Προγραμματίζουν το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας;
Ο ρόλος της Αγροτικής Τράπεζας στην Ελληνική Οικονομία είναι ήδη γνωστός, όπως γνωστή είναι και η "σχέση" της τράπεζας αυτής με τις υποθήκες τεράστιων αγροτικών εκτάσεων. Οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει προς την κατεύθυνση πώλησης της Αγροτικής τράπεζας, θα αποτελεί έγκλημα κατά της χώρας, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως κάποιος "ξένος" ιδιώτης θα αποκτήσει πρόσβαση στις υποθήκες των Ελλήνων αγροτών.
Και αυτό, δεν χρειάζεται επεξήγηση, για το πόσο μπορεί να επηρεάσει την γενικότερη οικονομία και ανεξαρτησία της χώρας.
Και αυτό, δεν χρειάζεται επεξήγηση, για το πόσο μπορεί να επηρεάσει την γενικότερη οικονομία και ανεξαρτησία της χώρας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ
Το τελευταίο διάστημα η ανακεφαλαιοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας απασχολεί τα ΜΜΕ καθώς πλήθος σεναρίων που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν στη μορφή και το μέλλον της Τράπεζας.
Εφ’ όσον οι πληροφορίες που «διαρρέονται» και δημοσιεύονται έχουν κάποια βάση, τότε βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα εκκολαπτόμενο, πολλαπλών επιπέδων, σκάνδαλο.
Οι κυβερνώντες φέρονται να οδηγούν τη μοναδική κρατική τράπεζα σε εξαφάνιση αδιαφορώντας παντελώς για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στους αγρότες και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιφέρειας.
Παρουσιάζονται να υπαναχωρούν, πλήρως, τόσο από τις πρόσφατες προεκλογικές δεσμεύσεις τους, όσο και από τη μετεκλογική κοινή προγραμματική διακήρυξή τους.
Προβάλλουν ως επιχείρημα ότι η ΑΤΕ είναι προβληματική και ταυτόχρονα διαρρέουν στον Τύπο ανακριβή στοιχεία που επιχειρούν να «στηρίξουν» αυτήν την άποψη. Η αλήθεια όμως είναι ότι:
Η ΑΤΕ απέκτησε πλήρη κεφαλαιακή επάρκεια, εφαρμόζοντας από το 2010 ειδικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εγκεκριμένο από την Ε.Ε, το οποίο περιείχε τις μεγαλύτερες περικοπές αποδοχών και δικαιωμάτων εργαζομένων που έγιναν στο Δημόσιο Τομέα.
Με απόφαση της κυβέρνησης μπήκε στο PSI και έμεινε χωρίς κεφάλαια, λόγω της απομείωσης της αξίας κρατικών ομολόγων που κατείχε.
Τώρα, αντί το Κράτος – μέτοχος να ανακεφαλαιοποιήσει την τράπεζα, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις άλλες τράπεζες, εμφανίζεται να επιλέγει τον κατακερματισμό της ΑΤΕ και το «χάρισμά» της στους ιδιώτες !
Πέρα από την πολιτική διάστασή του, το εκκολαπτόμενο «σκάνδαλο ΑΤΕ» – εφ΄ όσον τα «δημοσιοποιούμενα» σχέδια υλοποιηθούν – έχει και την οικονομική του πλευρά, που συνίσταται στο γεγονός ότι το Δημόσιο, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος, θα επωμιστεί το βάρος της ζημιάς από το «κούρεμα των ομολόγων», αλλά και το «χάρισμα» του υγιούς κομματιού σε ιδιώτες.
Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να μην περάσουν τα όποια σχέδια ξεπουλήματος της τράπεζας. Θα εξακολουθήσουμε, αταλάντευτα, τις προσπάθειές μας, για την ενίσχυση της Αγροτικής Τράπεζας, με την οφειλόμενη αποκατάσταση των Κεφαλαίων της, ώστε να διαδραματίσει ένα ουσιαστικό και αναπτυξιακό ρόλο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Τ.Ε.
Δεν αφησαν τιποτα τα τομαρια .
ΑπάντησηΔιαγραφήΦροντισαν με επιμελεια να καταστρεψουν τα παντα .
Και μερικοι τους λεν ανικανους !
Και αλλοι , τους ψηφισαν και παλι !
ΝΕΜΕΣΙΣ για ΟΛΟΥΣ .
Ο καθένας πράττει σύμφωνα με τα συμφεροντά του και προσπαθεί να αποφύγει αυτά που φοβάται. Αντιμετωπίζει έτσι τους πιθανούς κινδύνους όπως τους αντιλαμβάνεται ζώντας στον δικό του μικρόκοσμο. Ετσι το εκλογικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα και το Ελληνικό Εκλογικό Σώμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 40%(περίπου) των εκλογέων απείχε είτε λόγω αδιαφορίας είτε δεν μπορούσε να πάει να ψηφίσει λογω του υψηλού κόστους μετάβασης(ετεροδημότες), είτε λογω ασθενείας.
Οι δημοσιοι υπάλληλοι λογικά ψηφισαν με γνωμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους υπερασπιζόμενοι το εισοδημά τους και φυσικά υπέρ των πολιτικών προγραμμάτων της κρατικοποίησης των ΔΕΚΟ
Οι έχοντες πολλά ευρω και οι μετέχοντες στους μηχανισμούς φοβήθηκαν την εξοδο απο το Ευρώ και για αυτό ψηφισαν υπέρ των μηνημονιακών κομμάτων.
Οι κάτοικοι των ευάισθητων περιοχών για ευννόητους λόγους ψηφισαν εναντίον της συνύπαρξης με λαθραίους.
Οι εκλογείς με γνωμονα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την ανεξαρτησία των κρατών μελών σύμφωνα με τα δεδομένα της Ευρωπαικής Ενωσης ψηφισαν με γνωμονα την απεμπλοκη απο το ΔΝΤ.