Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργανωμένο σχέδιο η κατάληψη του ΥΠΕΘΑ;


Γράφει ο Μακεδών

Ο πρόεδρος των ναυπηγοεργατών ζήτησε συγγνώμη για την εισβολή στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και υποστήριξε ότι επρόκειτο για αυθόρμητη ενέργεια. Ήταν συνεπώς μια κίνηση της στιγμής, όπου «βράζουν» τα αίματα και μπορεί να συμβούν πράξεις που σε συνήθεις στιγμές δεν θα συνέβαιναν.

Παρακολουθώντας όμως προσεκτικά το βίντεο των γεγονότων, υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να διευκρινισθούν, και σίγουρα να δοθούν εξηγήσεις. Στην θεωρούμενη, από τον συνδικαλιστή πρόεδρο, απρογραμμάτιστη ενέργεια, δεν είδαμε κάποιον από την επιτροπή να εμποδίζει τους «αυθόρμητους» να ξηλώσουν την ατσάλινη πύλη.

Αλλά την ίδια στιγμή, εμφανίσθηκαν λοστάρια στα χέρια των «αυθόρμητων» (οι Αρχές διαπίστωσαν ότι κρυμμένα λοστάρια είχαν 20 άτομα). Ποιοι ήσαν αυτοί, που πάνω στον «αυθορμητισμό» τους, έφεραν από το σπίτι (ή από κάποια γραφεία;) λοστάρια; Οι εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες είναι άκρως αποκαλυπτικές.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι μεταξύ των εργαζομένων, άσχετα μ’ αυτούς άτομα είχαν παρεισφρύσει στις τάξεις τους. Ποια ήταν αυτά, που οι εργαζόμενοι δεν τα απομάκρυναν, αν ήσαν άγνωστης ταυτότητας; Θα μπορούσε να ήσαν Χρυσαυγίτες ή μυστικοί αστυνομικοί, για να τους εκθέσουν. Οι συνδικαλιστές είναι έμπειροι σε παρόμοιες «αυθόρμητες» ενέργειες. Θα επέτρεπαν σε αγνώστους να εισέλθουν στις τάξεις τους;

Και μια μικρή λεπτομέρεια, για την οποία κανείς δεν έκανε λόγο. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες υπαξιωματικοί και αξιωματικοί οι οποίοι και νοσηλεύθηκαν.

Ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης, συνέβησαν τα πλέον απίθανα. Ούτε οι υπουργοί ούτε οι στρατιωτικοί, είχαν κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης. Και ο μεν υπουργός ήταν τυχερός, αφού απουσίαζε δικαιολογημένα. Ήταν όμως ο υφυπουργός, ο οποίος θέλησε να δοξασθεί κρυπτόμενος. Και ανέλαβε, ως μη όφειλε, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Α/ΓΕΕΘΑ

Στην κριτική που δέχθηκε ο κ. Κωσταράκος, για την ενέργειά του απάντησε με μήνυμά του στο twitter, όπου υποστηρίζει ότι «ο Διοικητής -από Ομαδάρχη μέχρι Αρχηγό- μπαίνει πάντα μπροστά. Έτσι κάνουμε στον Ελληνικό Στρατό. Υπερήφανοι γι’ αυτό, κι έτσι θα συνεχίσουμε».

Ο Α/ΓΕΕΘΑ απαντά μ’ αυτό το μήνυμα σ’ όσους τον κατηγόρησαν για την επιλογή του να αναλάβει ένα ρόλο στον οποίο μέχρι στιγμής ουδείς είναι συνηθισμένος να βλέπει έναν Α/ΓΕΕΘΑ. Η επιλογή του Φράγκου να κάνει το ίδιο με τους απόστρατους πέρσι, είχε επικριθεί αναλόγως.

Διαφωνούμε με την επιχειρηματολογία του Αρχηγού: 

Πρώτον, το θέμα ήταν οικονομικό και αρμόδιοι να το επιλύσουν ήσαν οι πολιτικοί. 

Δεύτερον, άλλο είναι να μιλάς σε στρατιώτες, άλλο είναι να μιλάς σε οργανωμένους ταραξίες με λοστούς στα χέρια. 

Τρίτον, βεβαίως και οι αρχηγοί μπαίνουν μπροστά, αλλά μέσα στο υπουργείο υπήρχε ο πολιτικός προϊστάμενος του Αρχηγού, και εκείνος έπρεπε να βγει, αντί να κρύβεται.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αντιληφθούν πολιτικοί και στρατιωτικοί, ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτή δεν μπορεί να ανατεθεί στην ΕΛΑΣ για διάφορους λόγους, που ξεκινούν «από την ύπαρξη πιθανών αντιπερισπασμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη προσωπικού, μέχρι και τον κακό συντονισμό και την κακή κατάσταση που βρίσκεται η ΕΛΑΣ κάτι που είναι απόρροια πολλών παραγόντων» (όπως σημειώνει στρατιωτικός αναλυτής του defencenet).

Οι πληροφορίες φέρουν τον υπουργό να ζητά από τα στελέχη του Υπουργείου να σχεδιάσουν οι ίδιοι τα επιχειρησιακά σχέδια, «σα να μην υπάρχει Αστυνομία». Να γίνει οχυρό. Έτσι λοιπόν, πέρα από τις δύο διμοιρίες τις 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που αφίχθηκαν για εκπαιδευτικούς λόγους στο υπουργείο και οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες για αναίμακτη αναχαίτιση ταραξιών, ήρθαν και τα κατάλληλα υλικά:

Ασπίδες, κράνη, γκλομπς, δακρυγόνα, βομβίδες κρότου-λάμψης κλπ. τα οποία θα αποτελέσουν το εξοπλισμό της νέας μονάδας της Στρατονομίας της οποίας η εκπαίδευση ξεκινά άμεσα στην έδρα της σχολής Στρατονομίας. Οι δύο διμοιρίες θα παραμείνουν μέχρις ότι ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στο Κιλκίς που είναι η έδρα της Ταξιαρχίας. Τα υλικά αιτήθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και παραδόθηκαν αυθημερόν.

Θα αντικατασταθούν και τα ... σχολικά κάγκελα, τα οποία μάλιστα καλύπτουν και μια τεράστια έκταση η οποία είναι πρακτικά αδύνατον να φρουρηθεί, με την έννοια της παρουσίας φρουράς και της αναχαίτισης ταραξιών που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν απλά πηδώντας τα κάγκελα.

Παραιτήσεις πολιτικών και στρατιωτικών δεν είδα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]