Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατιωτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας ετοιμάζει η Ρωσία

 
Ειδησεογραφική ιστοσελίδα Russia Beyond The Headlines
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προετοιμάζεται για στρατηγικά γυμνάσια με την ονομασία «Καύκασος-2012», που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα φετινά γυμνάσια θα είναι ευρύτερης κλίμακας από ό,τι αυτά του 2011 και θα καλύψουν όχι μόνο τη Νότια Ρωσία, αλλά και την Αμπχαζία, τη Νότια Οσετία και την Αρμενία. Θα είναι ασκήσεις προετοιμασίας ενδεχόμενου πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και συμμαχικών τους χωρών εναντίον του Ιράν, καθώς και άλλων πιθανών συγκρούσεων στην περιοχή της Κασπίας και του Νότιου Καύκασου.

Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση που δημιουργείται στα νότια σύνορα της Ρωσίας, καθώς και η πιθανότητα έκρηξης πολέμου στον Περσικό προκαλεί τη σοβαρή ανησυχία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, η οποία επιδιώκει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη λόγω της ευρύτερης πιθανής ανάφλεξης και εμπλοκής αρκετών χωρών στον πόλεμο. Αλλωστε, όπως δήλωσε πρόσφατα ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ρωσίας, Νικολάι Πάτρουσεφ, "η απειλή πολεμικής σύρραξης στο Ιράν υφίσταται και είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε να γίνει ο πόλεμος".

Προετοιμασία για πόλεμο

Σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης στο Ιράν, η Γεωργία μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή τη σύγκρουση, επειδή δηλώνει "στρατηγικός εταίρος" των ΗΠΑ. Διάφοροι εμπειρογνώμονες συνδυάζουν μια πιθανή επίθεση κατά του Ιράν με γενίκευση της σύγκρουσης στη Νότια Κασπία και στο Νότιο Καύκασο, όχι μόνο με την εμπλοκή της Γεωργίας, αλλά και με μια πιθανή ανάφλεξη της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στρέψει την προσοχή της σε αυτά τα μεγάλης κλίμακας γυμνάσια των ρωσικών στρατευμάτων που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβρη του 2012 στο ρωσικό Βόρειο Καύκασο και θα επεκταθούν στα εδάφη της Αρμενίας, αλλά και της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, που έχουν "αυτομολήσει" από τη σύνθεση της Γεωργίας.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, πρώτον, τα γυμνάσια του 2012 θα είναι στρατηγικά, δηλαδή σε αυτά θα συμμετάσχει όλος ο στρατιωτικός μηχανισμός της Ρωσικής Ομοσπονδίας (όλοι οι κλάδοι και τα είδη των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και οι άλλες δυνάμεις καταστολής). Δεύτερον, κατά τη διάρκεια των γυμνασίων θα δοκιμαστούν νέα μέσα, με τα οποία διεξάγονται οι σύγχρονοι πόλεμοι, μεταξύ άλλων μέσα ηλεκτρονικής και διαστημικής αναγνώρισης και επικοινωνίας, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, όπλα ακριβείας, νέα αυτόματα συστήματα ελέγχου κ.ά.

Οι επίσημες πηγές μιλάνε για τον εξοπλισμό των στρατιωτικών μονάδων που βρίσκονται στο Βόρειο Καύκασο με πάνω από είκοσι εκσυγχρονισμένα οχήματα, που για την αναγνώριση χρησιμοποιείται το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GLONASS (αντίπαλο του αμερικανικού GPS). Με το σύστημα GLONASS εξοπλίστηκαν όλα τα καινούρια ελικόπτερα και τα πολεμικά αεροπλάνα, καθώς και τα μέσα πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας. Επίσης τα στρατεύματα εξοπλίστηκαν με νέο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου "Μπαρναούλ-Τ". Το συγκεκριμένο σύστημα ήδη ελέγχει τον εναέριο χώρο όχι μόνο πάνω από τη Ρωσία, αλλά και πάνω από όλο το έδαφος του Νότιου Καυκάσου.

Διαστημικό πρόγραμμα «μαμούθ»

Το 2012 η Ρωσία επιδιώκει να καταρρίψει το δικό της περσινό ρεκόρ στο διαστημικό τομέα. Σχεδιάζει να πραγματοποιηθούν 36 εκτοξεύσεις πυραύλων - μεταφορέων από τα κοσμοδρόμια Μπαϊκονούρ και Πλεσέτσκ. Επιπλέον σχεδιάζονται και σειρά εκτοξεύσεις από το διεθνές πρόγραμμα "Θαλάσσια εκκίνηση", το οποίο είναι μια διαστημική βάση που επιπλέει κι έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων στο διάστημα από τον Ειρηνικό ωκεανό, καθώς επίσης και με τη ρωσο-γαλλική συνεργασία "Σογιούζ στο Κουρού", που προβλέπει την εκτόξευση ρωσικών διαστημικών πυραύλων από τη Γαλλική Γουιάνα.

Να σημειωθεί πως το 2011 η Ρωσία πραγματοποίησε 35 εκτοξεύσεις πυραύλων - μεταφορέων, εκ των οποίων οι 32 πραγματοποιήθηκαν από τα κοσμοδρόμια Μπαϊκονούρ, Πλεσέτσκ και τη βάση εκτοξεύσεων Ντομπαρόβσκι της περιοχής του Ορενμπούργκ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ζητω η παντοδυναμη ρωσια και οι ειρηνευτικες της προσπαθειες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κίνα και Ρωσία μαζί! Είναι φανερό ότι κάτι σχεδιάζουν οι Νατοϊκοί στον Καύκασο. Και πάλι τα λόγια των γερόντων δεν κάνουν λάθος. Έρχεται ο καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Εγέρθητι" όλοι μπροστά στον Βλαδίμηρο. Ηγετάρα που κάνει τον σταυρό του ευλαβικά, όχι για να τον πάρουν οι κάμερες (καλή ώρα) και σκέφτεται δεκαπέντε κινήσεις μπροστά από τα λαμόγια της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]