Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα


Πάνω από 100.000 κόσμου στο συλλαλητήριο, εκτιμά η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία η συμμετοχή στην απεργία κυμαίνεται από το 80% έως το 100%Οι σημερινές διαδηλώσεις αποτελούν πρόβα τζενεράλε εν όψει της ψήφισης του πακέτου των 11,5 δις ευρώ στη Βουλή. Στοίχημα των διοργανωτών παραμένει η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου στις μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Περίπου 70 άτομα με κουκούλες βρίσκονται στο μέσο της πλατείας Συντάγματος, αυτή τη στιγμή 13: 55 μεσημέρι Τετάρτης ενώ προηγούμενα επί της Σταδίου, στο ύψος του Attica, άτομα με κουκούλες προσπάθησαν να μπουν στην πορεία και να δημιουργήσουν ένταση. Τους απώθησαν οι διαδηλωτές από τα μπλόκα της ΟΛΜΕ και της ΓΕΝΟΠ. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ πήραν την εντολή να είναι διακριτικοί
Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί περιφρουρούν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Έκπληξη, πάντως, προκάλεσε η παρουσία του νέου αποκτήματος της ΕΛ.ΑΣ., ενός σιδερένιου φράχτη.0 Μικροένταση στη Β. Σοφίας μπροστά από τον φράχτη. Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ σπρώχνουν το φράχτη και αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς.

Διμοιρία των ΥΜΕΤ "βγήκε" μπροστά από τον φράχτη. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια προς τους αστυνομικούς.
Πρωτοφανής η παρουσία από διμοιρίες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, κυρίως επί της Βασιλέως Γεωργίου

Από το πρωί, χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ, 20.000 στον αριθμό, 2.000 μέλη των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και της ΠΟΑΣΥ (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων), 2.500 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, 10.000 μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, βροντοφωνάζοντας όχι στα μέτρα λιτότητας.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Αγρίνιο και Ξάνθη.

Το ΠΑΜΕ, παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα, συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή. Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα χιλιάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
«Τίποτα δεν λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα» σχολιάζει αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στη χώρα η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel και προσθέτει: «Στην Ελλάδα ξεκίνησε η πιο εκτεταμένη γενική απεργία των τελευταίων μηνών. Οδηγοί λεωφορείων, ναυτικοί, υπάλληλοι των ταχυδρομείων απέχουν από το πρωί από την εργασία τους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες εργαζομένων. Εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν έτσι για το νέο πρόγραμμα λιτότητας δισεκατομμυρίων της κυβέρνησης».

«Την Τετάρτη ξεκίνησαν μαζικές απεργίες στην Ελλάδα» γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει: «Εκατομμύρια Έλληνες διαμαρτύρονται για το νέο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Κάλεσμα για κινητοποιήσεις απηύθυναν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα». Η FAZ σημειώνει ότι «η απεργία αυτή είναι η μαζικότερη από το Φεβρουάριο και η πρώτη πανελλαδική γενική απεργία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά».

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus σημειώνει ότι «οι Έλληνες απέχουν μαζικά από την εργασία τους». Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της στασιμότητας. Τα συνδικάτα κάλεσαν σε απεργία εναντίον των όρων λιτότητας δισεκατομμυρίων. Από τις 9 το πρωί προβλέπεται να παραλύσει η Ελλάδα».

Μικροένταση λίγο μετά τις 13:00 στη Β. Σοφίας μπροστά από τον φράχτη. 
Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ σπρώχνουν το φράχτη και αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς.


Σε επιφυλακή, είναι και ο ΑΙΑΣ, το όχημα ρίψης νερού.

Οδηγός πέρασε με κόκκινο και παρέσυρε αστυνομικό

Στο φανάρι της Πατησίων με την Στουρνάρη, ΙΧ πέρασε με κόκκινο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μηχανή της ομάδας Ζ.
Ήταν σφοδρή η σύγκρουση και ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Φέρετρο στο Υπουργείο Πολιτισμού

Διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας έστησαν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού φέρετρο το οποίο έχει κολλημένο πάνω του ένα χαρτί που γράφει "Πολιτισμός".

Πραγματοποιήθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.
Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα.
Εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεπέρασε τους 20.000. Η διαδήλωση είχε πυκνή ροή, ενώ στο μέγιστο σημείο της η κεφαλή βρισκόταν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και η ουρά στην Ομόνοια. Παράλληλα, συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά και στο Λαύριο, στην Αττική.

image

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε και διαδήλωσε ειρηνικά κάτα των μέτρων της κυβέρνησης.

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένα άτομα στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Πρόκειται για μέλη του ΠΑΜΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, του αγροτικού τμήματος του ΠΑΜΕ (ΠΑΣΥ) και της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ (ΜΑΣ).
Άτομα συγκεντρώνονται και στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.
Τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές και άτομα που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Πριν από λίγο κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν μαζικά από τον χώρο των πανεπιστημίων προς την Καμάρα.

Σε κλοιό διαμαρτυρίας και το Αγρίνιο

590_ec3c0318b3b9759e2d025286e28d27b3

Στο Αγρίνιο για μια ακόμα φορά πραγματοπιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ειρήνης την ίδια ώρα.
Στην πλατεία Δημοκρατίας κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μ. Κατσιγιάννης, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, ο οποίος χαρακτηρισε την πολιτική της τρόικας στοχευμένη, σε ολόκληρη την Ευρώπη ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην Χρυσή Αυγή και στον ρόλο των ΜΜΕ.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο ο Βασίλης Νικάκης μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ο οποίος επεσήμανε τα προβλήματα του κλάδου των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων που μαστίζονται όπως από της πολιτικές της τρόικας.

Ηράκλειο: Απεργιακή λαοθάλασσα

590_5a8ef396d78818802a795c44d68d99a1

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και η πορεία που είναι σε εξέλιξη θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, εφάμιλλη της μεγάλης κινητοποίησης του Φεβρουαρίου του 2011, οπότε χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους.

Ο όγκος της πορείας είναι τέτοιος, ώστε περίπου στις 11.30, η "κεφαλή" της πορείας βρισκόταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και η "ουρά" στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με την οδό Χαρ.Τρικούπη!

e360bbf70841ea58f94643d05dc25c00

Αστυνομική δύναμη παρακολουθεί διακριτικά την εξέλιξη της κινητοποίησης, ενώ μία διμοιρία είναι παρατεταγμένη πίσω από τα Δικαστήρια.

Και οι Βολιώτες στους δρόμους

Μεγάλη πορεία τουλάχιστον 10.000 Βολιωτών διασχίζει αυτή την ώρα την οδό Ιωλκού στο Βόλο. Σύμφωνα με το e-volos.gr ταυτόχρονα μαζική πορεία του ΠΑΜΕ διαδηλώνει στην οδό Δημητριάδος, ενώ από την πλατεία Ελευθερίας ξεκινά επίσης μαζική πορεία ανεξάρτητων πολιτών.
Τουλάχιστον 20 με 25.000 Βολιώτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα εναντία στα νέα μετρά. Να σημειωθεί πως η μεγάλη πορεία που διασχίζει την οδό Ιωλκού κατευθύνεται προς το λιμάνι του Βόλου όπου και θα πραγματοποιήσει κατάληψη διεκδικώντας να παραμείνει δημόσιο.
Οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα υπό ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν διακριτικά.

Οι κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα

590_b1434615bcebf2ad14663ae054937b9a

Με 2 συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές εκδηλώσεις στην Πρέβεζα.
Στην παραλία μπροστά από το εργατικό κέντρο έχουν συγκεντρωθεί απεργοί των συνδικάτων, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία στην Λ. Ειρήνης.

Πάτρα: 10.000 Πατρινοί στους δρόμους

590_5d47ba88f4036c6815ce4d8dc9dd8222

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες διαμαρτυρίας και στην Πάτρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων με τουλάχιστον 10.000 κόσμου να λαμβάνουν μέρος.
Η πορεία, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Πάτρα: Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή καφέ στους απεργούς (pics)

Δωρεάν καφέ για τους απεργούς είχε εξαγγείλει ο Σύλλογος καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας και έτσι και έγινε.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, τελωνειακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στα Ταμεία, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι έμποροι (με κλείσιμο καταστημάτων έως τις 3μμ), οι δικηγόροι της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αφού και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία. Τροποποιήσεις αναμένονται να γίνουν και στις πτήσεις λόγω της στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί οι οποίοι έχουν εξαγγείλει παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τα τέλη του μήνα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Όσον αφορά διακαστικούς και εισαγγελείς έχουν αποφασίσει παράταση των πανελλαδικών τους κινητοποιήσεων μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου. Μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου δηλαδή στις 3 μ.μ. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

"Χειρόφρενο" τραβάει ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ. 
Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν κανονικά από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ το Τραμ θα λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 24:00 και όχι 06:00 με 22:00, όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το Μετρό θα έχει τέρμα τη Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]