Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Χιλιάδες μετανάστες πάνε στους πολέμους της Αμερικής με αντάλλαγμα την Αμερικανική Υπηκοότητα

  • Και γιατί δεν έρχονται στην Ελλάδα που δεν ζητά ανταλλάγματα, αλλά προσφέρει σειρά από επιδόματα και επιπλέον νομοθετική κάλυψη σε περιπτώσεις παραβατικότητας;
  • Μήπως πρέπει να τους πληροφορήσει ο Τσίπρας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή κάποια αρμόδια ΜΚΟ;
Στο παρακάτω βίντεο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καλωσορίζει στο Λευκό Οίκο τους μετανάστες που αφού υπηρετήσουν στο μέτωπο του Αφγανιστάν και του Ιράκ (η άλλων εμπολέμων ζωνών όπου οι ΗΠΑ έχουν στρατεύματα) λαμβάνουν την Αμερικανική υπηκοότητα (αυτοί και η οικογένεια τους). Πάνω από 8000 μετανάστες κατατάσσονται στον Αμερικανικό Στρατό κάθε χρόνο, ένας αριθμός από αυτούς πεθαίνει στα πεδία των μαχών, πολεμώντας για την «αυτοκρατορία». 
Η πολιτική των ΗΠΑ για τους παράνομους μετανάστες είναι απλή και εφαρμόστηκε από όλες τις μεγάλες αυτοκρατορίες που δέχτηκαν «μετανάστες» είτε με τη μορφή νομαδικών φυλών είτε με τη μορφή λιποτακτών.

Η αρχή έγινε στον πόλεμο ανεξαρτησίας του Νότου (τον λεγόμενο «εμφύλιο» 1861-1865), όπου χιλιάδες Ευρωπαίοι μετανάστες, περίπου το 1/3 όλου του στρατού των Βορείων, φορούσαν την μπλε στολή των Γιάνκηδων, κερδίζοντας και ένα σημαντικό μισθό και πήγαιναν να πολεμήσουν τον μικρότερο αριθμητικά (αλλά ομοιογενή και θαρραλέο) στρατό των Νοτίων. Σε αυτόν τον πολυπολιτισμικό στρατό, οι περισσότεροι ήταν Γερμανοί, ενώ ακολουθούσαν οι Γάλλοι, οι Ιρλανδοί και οι Σκανδιναβοί.   



Εκατοντάδες μετανάστες τρέχουν να γραφτούν στο στρατό για να παρακάμψουν τις καθυστερήσεις του αμερικανικού συστήματος μετανάστευσης και να κερδίσουν την ιθαγένεια για τους ίδιους και την οικογένειά τους; Ένα άρθρο του AFP αφηγείται την ιστορία του Darby Ortego, ενός 25χρονου Φιλιππινέζου που έγινε Αμερικάνος πολίτης αυτό το έτος αφού υπηρέτησε στο στρατό και μετατέθηκε στο Αφγανιστάν.

Όπως και χιλιάδες συμπολίτες του Φιλιππινέζοι, βλέπει το στρατό των ΗΠΑ ως ένα fast-track για την αμερικάνικη ιθαγένεια, εξασφαλίζοντας το μέλλον του και, επίσης, βοηθά την οικογένειά του πίσω στη πατρίδα του. «Μπήκα στο στρατό για να φέρω τη μαμά μου στην Αμερική», δήλωσε ο Ortego, που βρέθηκε στο Combat Outpost Sabari στη Χοστ, όπου τα στρατεύματα των ΗΠΑ συγκρούονται με τους αντάρτες Ταλιμπάν που έχουν ως βάση τα σύνορα του Πακιστάν. «Θέλω να φέρω τη μαμά μου από το χωριό της στις Φιλιππίνες στη Νεβάδα, όπου ζω. Θέλω πολύ να είναι μαζί μου». Ο Ortego είναι ένας από τους περίπου 9.000 νόμιμους μετανάστες που συμμετέχουν στις ένοπλες δυνάμεων των ΗΠΑ κάθε χρόνο από χώρες που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση, από τον Παναμά, έως τη Νιγηρία, τη Λιβερία και την Τουρκία.

Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, σχεδόν 69.000 στρατιώτες μετανάστες έχουν γίνει αμερικάνοι πολίτες, ενώ υπηρετούν. Η πολιτογράφηση διαρκεί κάποιους μήνες για αυτούς που υπηρετούν στο στρατό, σε σύγκριση με χρόνια που διαρκεί αυτή για τους κανονικούς νόμιμους μετανάστες. 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής κι αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι από την Ελλάδα προσπαθούν να "ψαρέψουν" μετανάστες ή μετράνε την απελπισία μας; Σε ιστοσελίδες που επισκέπτομαι και είναι σε αγγλική γλώσσα, εμφανίζεται διαφήμιση που αναβοσβήνει και με ειδοποιεί ότι "πληρώ τις προϋποθέσεις" για να πάρω πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ.
    Κι εγώ πρέπει να χαρώ για την "τιμή" που μου κάνουν;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]