Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν είναι κυβέρνηση, αλλά εισπρακτική εταιρεία της τρόικα


Κυβέρνηση οπερέτα;

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός 

Είναι βλάκες; Είναι άχρηστοι; Είναι πουλημένοι; Είναι απάτριδες; Αγαπούν τόσο πολύ την χώρα τους που την σφίγγουν στην αγκαλιά τους δυνατά, μέχρι να την στραγγαλίσουν;
Αυτά σκέφτονται οι απλοί Έλληνες για τους πολιτικούς και γι’ αυτό ακόμα δεν έχουν πάρει τα όπλα για να κυνηγήσουν όλους εκείνους που μας έφεραν στην χρεοκοπία, στην πτώχευση.


Σε τηλεοπτικό σταθμό, το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) κυρία Ζωή Γεωργαντά, ανέφερε, πως ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απείλησε συνάδελφό της ότι θα τον καταστρέψει αν
αποκαλύψει, πως τα στοιχεία που είχαν δοθεί στην δημοσιότητα από την τότε κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, ήταν «πειραγμένα»!


Σύμφωνα πάντα με την κυρία Ζωή Γεωργαντά αλλά και από δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης, πραγματοποίησε σχετική έρευνα για το θέμα αυτό και τον φάκελο τον έστειλε στην Βουλή προκειμένου να σχηματισθεί Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει αν προκύπτουν πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. 

Η συγκυβέρνηση όμως, των τριών πιο τίμιων κομμάτων που έχει παρουσιαστεί ποτέ στα Ελληνικά χρονικά (ίσως και παγκοσμίως) Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ακόμα έχει στο συρτάρι το πόρισμα! Λέτε να επιθυμούν την παραγραφή των αδικημάτων; Κακά παιδιά, θα σας μαλώσω! Είναι ποτέ δυνατόν, οι «Άγγελοι του Τσάρλι», με συγχωρείτε, του Αντωνάκη ήθελα να πω, να κάνουν τέτοια κακά πράγματα; Αποκλείεται!

Όμως από την άλλη…


Επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, οι προσφορές για την πώληση του Ελληνικού ήταν 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα μαθαίνουμε πως θέλουν να το ξεπουλήσουν για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Λέτε να πιάσουνε κορόιδο την κυβέρνηση οι «επενδυτές; Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά θα βρεθούν κάποιοι κακόβουλοι άνθρωποι, που δεν χρωστούν να πουν καμία καλή κουβέντα για κανέναν και θα πουν πως οι εμπλεκόμενοι με την πώληση «τα έπιασαν»! Και δεν θέλω άδικα να σπιλώνονται υπολήψεις!


Το άλλο δε που μου είπανε για να με πληγώσουνε;


Τσακώθηκαν λένε Χατζηδάκης – Μηταράκης για την παραλιακή ζώνη από το Φάληρο έως του Σούνιο. Ήθελε – λένε οι κακιές γλώσσες – ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, να δοθούν και σε δικούς του ανθρώπους φιλέτα της παραλιακής, όμως ο ανώτερός του, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, του αρνήθηκε! Κι έγινε το σώσε! Μέχρι με παραίτηση απείλησε ο Μηταράκης!


Τα πιστεύετε τώρα εσείς όλα αυτά;


Είναι δυνατόν, πολιτικοί του ύψους Χατζηδάκη – Μηταράκη να τσακώνονται για τα φιλέτα της παραλιακής; Άθλιοι και τρισάθλιοι όσοι λένε τέτοια πράγματα. Και το υποστηρίζω αυτό, γιατί τον πρώτο λόγο στα φιλέτα της παραλιακής, τον έχει ο πρωθυπουργός μας! Που όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ονειρεύεται η περιοχή αυτή να γίνει ανώτερη από την Μαγιόρκα! Επομένως, αν συνέβη το πιο πάνω περιστατικό, θυμίζει έντονα την λαϊκή παροιμία, «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»!


Ακούσαμε όμως και τον άλλο πολιτικό, τον τεράστιο Μάκη Βορίδη, να λέει σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι πρέπει να δοθούν από την δόση των 31,5 δις ευρώ, 24 δις ευρώ για την ανακεφαλαίωση των Τραπεζών, προκειμένου να μην καταρρεύσει το Τραπεζικό μας σύστημα.


Όπως πολύ σωστά είπε, οι Τράπεζες έπαθαν μεγάλη ζημιά με το κούρεμα των ομολόγων κι αυτή τη ζημιά πρέπει το Κράτος να την αποκαταστήσει.


Μπράβο κύριε Βορίδη μας! Καλά τα λες! Όμως έχω μια απορία: τους Έλληνες επενδυτές, που ζημίωσε το Ελληνικό Κράτος με το κούρεμα των ομολόγων, θα τους αποζημιώσει; Αυτοί φιστίκια δώσανε όταν αγόρασαν τα ομόλογα ή ευρώ; Αυτοί οι πολίτες, που εμπιστευθήκανε το Ελληνικό Κράτος και έδωσαν τις οικονομίες τους για να αγοράσουν ομόλογα, καταστραφήκανε από το κούρεμα ή βγήκανε κερδισμένοι;



Οι Τράπεζες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, έχουν λάβει για ανακεφαλαίωση πάνω από 140 δις ευρώ. Αυτά τα χρήματα, που προήλθαν από δάνεια που έλαβε το Ελληνικό Κράτος από την Τρόϊκα, καλούνται οι Έλληνες πολίτες να τα αποπληρώσουν με αίμα. Δηλαδή να πληρώσουν δάνεια που δεν έλαβαν.


Στις Τράπεζες οφείλουν οι πολίτες από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, περίπου 40 δις ευρώ.


Άρα, γιατί θα πρέπει αυτά τα χρήματα να τα πληρώσουν οι πολίτες όταν αποπληρώνουν για λογαριασμό των Τραπεζών μέσα από την φορολογία, 140 δις ευρώ και πιθανόν να προστεθούν κι άλλα; Τι έχετε να πείτε κύριε λαλίστατε Μάκη Βορίδη;


Και δεν σας άκουσα κύριε Βορίδη να λέτε, για τις δικές σας ευθύνες, για τις δικές σας λάθος επιλογές που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσετε κι εσείς και τα κόμματά σας!


Είναι βλάκες; Είναι άχρηστοι; Είναι πουλημένοι; Είναι απάτριδες; Αγαπούν τόσο πολύ την χώρα τους που την σφίγγουν στην αγκαλιά τους δυνατά, μέχρι να την στραγγαλίσουν;


Εσείς τι λέτε;


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ένας ένας αποκαλύπτονται, το θέμα είναι ότι πρέπει να τους κάνουμε κυβέρνηση όλους, πριν καταλάβουμε ότι είναι όλοι ίδιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]