Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

The Guardian: Το ΔΝΤ θέλει να αποτύχουν τα μέτρα

Ώστε να υπάρξει και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους 
 
“Αυξάνονται συνεχώς οι υποψίες στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης, ότι το ΔΝΤ εμποδίζει σκόπιμα τη συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση. (Το ΔΝΤ) θέλει να αποτύχει το πακέτο μέτρων, ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να ζητήσει και άλλο κούρεμα” Αυτό γράφει ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian, επικαλούμενο “πηγή από την Αθήνα”, που δεν κατονομάζεται.
“Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανίας έχουν εντελώς αντίθετη άποψη και αντιτίθεται σθεναρά σε μια ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους στην παρούσα φάση” φέρεται να αναφέρει η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τη Δευτέρα, ότι το θέμα του ελληνικού χρέους “θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος μιας λύσης” για να εξυγιανθεί η οικονομία της χώρας, προσθέτοντας ότι το Ταμείο διατηρεί το στόχο για το χρέος στο 120% του ΑΕΠ.

“Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό, ιδίως εάν συνυπολογιστεί ο παράγοντας του επιπλέον χρόνου που εξετάζεται, ώστε η Αθήνα να πετύχει τους στόχους του προγράμματος”, δήλωσε η ίδια σε εκδήλωση του Peterson Institute for International Economics.

Χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, η Κ. Λαγκάρντ είπε μόνο ότι το χρέος της Ελλάδας “θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος της εξίσωσης”, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να δεχτούν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ ζημιές στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]