Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιταλία: Πλατεία της οργής και θέατρο πολιτικής υποκρισίας


Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά στη Ρώμη το περασμένο Σαββατοκύριακο, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι.

«Η πολιτική της λιτότητας και της οικονομικής αυστηρότητας όχι μόνο απέτυχε, αλλά είναι και η μεγάλη υπεύθυνη των δυσκολιών της χώρας μας» υπογράμμισε η Σουζάνα Καμούσο στην κατάμεστη πλατεία Αγίου Ιωάννη της Ρώμης, επικεφαλής του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου Cgil, το οποίο οργάνωσε τη διαδήλωση.

Με την τελευταία αυτή κινητοποίηση το Cgil θέλησε να εκφράσει την αντίθεσή του στα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης που προβλέπουν την αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, τη μείωση του συνολικού ποσού που θα μπορεί να φοροεκπίπτει από την ετήσια δήλωση των πολιτών και την περιστολή των δαπανών για τη δημόσια υγεία. «Για να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα, δεν χρειαζόμασταν κυβέρνηση τεχνοκρατών και καθηγητών» πρόσθεσε η Καμούσο, η οποία επιβεβαίωσε ότι η συνδικαλιστική οργάνωσή της πρόκειται να λάβει μέρος στην πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης της 14ης Νοεμβρίου. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Μόντι, από την άλλη, μιλώντας στη συνέλευση της αγροτικής ομοσπονδίας Coldiretti, υποστήριξε ότι η Ευρώπη είναι κοντά στην οικονομική ανάκαμψη, αν και έριξε βολές στο Βερολίνο για ακόμη μία φορά. «Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως και τα υπόλοιπα, δεν είχε ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αλλά το καινούργιο στοιχείο είναι ότι όλο το παιχνίδι των διάφορων χωρών έγινε πιο ισορροπημένο, πιο συμμετρικό και χωρίς να μονοπωλείται από μόνο μία χώρα, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, συνεχίζοντας ότι «στην Ευρώπη, πρέπει να χτυπά κανείς τις γροθιές του στο τραπέζι», αν και «υπάρχουν άτομα που είναι ακόμη πιο σκληρά από τα συγκεκριμένα τραπέζια».
Εντύπωση ακόμη προκαλεί στη χώρα η ραγδαία αύξηση τους εννέα πρώτους μήνες του 2012 των τηλεφωνημάτων Ιταλών πολιτών για να καταγγείλουν υποθέσεις διαφθοράς ή φορολογικών παραβάσεων. Οι καταγγελίες για φορολογικές παραβάσεις, όπως η μη έκδοση αποδείξεων ή η μαύρη εργασία, «έχουν αυξηθεί κατά 228% μέσα σε έναν χρόνο και έχουν φτάσει σχεδόν τις 24.000 καταγγελίες», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικονομική αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχει αύξηση και των καταγγελιών για παρανομίες στη διανομή καυσίμων και ενεργειακών προϊόντων (+152%), στον τομέα των τυχερών παιγνίων (+73%), αλλά και όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών (+24%).


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]