Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άθεοι και Ισλάμ

Οι άθεοι* στις δυτικές χώρες, δείχνουν πολύ «άνετοι» και θαρραλέοι όταν προσβάλλουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Χριστιανισμό. Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται. Ωστόσο, το ερώτημα είναι: Θα πρόσβαλλαν ποτέ τον Αλλάχ, τον Μωάμεθ, το Κοράνι αν ζούσαν σε μια μουσουλμανική χώρα. Να πούμε…στη Σαουδική Αραβία;

Είναι εκπληκτικό το πώς άθεοι στη Βόρεια Αμερική ή τη Νότια Αμερική ή την Ιταλία ή την Ελλάδα περνούν τη ζωή τους κοροϊδεύοντας, εμπαίζοντας, γελοιοποιώντας, ακόμα και υβρίζοντας με τις πιο χυδαίες φράσεις, τη θρησκεία που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των χωρών αυτών. Η αλήθεια είναι ότι σε χώρες που οι χριστιανοί είναι η πλειοψηφία, όπως οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, η Ιταλία κλπ, για κάποιο λόγο οι άθεοι αφήνονται να σπάνε πλάκα με το Χριστιανισμό... Πολλοί βέβαια, άθεοι θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι σαν "ήρωες", αφού χτυπάνε το "κατεστημένο". Τι θα γινόταν άραγε, αν ένας άθεος ζούσε στη Σαουδική Αραβία ή το Ιράκ; Θα πέρναγε τη ζωή του κοροϊδεύοντας το Ισλάμ;
Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό μήνυμα που στάλθηκε σε ένα blog άθεων:

"Αγαπητοί άθεοι, εμείς οι πρώην μουσουλμάνοι περιμένουμε εσάς παιδιά, να ξεπεράσετε τον Χριστιανισμό και να αρχίσετε τον πόλεμο κατά του Ισλάμ, έτσι για αλλαγή. Ναι, σίγουρα είναι πραγματικά διασκεδαστικό να χλευάζεις την Αγία Γραφή, τους ιερείς, τον Πάπα, κλπ, αλλά πραγματικά δεν νομίζετε ρε παιδιά, ότι ήρθε η ώρα να δώσετε, έστω, λίγη προσοχή στο Ισλάμ;

Εμείς οι πρώην μουσουλμάνοι είμαστε μια πολύ μικρή μειοψηφία, και δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που μπορούμε να κάνουμε πραγματικά για να αλλάξουμε κάτι. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε οργανώσεις ή να δώσουμε φωνή στις σκέψεις μας, στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες. Δεν έχουμε σχεδόν κανένα δικαίωμα εκτός από το δικαίωμα να πάμε φυλακή ή να κρεμαστούμε ή να αποκεφαλιστούμε με την κατηγορία της «βλασφημίας».

Αλλά η φωνή των εκατομμυρίων αθεϊστών όπως η δική σας θα μας βοηθούσε σημαντικά. Θα έκανε τον κόσμο να προσέξει όλα τα δεινά μας, και όλα τα φρικτά πράγματα για τα οποία το Ισλάμ είναι υπεύθυνο και πώς μας έχει καταπιέσει και πως έχει καταστρέψει πολλά από τη ζωή μας. Θα μας βοηθούσε τουλάχιστον να αλλάξουμε κάποιους νόμους που θα ωφελούσαν εμάς, τους πρώην μουσουλμάνους.

Άκουσα ότι η Ayaan Hirsi Ali (πρώην μουσουλμάνα, η οποία απειλείται με "αιώνια κόλαση" σύμφωνα με την φωτογραφία στην αρχή) έχει αντικαταστήσει τον Hitchens ως ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες του Νέου Αθεϊσμού. Μήπως αυτό είναι ένα σύνθημα ότι πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο κατά της 'Θρησκείας της ειρήνης';"

Αθεία στις ισλαμικές χώρες 

Στις ισλαμικές χώρες, οι άθεοι, ή εκείνοι που κατηγορούνται ότι πρεσβεύουν αθεϊστικές πεποιθήσεις, είναι εκτεθειμένοι σε διακρίσεις και διώξεις. Σύμφωνα με τη λαϊκή ερμηνείες του Ισλάμ, ένας μουσουλμάνος δεν είναι ελεύθερος να αλλάξει θρησκεία ή να γίνει άθεος. Το να αρνηθεί το Ισλάμ σημαίνει ότι έχει γίνει ένας «αποστάτης», μια αμαρτία που παραδοσιακά τιμωρείται με θάνατο στους άνδρες και με ισόβια κάθειρξη στις γυναίκες.

Η θανατική ποινή για αποστασία είναι εμφανής σε μια σειρά από ισλαμικά κράτη όπως το Ιράν, η Αίγυπτος, το Πακιστάν, η Σομαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Υεμένη, και η Σαουδική Αραβία, αν και δεν υπάρχουν πρόσφατες αναφορές για εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.
Δεδομένου ότι ο αποστάτης μπορεί να θεωρηθεί ένας μουσουλμάνος του οποίου πεποιθήσεις περιέχουν αμφιβολίες σχετικά με το Θείο και το Κοράνι, οι ισχυρισμοί περί αθεϊσμού και αποστασίας έχουν γίνει κατά μουσουλμάνων λόγιων και πολιτικών αντιπάλων σε όλη την ιστορία.

Στο Ιράν, οι άθεοι δεν έχουν αναγνωρίζονται από το κράτος και θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι ή μουσουλμάνοι, ή χριστιανοί, ή Εβραίοι ή οπαδοί του Ζωροαστρισμού, προκειμένου να διεκδικήσουν κάποια νομικά δικαιώματα, όπως της άδειας για την είσοδο στο πανεπιστήμιο, ή να γίνουν δικηγόροι.

Ομοίως, η Ιορδανία απαιτεί από τους άθεους να συνδεθούν με μια αναγνωρισμένη θρησκεία για λόγους ταυτοποίησης, και οι άθεοι στην Ινδονησία υφίστανται επίσημες διακρίσεις στο πλαίσιο της καταγραφής των γεννήσεων και των γάμων, καθώς και της έκδοσης  δελτίου ταυτότητας.

Στην Αίγυπτο, οι διανοούμενοι για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι πρεσβεύουν αθεϊστικές απόψεις, διώκονται από τις δικαστικές και τις θρησκευτικές αρχές. Ο μυθιστοριογράφος Alaa Hamad είχε καταδικαστεί για τη δημοσίευση ενός βιβλίου που περιείχε αθεϊστικές ιδέες και για «αποστασία» που  θεωρούνται απειλή για την εθνική ενότητα και την κοινωνική ειρήνη.

Στην Αλγερία η μελέτη του Ισλάμ είναι υποχρεωτική σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία για κάθε παιδί, ανεξάρτητα από τη θρησκεία του. Οι άθεοι ή οι αγνωστικιστές άνδρες απαγορεύεται να παντρεύονται μουσουλμάνες γυναίκες, σύμφωνα με το Οικογενειακό Δίκαιο Αλγερίας. Ο γάμος νομικά ακυρώνεται από την αποστασία του συζύγου. Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές δεν μπορούν να κληρονομήσουν.

Άθεος ακτιβιστής συνελήφθη για «βλασφημία» στην Αίγυπτο

Την περασμένη Δευτέρα, ο Alber Saber δημοσίευσε το περίφημο βίντεο "η αθωότητα των μουσουλμάνων" σε σελίδα Αιγυπτίων άθεων στο Facebook, την οποία διαχειρίζεται ...
Την Τετάρτη, ένας "μουσουλμάνος φίλος και γείτονας" έκανε τη σύνδεση ότι ο Saber ήταν ο διαχειριστής της σελίδας των άθεων ... και ότι είχε επικρίνει το Ισλάμ.
Την άλλη μέρα, αυτή ήταν η σκηνή έξω από το σπίτι του:

Όταν ο Saber έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, κατηγορήθηκε βάσει ενός νόμου που σπανίως χρησιμοποιείται και που απαγορεύει την προσβολή της θρησκείας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ahmed Ezzat, ο οποίος πέρασε την Παρασκευή μαζί με τον Saber στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο Ezzat λέει ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ότι μοίρασε τη σύνδεση στο Facebook και, μήνες νωρίτερα, ότι έφτιαξε και ανέβασε ένα δικό του βίντεο με τίτλο «Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Αλλάχ;» 

Ο Saber, που είναι ένας «ειλικρινής άθεος», σύμφωνα με δικηγόρο και τους φίλους του, όχι μόνο συνελήφθη, αλλά ρίχτηκε σε ένα κελί γεμάτο φυλακισμένους και με έναν αξιωματικό ο οποίος ανακοίνωσε στους συγκρατούμενούς του ότι ο Saber είχε προσβάλει τον Μωάμεθ! Ως εκ τούτου οι συγκρατούμενοί του δεν τον αντιμετώπισαν  με «ανοιχτό μυαλό» πολιτισμένο πνεύμα…

Ο Saber λέγεται ότι είναι σε απεργία πείνας τώρα.

ΣΧΟΛΙΟ: Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, παρατηρείται ένα φαινόμενο που δεν υπήρχε. Υβριστικά αντιχριστιανικά συνθήματα και καταστροφές σε ιερούς ναούς, παρεκκλήσια και προσκυνητάρια, με την υπογραφή του γνωστού Α σε κύκλο. Κάποιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι «αναρχικοί» και προφανώς άθεοι, βρήκαν φαίνεται, έναν καινούργιο «εχθρό». «Ούτε Θεοί, ούτε αφέντες» (ή «ούτε Θεός, ούτε αφέντης» σε παραλλαγή) είναι το γνωστό σύνθημα (και πιο "ευγενικό" από άλλα). Είναι όμως εναντίον όλων των «θεών» οι αναρχικοί; Στους συνοδοιπόρους τους μουσουλμάνους μετανάστες - με τους οποίους υποτίθεται συνεργάζονται «για κοινούς ταξικούς αγώνες» και άλλα φούμαρα - το είπαν; Θα δούμε άραγε από τους εχθρούς των «θεών» υβριστικά συνθήματα σε κανένα τζαμί;
Όπως γράφτηκε μετά τον πρόσφατο ξυλοδαρμό «αντιεξουσιαστή» από μουσουλμάνο μετανάστη σε κοινή "αντιφασιστική" πορεία, «η συνεργασία αναρχικών και μουσουλμάνων  λαθρομεταναστών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο περίεργα κοινωνικά φαινόμενα, αφού άθεοι όπως δηλώνουν οι αναρχικοί, συνεργάζονται στενά με φανατικά θρησκευόμενους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά απεχθάνονται αυτούς που δεν έχουν πίστη σε κάποια θρησκεία. Με απλά λόγια μεγαλύτερο σεβασμό δείχνει ένας μουσουλμάνος σε κάποιο Χριστιανό παρά σε ένα άθεο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. "Ελεύθερη βούληση" η ειδοποιός διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι θρησκείες είναι καταπιεστικές και δεν σέβονται την επιλογή των αθεων. Προσπαθούν να προσυλιτίσουν με το ζόρι και οι άθεοι αντιδρούν. Άρα οι θρησκείες και οι θρησκόληπτοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητούν σεβασμό όταν πρώτοι δεν σέβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπα, όπα. Μην λέμε και ότι θέλουμε για να τους βάλουμε όλους σε ένα σακί. Η ορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ προσηλυτίζει. Και δεν ασκεί πίεση σε κανέναν. Μπορείς να είσαι άθεος, αλλά το να τσουβαλιάζεις, δείχνει ότι είσαι και κάτι περισσότερο από αυτό. Σκοπεύεις σε μαζικά συμπεράσματα, για να αναδείξεις τους άθεους. Η ορθοδοξία δέχεται τον αθεϊσμό και δεν ασχολείται μαζί του. Άλλοι είναι εκείνοι που τρέχουν πόρτα-πόρτα και ασκούν πιέσεις παντί τρόπω για να αυξήσουν το ποίμνιό τους. Οπότε, καλό θα ήταν να μην είσαι γενικόλογος, αλλά σαφής. Εκτός και εάν απλά αναμεταδίδεις αυτά που σου είπαν. Τότε, πάσο...

      Διαγραφή
    2. όπα, όπα. Μην είσαι τόσο απόλυτος Ανώνυμε, (γιατί ανώνυμος; δεν είσαι βαπτισμένος;;;)
      Πως λες ότι δεν προσηλυτίζει η Ορθ Εκκλ, οι ιεραποστολέςτης τι είναι;;;
      και στο εσωτερικό η βάπτιση βρεφών τι είναι;;; έχουν τα παιδιά συνείδηση και αποδέχονται ελεύθερα την είσοδό τους στην ΧΟ;;;
      και τα θρησκευτικά στο σχολείο δεν είναι κατήχηση και προσηλυτισμός;;;
      Δε μπορεί σήμερα να ασκήσει πίεση όπως στο παρελθόν, γιατί το κράτος της έχει αφαιρέσει μερικά ξεχασμένα προνομοιάκια, όπως το να έχει τις δικές της φυλακές για τους αιρετικούς και άλλους αποστάτες, όπως είχε τέτοιες φυλακές επί τουρκοκρατίας και βυζαντίου.
      ¨Οπως ζήτησες δεν είμαι γενικόλογος, αλλά σαφής.
      Antonios

      Διαγραφή
    3. σαφεστατος και τελειως αλλου. για ημιμαθης παπαγαλιζων καλος. απο εκει και μετα γνωστος. στην επιχειρηματολογια, στο υφος. μην συνεχιζεις. κουραζεις με την επαναληψη

      Διαγραφή
    4. σου επιστρέφω τους χριστιανικότατους χαρακτηρισμούς,όσο για τα υπόλοιπα τι κάνει η στρουθοκάμηλος όταν βλέπει κίνδυνο; χώνει το κεφάλι στην άμμο, εσύ στα ...τά
      Antonios

      Διαγραφή
  3. Προς διαχειριστές
    Γράφετε ότι
    "Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς..."
    όμως ανεβάσατε το σχόλιο του Ανωνύμου που με χαρακτηρίζει ως "ημιμαθη παπαγαλιζων"
    Χωρίς να ανεβάσετε την απάντησή μου σ αυτό.
    Γιατί;;;
    Antonios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βαπτίσθηκα Χ.Ο, άνευ φυσικά της τότε θέλησής μου, όπως δεν με ρώτησαν και γιά την πρώτη χειρουργική μου επέμβαση, ή σε τι γλώσσα θα μάθω τα πρώτα μου γράμματα κλπ κλπ...έτσι είναι αυτά τα πράγματα και δεν γίνονται αλλιώς, αλλά κανείς δεν μου επέβαλε να εκκλησιάζομαι, ούτε ποτέ έπρεπε να αποδείξω, ως πιστός, κάτι παρά πανω γιά να επιβιώσω στο παρόν σύστημα...και άν πει κάποιος πως υπήρχε-υπάρχει μία πετυχημένη "δομή" εξασφάλισης βιοπορισμού μερικών δεκάδων χιλιάδων πολιτών, που λαμβάνουν το σχήμα μόνο γιά βιοποριστικούς λόγους, θα το δεχθώ αλλά θα αντείπω... ας ήταν το σύστημα καλύτερο να μην χρειάζονται, οι μή αποφασισμένοι των μεταφυσικων αναζητήσεων ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και ολίγοι σαφώς, "εντάξεις" και έτσι να μη συμβαίνουν και τα παρατράγουδα ηθικής που γνωρίζουμε.
    Το ζήτημα της ένταξης, εφ' όσον προυφίσταται ή και το αποδεχόμαστε συνειδητά, είναι κατ' ουσίαν συγκριτικό δηλ ποιά θρησκεία "πιέζει" ή "εκτοξεύει" με πολλούς τρόπους, περισσότερο ή λιγότερο, τον πολίτη προκειμένου να είναι ισότιμος (και στις οικονομικές ευκαιρίες) με τους υπολοίπους - πχ εξισλαμισμοί παλαιότερα.
    Εδώ τα πράγματα είναι εμφανή και δεν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις.
    Ο Δημιουργός, λογικά, είναι ένας διά τους πάντες...ίσως και γιά τα πάντα, ακόμη και εάν είναι μία άλλη έννοια ή όνομα από αυτή ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ τον τιμούμε.
    Το όλον έχει να κάνει με γεωπολιτικές διευκολύνσεις στις ανακατατάξεις των περιοχών μέσω αντιπαραθέσεων...είναι πλέον πολιτικό το θέμα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άν είσαι ο ίδιος "ανώνυμος" του 26 Σεπτεμβρίου 2012 10:09 μ.μ post έκανες μια καλή αρχή, σταμάτησες να υποτιμάς και να βρίζεις τους συνομιλητές σου. Δεκτό
      Πάμε τώρα στην ουσία.
      Αν θυμάσαι, απάντησα στη άποψη σου ότι "Η ορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ προσηλυτίζει. Και δεν ασκεί πίεση σε κανέναν."
      Παραθέτοντας επιχειρήματα που δεν απαντήθηκαν,
      δλδ, Ορθόδοξη Ιεραποστολή, εσωτερική κατήχηση και ιεραποστολή, νηπιοβαπτισμός, (που σημειωτέον ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΑΙ από πατέρες των πρώτων αιώνων, πχ Ιωάννης Χρυσόστομος).
      Φαίνεται ότι σε έπεισαν, γιατί στο τελευταίο post αναφέρεσαι σε άλλα θέματα.
      Λές ότι παρότι βαπτιζόμαστε νήπια, και φυσικά ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ, τελικά φτάνουμε να αποδεχόμαστε την χριστιανική μας ιδιότητα, όπως την ένταξή μας στο πολιτιστικό περιβάλλον που μεγαλώνουμε, γλώσσα΄έθιμα, κλπ που μας επιβάλλονται "φυσικό τω τρόπω". Ο.Κ εν μέρει έχεις δίκιο
      αλλά αυτά μας επιβάλονται αναγκαστικά, ενώ εσύ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕΣ ότι η Ο.Ε ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ αναγκαστικά.
      Λες ακόμα ότι η αναγκαστική σου ένταξη στην εκκλησία τρέπεται σε εθελοντική όταν οριμάζεις, όπως για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών σου. Σύμφωνοι, η αναφορά σε θεό και το θρησκεύειν είναι κοινό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, και εκφράζεται με τα μέσα που η εκάστοτε κουλτούρα δίνει στα μέλη της, στην ελλάδα σήμερα αυτή είναι η ορθοδοξία, όπως στην ινδία είναι ο ινδουισμός και στο ιράν ο ισλαμισμός.
      Πουθενά δεν επιλέχθηκε ελεύθερα από την πλειονότητα, αλλά ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ, από την πολιτική ΕΞΟΥΣΙΑ, ΄όπως ο χριστιανισμός στους κατοίκους της ρωμαικής αυτοκρατορίας. Σίγουρα γνωρίζεις ότι όταν ο Κων/νος επέλεξε το χριστιανισμό, οι χριστιοανοί αποτελούσαν μόνο το 10% του πληθυσμού της αυτοκρατορίας και μέσα σε 40 χρόνια μετά από μαζικές βαπτίσεις έφτασε 50-50 και έπειτα από απαγόρευση επί ποινή θανάτου της εθνικής θρησκείας έγινε η κυρίαρχη θρησκεία.
      Για το ζήτημα της ποιότητας των επαγγελματιών της ορθόδοξης θρησκείας δε θα πω τίποτα, εσένα πρέπει να προβληματίσει.
      Για το τελειταίο θέμα, το "ποιά θρησκεία "πιέζει" κλπ, επειδή είναι μεγάλο και ήδη το post μου έγινε σεντονιάδα θα επανέλθω με επόμενο.
      Antonios

      Διαγραφή
  5. Δεν αφήνουμε τον θεό στην ησυχία του...αρκετή χάρη έκανε που έδωσε στο είδος μας "κατά τας γραφάς", αλλά και τω όντι, την εξουσία να εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα κάτω από αυτό, που δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο σε αυτόν τον πλανήτη λειτουργώντας σαν εξωγήινο παράσιτο που αυξάνεται και πληθύνεται και κατακυριεύει κλπ κλπ...
    Εγώ θα "συνεβούλευα" να χρησιμοποιήσουμε την φαιά μας ουσία γιά να κατανοήσουμε και λυσουμε τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, που είναι γεωπολιτικά και υποτιμούν την νοημοσύνη μας, καθώς μας επιβάλλεται αφαίρεση δικαιωμάτων μέσα στην ίδια την πατρίδα μας όπως και να το δεί κανείς.
    Είναι σαν να μας λέει κάποιος άλλαξε το όνομα σου και πάρε ένα άλλο (αλήθεια ποιό;), γιατί στενοχωρείς κάποιους έτσι όπως είσαι...εκεί φθάσαμε και όχι μόνο με το θρησκευτικό αλλά στα πάντα.
    Το Χ.Ο ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό, συν τοις άλλοις, που συνέβαλε να αποτινάξουμε τον ζυγό...που μάλλον επανέρχεται από άλλη Κερκόπορτα.
    Ας ήταν λογικώτερα τα ζητήματα-δικαιώματα των ετεροδόξων στην χώρα, των Σουλειμανιάδων κλπ κλπ και ας κάναμε τότε ψυχραιμότερη συζήτηση.
    Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιλέγει να είναι ότι θέλει να είναι, κανείς δεν τον εμποδίζει ούτε τον εμπόδιζε ποτέ, το εάν κάποιοι συμπολίτες θα εξακολουθήσουν να συνευρίσκονται στην ίδια ανθρωπογεωγραφία με τους "αντιδιαμετρικούς" τους (εφ' όσον πλέον είναι φανερό ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου) δν θα εξαρτηθή από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός αλλά από πολύ πολιτικώτερα προτάγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας άθεος δεν θα σου μιλήσει μόνο κατά του χριστιανισμού θα σου μιλήσει ενάντια σε όλες τις θρησκείες αφού δεν τις ασπάζεται για τους δικούς του λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή το ισλάμ είναι αυτό που είναι κάποιοι ζήλεψαν κι εκφράζουν πάντα την ίδια ρήση, τον ίδιο κρυφό πόθο. Τι κρίμα να που υπάρχουν κάποιοι και χαλάν το κύρος, που αμφισβητούν θαύματα, μαγείες, διαβόλους, που μιλούν με λογική εκεί που κάποιοι προσπαθούν να περάσουν αλήθειες πέραν λογικής αλλά παραταύτα ούτε λόγος πώς τις προσεγγίζουν σαν ανθρώπινα όντα(κοινώς ό,τι μας κατέβει είναι αλήθεια πέραν λογικής- με λίγη ευπιστία). Τι κρίμα να μη μπορεί κι η παραμικρή αμφισβήτηση να χαρακτηριστεί προσβολή. Κι όσοι αριστεροί συνεργάζονται με μουσουλμάνους είναι απλά υποκριτές γιατί αναζητούν δεξαμενές ψήφων(μια άθεοι μια ...φιλόθρησκοι), κι ούτε αντιλαμβάνονται τι θρυαλλίδα βάζουν στη χώρα. Οι θρησκείες, όπου κι αν αποδίδονται, ό,τι κι αν εκφράζουν, ό,τι κι αν θέλουν να περάσουν δεν έχουν απολύτως κανένα αλάθητο, αφού ό,τι ανθρώπινο είναι «ανθρώπινα ελαττωματικό». Οι πιστοί κι όποιοι θεολόγοι καλά θα κάνουν το χωνέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]