Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eικόνες Αποκάλυψης από την Ιαπωνία, καθώς συνεχίζονται οι καταστροφές


RT News
15 Ιουλίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Έκτακτο ρεπορτάζ μεταδίδει το δορυφορικό κανάλι RT News εδώ και μερικές ώρες, σύμφωνα με το οποίο ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες στην Ιαπωνία έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 20. Περίπου 260.000 πολίτες στην πληγείσα περιφέρεια, το νησί Κιούσου, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος της Ιαπωνίας, έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ άλλοι 140.000 κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αναγκαστικής εκκένωσης της περιοχής όπου διαμένουν.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους λόγω κατολισθήσεων που σημειώθηκαν μέσα και γύρω από την πόλη Άσο, που βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου της περιφέρειας Koυμαμότο, μία από τις τέσσερις του νησιού που πλήττονται από τις βιβλικές καταστροφές. Πολλά από τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε ραγδαία.

260.000 Ιάπωνες στο βόρειο τμήμα του νησιού έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς συγκεκριμένα καταφύγια, όπως σχολεία και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις. Άλλοι 140.000 ενημερώθηκαν, επίσης, ότι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προκειμένου να μην θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Τηλεοπτικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου αυτή τη στιγμή δείχνουν δρόμους και φυσικά τοπία πλημμυρισμένα και μάζες από κινούμενη λάσπη και νερό που μεταφέρουν κομμάτια από τα συντρίμμια της καταστροφής..

Ο Χιροάκι Αόκι, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, δήλωσε σε δημοσιογράφους και συνεργεία των ΜΜΕ ότι μόνο στην περιφέρεια Φουκουόκα έχουν σημειωθεί 181 κατολισθήσεις, οι οποίες κατέστρεψαν 820 σπίτια και γκρέμισαν 3 γέφυρες.

"Δύο άντρες διασώθηκαν από τις κατολισθήσεις, αλλά για την κατάσταση της υγείας τους δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες. Μια γυναίκα παραμένει παγιδευμένη", δήλωσε ο Αλόκι. "Δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ τέτοια πλημμύρα, που να εξαπλώνεται σε μια τόσο μεγάλη περιοχή της περιφέρειάς μας".

Στην επαρχία Γιαμακούνι, ένα εστιατόριο στις όχθες του ποταμού της περιοχής πλημμύρισε, μέχρι που βυθίστηκε η οροφή του, αν και η στάθμη του νερού υποχώρησε αργότερα.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει περισσότερες πλημμύρες και κατολισθήσεις, καθώς διαδοχικές κατακλυσμικές βροχές συνεχίζουν να πλήττουν το νησί. Από το πρωί του Σαββάτου οι βροχοπτώσεις έχουν φτάσει το ύψος των 11 εκατοστών ανά ώρα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται στο νησί Κιούσου από την Πέμπτη.


Εικόνες σημερινές (14/07) από τις βιβλικές καταστροφές που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ιαπωνία:

Εικόνα 1: Ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο κοντά σε σπίτια που κατέρρευσαν μετά από κατολίσθηση που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην πόλη Μιναμιάσο, της περιφέρειας Κουμαμότο (Reuters)



Εικόνα 2: Οι κάτοικοι της κωμόπολης Tόσου στην περιφέρεια Σάγκα σε απόγνωση καθώς αντικρύζουν χωράφια με σπαρτά που έχουν κατακλυστεί από τα νερά της πλημμύρας. (AFP)




Εικόνα 3:
Ένας μελισσοκόμος προσπαθεί να σώσει μια κυψέλη από τα ορμητικά νερά που σκέπασαν το Κουρούμε της περιφέρειας Φουκουόκα (AFP)



Εικόνα 4: Στρατιώτες, μέλη των Δύναμεων Αμυντικής Προστασίας της Ιαπωνίας, και άλλοι εργαζόμενοι επισκευάζουν προσωρινά την κατεστραμμένη όχθη του ποταμού Κούρα, στην κωμόπολη Koυρούμε της περιφέρειας Φουκουόκα (AFP)




Εικόνα 5: Κατοικημένη περιοχή που πλήττεται από διαδοχικές κατολισθήσεις στην περιφέρεια Κουμαμότο (ΑFP)




Εικόνα 6: Πανοραμική άποψη μιας κατοικημένης περιοχής που πλήττεται από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην πόλη Άσο της περιφέρειας Κουμαμότο (ΑFP)




Εικόνα 7:
Δρόμος που έχει σκεπαστεί εντελώς από λάσπη στην πόλη Kουμαμότο στο νησί Kιoύσου της Ιαπωνίας (ΑFP)




Εικόνα 8:
Τα ορμητικά νερά έχουν ανεβάσει τη στάθμη του ποταμού που διασχίζει την πόλη Κουμαμότο στο νησί Κιούσου. (AFP)












Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]