Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aναχαίτιση του «Estelle» από ισραηλινά σκάφη του πολεμικού ναυτικού

   
Το φινλανδικό πλοίο Estelle, στο οποίο επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τη χρήση βίας από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο φέρεται να περικυκλώθηκε από έξι έως εννέα ισραηλινά πολεμικά πλοία, ενώ ένοπλοι άνδρες με μάσκες εισέβαλαν σε αυτό.

Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων έγινε ενώ το «Estelle» βρισκόταν σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Γάζας.

«Στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους. Οι επιβαίνοντες δεν αντιστάθηκαν», πρόσθεσε η ίδια. To πλοίο οδηγείται στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ.

Την επιχείρηση των ισραηλινών αρχών και την αναχαίτιση του πλου του ιστιοφόρου «Estelle» επιβεβαίωσε και το ελληνικό τμήμα της κίνησης «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κίνησης Μιμίκα Κριτσανίδου, κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Σουηδό επικεφαλής της αποστολής Ντρορ Φέιλερ, την πληροφόρησε, ότι στις 10.15 το πρωί, το πλοίο περικυκλώθηκε από πλοία του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και επιβιβάστηκαν σε αυτό Ισραηλινοί στρατιώτες που έφεραν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Στο «Estelle» επιβαίνουν 30 άτομα, εκ των οποίων πέντε βουλευτές (από την Ελλάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας), με φορτίο δύο ελαιόδεντρα, 41 τόνους τσιμέντο, αναπηρικά καροτσάκια, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, παιχνίδια, 300 μπάλες ποδοσφαίρου, μουσικά όργανα και θεατρικό εξοπλισμό.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με την σύλληψη των μελών του πληρώματος αλλά και των ακτιβιστών και βέβαια των Ελλήνων βουλευτών.

Εκπρόσωπος των Ισραηλινών ΕΔ δήλωσε ότι έδρααν με “βάση το διεθνές δίκαιο” και υποστήριξε ότι δεν ασκήθηκε βία. Το σκάφος ρυμουλκείται σε λιμάνι του Ισραήλ και οι συλληφθέντες θα παραδοθούν στις αρχές.

Πριν από μερικές μέρες το υπουργείο Εξωτερικών είχε προτρέψει τους Έλληνες να μη συμμετάσχουν στην αποστολή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας από το σκάφος Estelle και ότι Έλληνες πολίτες προτίθενται να συμμετάσχουν, το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του ΟΗΕ περί ανάγκης διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω επισήμων διαύλων, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας και τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των γεγονότων του 2010, προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle».

Με πληροφορίες από Πυγμή και Καθημερινή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σύμφωνα με τον ερευνητικό και διειδυτικό νου των συνοωσιολόγων νεομαρξιστών η Χρυσή Αυγή είναι μέρος του συστήματος, το οποίο φαινομενικά, όχι πραγματικά, πολεμά.

    Γιατί λοιπόν να μην ισχύει το ίδιο και για το "Estelle"; Του συστήματος είναι αυτοί του πληρώματος και της "ελπίδας για τη Γάζα". Δείχνουν ότι είναι αντίθετοι με τους Ισραηλινούς νεοναζί, αλλά στην πραγματικότητα είναι με το μέρος τους. Με το μέρος της ναζιστικής και σιωνιστικής δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]