Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ενεργειακοί κολοσσοί θέλουν τα πετρέλαια της δυτικής Ελλάδας


Πέρα από κάθε προσδοκία είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές για την εξερεύνηση τριών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραϊκός Κόλπος) με σκοπό την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου .

Ειδικότερα, μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, σήμερα το μεσημέρι, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι κατατέθηκαν 9 προσφορές από κοινοπρακτικά σχήματα αποτελούμενα από ελληνικούς και ξένους ομίλους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά και την Ιταλία.

Οι ιθύνοντες της αγοράς ,αναφέρουν ότι την μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή της Schlumberger, που είναι η κορυφαία εταιρία γεωτρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο . Μάλιστα αναφέρουν ότι η είσοδος της Schlumberger στο ελληνικό ενεργειακό "παιχνίδι" θα αποτελέσει “κράχτη” και για άλλες παρόμοιου βεληνεκούς εταιρίες να ενδιαφερθούν για κοιτάσματα και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας .

Ειδικότερα οι προσφορές που κατατέθηκαν είναι οι εξής:

1. Ιωάννινα :

- ΕΛΠΕ–Edison (Ιταλία)- Melrose Resources (Βρετανία)

- Energean Oil (εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου) - Petra Petroleum (Καναδάς) και Schlumberger - Arctic- Hunter Energy- KO Enterprises

- Chariot Oil and Gas

2. Κατάκολο:

- Energean Oil - Troian Oil (Βρετανία) – Schlumberger

-Greek Oil Energy Ventures.

3. Πατραϊκός Κόλπος :

- ΕΛΠΕ –Edison –Melrose

- Chariot (Βρετανία)

- Energean Oil- -Troian Oil- Schlumberger.

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς αναρωτιόμαστε εάν ο γ.γ. της περιφέρειας Πελοποννήσου έχει το δικαίωμα "διαπραγμάτευσης" ή παράδοσης τυχόν πόρων ορυκτού πλούτου που βρίσκονται που θα "βρεθούν" στην περιφέρειά του. Η άνεση με την οποία αντιλαμβάνεται το θέμα της ΕΟΖ, της ιδιωτικοποίησης του νερού και τις εν γένει υψηλού επιπέδου δυνατότητες διαχείρισης της περιφέρειάς του, είναι ένα στοιχείο το οποίο πιθανότατα θα μας απασχολήσει όλους στο μέλλον. Πολύ πιθανό να απασχολήσει και την Ελληνική Δικαιοσύνη η ταχύτητα παρεμβάσεων και ενεργειών τόσο του κ. Τατούλη όσο και άλλων περιφερειαρχών (π.χ. της Αν. Μακεδονίας και Θράκης), οι οποίοι συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες των περιφερειών τους, ενώ είναι προσωρινοί διαχειριστές της περιουσίας που αυτές έχουν...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προς το παρόν θέλουν της δυτικής Ελλάδας. Γι' αυτό ανασκουμπώνεται ο πρόθυμος Τατούλης. Φανταστείτε να αρχίσουν οι έρευνες στο Λιβυκό και στο Αιγαίο τι έχει να γίνει. Μέχρι τότε ελπίζουν ότι θα έχουμε εξαθλιωθεί σε σημείο που θα παρακαλάμε να ξεπουλήσουν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]