Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νάιτζελ Φαράζ: «Οι νταήδες της Ευρώπης θέλουν να ταπεινώσουν και να υποτιμήσουν την Ελλάδα»


  • Οργισμένος με τον τρόπο που η Ανγκελα Μέρκελ και οι μη εκλεγμένοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας μας, δηλώνει ο ευρωσκεπτικιστής πρόεδρος του Κόμματος της Ανεξαρτησίας της Βρετανίας (UK Independence Party- UKIP)

«Ο ελληνικός λαός έχει υπερηφάνεια και η Ελλάδα δεν είναι θυγατρική εταιρεία κάποιου μεγάλου οργανισμού. Είναι πραγματικός τόπος που ζει και αναπνέει». Οι φράσεις αυτές, που σίγουρα απηχούν τις αντιλήψεις όλων των Ελλήνων, είναι μόλις ένα απόσπασμα από το «ξέσπασμα» του Νάιτζελ Φαράζ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Με ιδιαίτερα επικριτικό τόνο, ο Βρετανός ευρωβουλευτής, πρόεδρος του κόμματος της Ανεξαρτησίας (UK Independence Party - UKIP) αντέδρασε στο σχέδιο των Γερμανών να τοποθετήσουν δικό τους τοποτηρητή στην Ελλάδα για να ελέγχει τα δημοσιονομικά μας.

Στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Φαράζ μιλάει για τον απόηχο της ομιλίας του και εξηγεί τους λόγους της ηχηρής αντίδρασής του: «Βρήκα μεγάλη ανταπόκριση από τους συνάδελφους μου ευρωβουλευτές, αλλά και από το κοινό για αυτή την ομιλία μου. Είμαι εξοργισμένος με τον τρόπο που μεταχειρίζονται την Ελλάδα η Μέρκελ και οι μη εκλεγμένοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή ο Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την πρόθεση να ταπεινώσουν και να υποτιμήσουν την Ελλάδα.

Τους είπα στην ομιλία μου εκείνη την ημέρα ότι δεν μπορούν να μεταχειρίζονται την Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο. Θα ήθελα η χώρα μου να είχε τη δύναμη να περιορίσει τις ανεξέλεγκτες δραστηριότητες της Μέρκελ, αλλά δυστυχώς η Βρετανία με την πολιτική της δεν είναι εκτός αλλά ούτε εντός Ευρώπης».

«Οι νταήδες της Ευρώπης θέλουν να ταπεινώσουν και να υποτιμήσουν την Ελλάδα»

Καυστική είναι η άποψη του Νάιτζελ Φαράζ και για την παρεμβατικότητα της τρόικας στα εσωτερικά της Ελλάδας: «Οι εκλογές στην Ελλάδα σήμερα δεν έχουν καμία έννοια. Ο,τι και να ψηφίσει κανείς είναι χωρίς νόημα, αφού τη χώρα σας κυβερνούν πλέον αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες οι οποίοι φθάνουν βιαστικοί στο αεροδρόμιο της Αθήνας και λένε στον πρωθυπουργό σας τι να κάνει και τι να μην κάνει. Κάποιοι "νταήδες" από τις Βρυξέλλες ανέτρεψαν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό σας, όπως έκαναν και στην Ιταλία, και έβαλαν μια κυβέρνηση που δεν είναι εκλεγμένη από τον λαό. Και αυτό είναι το δυστύχημα».

Σας ανησυχεί το γεγονός ότι η Γερμανία είναι πλέον ο «απόλυτος παίκτης» μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη;

Βεβαίως και με ανησυχεί, αλλά πιστεύω ότι τον δρόμο στη Γερμανία για να γίνει «κυρίαρχος παίκτης» τον άνοιξε η αδυναμία των δύο μη εκλεγμένων ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Μπαρόζο και του Βαν Ρομπάι. Αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι πολύ αδύναμοι, δεν έχουν εκλεγεί από τον λαό και ήταν εύκολο έτσι για την κυρία Μέρκελ να μπει μπροστά και να αναλάβει τα ηνία της ΕΕ. Είναι ειρωνεία: ο βασικός στόχος όταν δημιουργήθηκε η Ενωση ήταν να σταματήσει η Γερμανία να αποτελεί μια κυρίαρχη και «δύσκολη» χώρα. Τελικά συνέβη το αντίθετο...

Ο Νάιτζελ Φαράζ δεν έχει, φυσικά, καλές σχέσεις με τον θεσμό της ΕΕ - το κόμμα του υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ενωση. Με αυτήν τη ρητορική, στις τελευταίες ευρωεκλογές πήρε ποσοστό 17% και ήταν δεύτερο κόμμα. Ισως λοιπόν να είναι υποκειμενική η εκτίμησή του ότι σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει Ευρωζώνη ούτε και Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα είναι μέσα στο ευρώ μετά από 18 μήνες. Είμαι βέβαιος γι' αυτό, το ευρώ θα έχει μια άλλη διαμόρφωση. Οι μεσογειακές χώρες θα φύγουν από το ευρώ και πιθανότατα θα δημιουργηθεί ένα «γερμανοευρώ» στο βόρειο κομμάτι της Ευρώπης. Τη διάλυση της Ευρωζώνης πιστεύω ότι θα ακολουθήσει η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο Νάιτζελ Φαράζ χαρακτηρίζει ως «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στις μεσογειακές χώρες και φοβάται για τις εξελίξεις που έρχονται. «Η μεγάλη βόμβα που απειλεί αυτές τις χώρες είναι το εφιαλτικό ποσοστό ανεργίας που έχουν στους νέους - φθάνει το 50%. Οταν ο νέος χάνει την ελπίδα και αισθάνεται απόγνωση καταφεύγει και σε απεγνωσμένες πράξεις. Εγώ αν ήμουν σ' αυτή την κατάσταση, θα έβγαινα στους δρόμους».

Ενθαρρύνετε τις διαδηλώσεις;

Τις ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά, φυσικά συχνά ακόμη και οι ειρηνικές διαδηλώσεις εκτροχιάζονται.

Η Ανεξαρτησία του Νάιτζελ Φαράζ έχει την ετικέτα του ακροδεξιού, του ρατσιστικού και εθνικιστικού κόμματος. Ο ίδιος το προσδιορίζει ιδεολογικά ως ένα φιλελεύθερο κόμμα με βασική πολιτική την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Να είναι έξω από την ΕΕ, αλλά να συνδέεται με τις χώρες της Ενωσης μέσω εμπορικών συμφωνιών ή συνθηκών. Τώρα έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία, την έχουμε παραχωρήσει στις Βρυξέλλες», λέει χαρακτηριστικά ο Βρετανός ευρωβουλευτής.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ο Νάιτζελ Φαράζ ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Σίτι του Λονδίνου. Δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο προϊόντων και μεταλλευμάτων επί 20 χρόνια. Μάλιστα, λόγω αυτής της ενασχόλησής του, είχε εξοικειωθεί με τη λειτουργία και τις τάσεις των αγορών, γεγονός που θεωρεί ότι τον βοήθησε να διαβλέψει την κρίση. «Επειδή γνώριζα τις αγορές, πριν από 6 χρόνια είδα την οικονομική κρίση να έρχεται στην Ελλάδα. Ημουν ο πρώτος που μίλησα για αυτό μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ελληνική φωνή

Ενας από τους στενούς συνεργάτες του Νάιτζελ Φαράζ είναι ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Ανδρέας Χαραλάμπους.

  • Στις τελευταίες βουλευτικές ήταν υποψήφιος με το Συντηρητικό Κόμμα σε περιοχή του Β. Λονδίνου. Εδώ και έναν χρόνο έχει προσχωρήσει στο Κόμμα της Ανεξαρτησίας και στο στενό περιβάλλον του Φαράζ.
  • «Προσχώρησα στο Κόμμα της Ανεξαρτησίας, γιατί ο Νάιτζελ Φαράζ είναι ένας ικανός πολιτικός και ενδιαφέρεται για τη χωρα του, αλλά και για τα συμφέροντα της Ελλάδας», δηλώνει ο Ανδρέας Χαραλάμπους (αριστερά στη φωτό, μαζί με τον Νάιτζελ Φαράζ -στο κέντρο- και τον ανταποκριτή του "Έθνους" Λ. Τσιριγωτάκη).


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Και σ' ακούν οι ξένοι,
    κι ο αδερφός σωπαίνει...
    Άχ, δεν είναι άλλη
    πιο βαθιά πληγή..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]