Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόγραμμα ξεπουλήματος και στην Ιταλία με στόχο τα 15-20 δις το χρόνο!

«Η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει ιδιωτικοποιήσεις αξίας 15 με 20 δισ. ευρώ το χρόνο», δηλώνει στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο νέος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μόντι, Βιττόριο Γκρίλλι.

Σύμφωνα με τον Γκρίλλι «καμία χώρα δεν προχώρησε σε τόσο αποτελεσματικές και γρήγορες κινήσεις όσο η Ιταλία».

«Μπορούμε να μειώσουμε το δημόσιο χρέος κατά 20% μέσα σε πέντε χρόνια, χάρη σε στοχευμένες ιδιωτικοποιήσεις», προσθέτει ο νέος υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μόντι.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της στρατηγικής που καταρτίζει τις ώρες αυτές «οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές (πώληση δημοσίων αγαθών) θα πρέπει να αντιστοιχούν, κάθε χρόνο, στο 1% του ιταλικού ΑΕΠ».

Ο Βιττόριο Γκρίλλι ευελπιστεί να μπορέσει, το ιταλικό κράτος, να εισπράξει εφέτος, πάνω από 10 δισ. ευρώ, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σε ό,τι αφορά στους οίκους αξιολόγησης, τους χαρακτηρίζει «ιδιωτικές επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από μια εν δυνάμει σύγκρουση συμφερόντων, με τους πελάτες τους». Προσθέτει ότι «κινήθηκαν πάντα με καθυστέρηση, αυξάνοντας τις επιπτώσεις των διαφόρων φαινομένων, αντί να τα προλαβαίνουν».

Ο Γκρίλλι αποκαλύπτει ότι «το 40% περίπου του ιταλικού δημόσιου χρέους βρίσκεται σε ξένα χέρια», ενώ, σε ερώτηση του διευθυντή της «Κορριέρε», Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, σχετικά με πιθανά προβλήματα, στις χρηματαγορές, τον Αύγουστο, απαντά: «Ο Αύγουστος είναι πάντα δύσκολος μήνας, διότι οι αγορές παρουσιάζουν μεγαλύτερη αστάθεια, σε ένα ρευστό πλαίσιο».

Αναφορικά, τέλος, με την δημιουργία της «ασπίδας για τον έλεγχο των σπρεντ», που αποφασίσθηκε στην τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδο, ο διάδοχος του Μάριο Μόντι στο υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, δηλώνει ότι «δεν πιστεύει ότι πρόκειται να μείνει απλή θεωρία. Διότι χρησιμεύει σε όλη την Ένωση, από την στιγμή που το ενιαίο νόμισμα έσβησε τους παραδοσιακούς μηχανισμούς επανεξισορρόπησης των εθνικών οικονομιών».

Πηγή "Ναυτεμπορική"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]