Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία βάλλει κατά της Συρίας για 5η συνεχόμενη ημέρα


RT News
7 Οκτωβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 


Η Τουρκία εξακολουθεί να εξαπολύει πυρά μέσω του πυροβολικού της εναντίον της Συρίας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, μετά από την ρίψη οβίδας από συριακό έδαφος στην τουρκική συνοριακή πόλη Akcakale.

Η οβίδα προσγειώθηκε περίπου 200 μέτρα από τα τουρκοσυριακά σύνορα, στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με το Reuters, το σημείο δεν απείχε πολύ από εργοστάσιο που ανήκει σε τουρκικό αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής σιτηρών, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Από τότε, έχουν ακουστεί τουλάχιστον έξι οβίδες από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Αμπντουλχακίμ Αϊχάν, ο δήμαρχος του Akcakale, επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό πυροβολικό επέστρεψε αμέσως τα πυρά που δέχθηκε από την συριακή πλευρά.

Από τις νέες αυτές επιθέσεις, τις τελευταίες κινήσεις που καταγράφηκαν στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Η κρίση ξεκίνησε την Τετάρτη, όταν οβίδες αμφίβολης προέλευσης, αλλά σίγουρα από συριακό έδαφος, σκότωσαν μια γυναίκα και τέσσερα παιδιά από την ίδια οικογένεια στο Akcakale. Από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 13 άτομα.

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του τουρκικού πυροβολικού. Η Άγκυρα έχει αυξήσει την ανάπτυξη στρατευμάτων στα νότια σύνορά της με τη Συρία.

Η ανταποκρίτρια του δορυφορικού δικτύου Russia Today, Paula Slier, ανέφερε σε ρεπορτάζ της από το Χαλέπι, που δεν απέχει πολύ από τα τουρκοσυριακά σύνορα: 

"Αρκετοί εδώ πιστεύουν ότι αυτές οι οβίδες ρίχτηκαν εσκεμμένα και όχι από τον συριακό στρατό. Η περιοχή των συνόρων ελέγχεται από τους μισθοφόρους που εισέβαλαν κατά χιλιάδες στη Συρία εδώ και μήνες και θεωρείται πολύ πιθανό ότι αυτοί εκτόξευσαν αυτές τις οβίδες, ώστε να αντιδράσει η Τουρκία, να προσφύγει στο ΝΑΤΟ και να ζητήσει ξένη παρέμβαση".

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τα γεγονότα αυτά να περάσουν χωρίς άμεση αντίδραση και ότι θα κηρύξει πόλεμο αν χρειαστεί. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανησυχία ότι ίσως επίκειται κάποιου είδους σύγκρουση που θα οδηγήσει σε περιφερειακή αστάθεια.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]