρεμα” που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Και όμως, όλοι είναι ακόμα έξω…

Της Δήμητρας Καδδά

“Έκρηξη” χρέους το 2012 στα 340,6 δισ. ευρώ, από 316 δισ. ευρώ που είχε εκτιμηθεί αρχικά αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έστειλε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Eurostat στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το έλλειμμα του 2012, με βάση το νέο προγραμματισμό αναμένεται να συγκρατηθεί στα 13,4 δισ. ευρώ (έναντι 13,7 δισ. ευρώ του στόχου τον Απρίλιο), αλλά αυτό θα γίνει με μεγάλη περικοπή δαπανών στο στενό δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης ο στόχος για έλλειμμα διαμορφώνεται πλέον στα 11,4 δισ. ευρώ από 12,7 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Επίσης το πλεόνασμα στους ΟΤΑ “αυγατίζει” στα 488 εκατ. ευρώ από 133 εκατ. ευρώ προηγουμένως. Αντίθετα υπάρχει μια μεγάλη νέα “τρύπα” στα ασφαλιστικά ταμεία που καταμετράται στα 2,5 δισ. ευρώ για το 2012 έναντι πρ;oβλεψης Απριλίου για “τρύπα” 1,15 δισ. ευρώ.

Χαμηλότερες, μετά την αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ είναι οι προβλέψεις για το ΑΕΠ που υπολογίζεται ότι το 2012 διαμοιρφώνεται σε 194,7 δισ. ευρώ από 203,5 δισ. ευρώ προηγουμένως.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]