Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικεφαλής ρωσικών ΕΔ: "Προγραμματίζουν επίθεση κατά του Ιράν αυτό το καλοκαίρι"


Εφημερίδα Pravda
19 Φεβρουαρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Nikolai Makarov, σε προχθεσινή συνέντευξή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today προειδοποίησε ότι είναι πολύ πιθανή μια επίθεση εναντίον του Ιράν αυτό το καλοκαίρι. Αναφερόμενος στις εντάσεις που δημιουργήθηκαν με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Makarov τόνισε ότι η Δύση, και ειδικά οι ένοπλες δυνάμεις της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ, ετοιμάζουν πολεμική επιχείρηση εναντίον των Ιρανών τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται για την σχεδιαζόμενη επίθεση, το οποίο η Τεχεράνη θεωρεί τεχνητό και εσκεμμένο, ώστε να δικαιολογηθεί ένας μελλοντικός πόλεμος, σχετίζεται με την υποτιθέμενη προσπάθεια του Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό πρόγραμμα με στρατιωτικές βλέψεις.

Ωστόσο, το Ιράν υπερασπίζεται το δικαίωμά του να χρησιμοποιήσει την ατομική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς και για την παραγωγή καυσίμων για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του.

"Σε αυτή την στάση η Δύση αντιδρά με πολεμική διάθεση και μονομερείς κυρώσεις κατά του ιρανικού κράτους, κάθε φορά που αυτό αναφέρεται σε νέα προγράμματα για την ανάπτυξη της ατομικής ενέργειας στο έδαφός του και επαναλαμβάνει ότι τα προγράμματα αυτά έχουν ειρηνικό χαρακτήρα", δήλωσε ο επικεφαλής των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Makarov επανέλαβε ότι το Ιράν έγινε στόχος "κυβερνοεπιθέσεων" (μέσω υπολογιστών), ενώ πολλοί από τους επιστήμονες του έπεσαν θύματα θανατηφόρων επιθέσεων, για τις οποίες η Τεχεράνη θεωρεί υπεύθυνες την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ.

Ο αξιωματούχος των ρωσικών Ε.Ε. υπενθύμισε, επίσης, ότι πριν από μερικούς μήνες οι ιρανικές αρχές κατέσχεσαν ένα μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποστείλει μεγάλη ναυτική δύναμη στον Περσικό Κόλπο και στα στενά του Ορμούζ, ενώ το Τελ Αβίβ κατηγορεί το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τις φερόμενες απόπειρες ορανωμένων επιθέσεων στις πρεσβείες του Ισραήλ στην Τιφλίδα και το Νέο Δελχί.

Τέλος, ο Μakarov υπογράμμισε ότι ο ρωσικός στρατός κρίνει ότι το ξέσπασμα της σύγκρουσης με το Ιράν θα μπορούσε να εξαπλωθεί, μέσω ενός φαινομένου ντόμινο, σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες συνέπειες, και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να εξελιχθεί σε μια αντιπαράθεση παγκοσμίων διαστάσεων.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Θα ξεκινήσουν νά 'ρθουν για να εισπράξουν τους φόρους. Δεν θα προφθάσουν, όμως, γιατί θα γίνει πόλεμος..." - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα προσέξει τόσα χρόνια ότι λέει "θα ξεκινήσουν να'ρθουν....." που τώρα βλέπω ότι παραπέμπει σαφώς σε ΞΕΝΟΥΣ επιτρόπους-τροϊκανούς και λοιπούς!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]