Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως, τελικά, ο Καζάκης δεν τα ξέρει και τόσο καλά;


Το "φαινόμενο Καζάκη", έχει γίνει ένα θέμα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία (και ιδιαίτερα αυτή των ΜΜΕ) περισσότερο από ότι θα την απασχολούσε μία ομολογία ενοχής από τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι φίλοι του και οι "εχθροί" του πολλές φορές ανταλλάσουν τα "βέλη" τους, για το πρόσωπο του οικονομικού αναλυτή που οι πληροφορίες τον φέρνουν να ξεκίνησε από τον Περισσό και αυτή τη στιγμή να κινείται προς την κατεύθυνση δημιουργίας κόμματος (υπάρχουν κι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ήδη το έχει κάνει).

Συνήθως τέτοιες προσωπικότητες γίνονται καλές "βαλβίδες εκτόνωσης" (όπως θα έλεγε και ο Αντώνης Σαμαράς) και χειραγώγησης του πλήθους. Απορία προκαλεί το γεγονός πως ο κύριος Καζάκης βρίσκει όλες τις πόρτες ανοιχτές (σε όλα τα ΜΜΕ) για να περάσει τα μηνύματά του. Δεν είναι ο μόνος που έχει προτάσεις, αλλά είναι ο μόνος τον οποίο καλούν τα οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Εάν αναφέρουμε και την πληροφορία που εδώ και καιρό άρχισε να τριγυρίζει σε στέκια δημοσιογράφων, σε γραφεία κομμάτων και σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η οποία αναφέρει σχέση συνεργασίας μεταξύ Καζάκη και Ελληνικής Μασονίας, τότε ίσως να βρίσκουμε και την απάντηση σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το πρόσωπο του εν λόγω οικονομικού αναλυτή.

Εάν λοιπόν ισχύουν οι κακές διαρροές σχετικά με τον κύριο Καζάκη, και υπάρξει επισημοποίησή τους λίγο πριν από εκλογές (όταν και όποτε αυτές γίνουν), τότε η ψυχρολουσία ενός σημαντικού αριθμού ανθρώπων ακολοθούμενη από τους κατάλληλους επικοινωνιακούς πολιτικούς χειρισμούς, ίσως επηρρεάσει ικανό αριθμό πολιτών που θα δημιουργήσουν έστω και άθελά τους συγκεκριμένο (προ)ζητούμενο αποτέλεσμα.

Κάποιος, που λέγεται "Μπαρμπανίκος", έψαξε, διάβασε, ταλαιπωρήθηκε και έκρινε πως πρέπει να δημοσιεύσει τα συμπεράσματά του γύρω από τον οικονομικό αναλυτή κ. Καζάκη. Αυτή την έρευνα και τα αποτελέσματά της σας παρουσιάζουμε. Εμείς, ευχόμαστε να έχει κάνει λάθος ο "Μπαρμπανίκος", ευχόμαστε να είναι ψέμματα όλα όσα κυκλοφορούν.

Μήπως ο κύριος Καζάκης δεν ξέρει βασικές διαφορές σε κλασικούς οικονομικούς όρους;

Τις τελευταίες μέρες, με το που άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού του κυβερνητικού συνασπισμού απατεώνων και του μαύρου μέλλοντός μας, και εγώ, ήθελα δεν ήθελα, έγινα αποδέκτης της τηλεοπτικής και ιντερνετικής πλύσης εγκεφάλου, περί της «ανακαλύψεως», της καταθέσεως του Προϋπολογισμού της χούντας χωρίς τη μυστηριώδη σελίδα νάμπερ 124...

Και το χειρότερο;

Ο καταγγέλλων ηγέτης Καζάκης, ο των προσωρινών παρυφών της Πλατείας Συντάγματος συγκάτοικος κάθε αυτοανακηρυγμένου παλαβού σωτήρα, ισχυρίζεται δια των σφραγίδων του MEGA, του ANT1, του STAR και πλήθους τοπικών καναλιών, που έτσι κι’ αλλιώς στηρίζουν κάθε αυτοαποκαλούμενο οικονομικό αναλυτή ΚΑΙ επιμένει, ότι συζήτησαν και ψήφισαν έναν κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τη σελίδα με το νάμπερ 124, με αποτέλεσμα και αυτή τη βδομάδα να έχει τρελαθεί μαζί του ολόκληρο το χρηματιστήριο!!!

Εγώ είμαι πολύ σοβαρός άνθρωπος…. Το ξέρετε!!! Είναι δυνατόν να μου λένε ότι οι πουτάνες είναι κλεισμένες εκειδά, σε αδήλωτο πορνείον και ψηφίζουν ζούφιο προϋπολογισμό;

Είπαμε να μας ληστεύουν ανά πάσα μέρα, ώρα και στιγμή… Το καταλαβαίνω!
Είπαμε να μας γδάρουν με ξουράφι σκουριασμένο…. Να το υποστώ!

Αλλά ρε άθλιοι να κρύψετε ολόκληρη τη σελίδα νάμπερ 124;…
Αυτό δεν το αντέχω και αρνούμαι να το υποστώ!!!…
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΡΕεεεεε...

Αρπάζω χάρακα, μοιρογνωμόνιο, διαβήτη, ξύστρα, μολύβι, διορθωτικό, (καλού-κακού τους κάνω κι’ ένα τρισάγιο μη με περάσουν και για μασόνο) και φεύγω φουλ για το μέτωπο του Προϋπολογισμού 2012, παίρνοντας παραμάσχαλα και 43 οπλισμένους Tsoutsouneros τρομοκράτες, εκπαιδευμένους στα όρη και στα βουνά της ξωτικής Botsovalia.

Τι ανάπηρος… τι συναχωμένος…. δεν καταλαβαίνω τίποτα όταν μου μπει κάτι στο αρβανίτικο κεφάλι μου!!!...

Φτάνουμε στο σύνταγμα, λέμε μια καλημέρα στους ευζώνους και χωρίζουμε. Στέλνω τους 22 Tsoutsouneros από τα δεξιά σκαλοπάτια κι’ εγώ με τους άλλους 21, πάμε απ’ τ’ αριστερά, γιατί παιδιόθεν διάβαζα και Μαρξ και δεν έπαθα τίποτα… Δεν πρόλαβα ν’ ανέβω τρία σκαλοπάτια και τζουπ!!! Ήταν τόσο εύκολο παρά τον αρχικό μου παιδεμό. Βρήκα τη χαμένη σελίδα και είναι αυτή που βλέπετε μόνο εδώ και ως άνω!!! Δεν είναι τελικά τίποτε άλλο, παρά η εικονιζόμενη μαύρη τρούπα ΝΑαααα, με το συμπάθιο και καταμεσίς της, ένας Καζάκης ντουμανιασμένος…

Περνούσε τυχαία ο Πετσάλνικος… ΝΑΙ, ο Πετσάλνικος ρε -αμώτο… Και επί αποδείξει του τη παρέδωσα τη σελίδα με το χαμένο περιεχόμενο, να τη πάει επί τέλους στα εντόσθια προς συμψηφισμό, διότι αρκετά μας ταλαιπώρησε και μας εξέθεσε διεθνώς….

Λοιπόν, ας σοβαρευτώ, διότι κινδυνεύουμε σαν έθνος ανάδελφο.
Το τι ξεφύλλισμα και διάβασμα του Προϋπολογισμού έκανα για να εντοπίσω τη χαμένη σελίδα νάμπερ 124, δε λέγεται.

Όντως, στον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012, ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ…. ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΕΣ, ΜΕ Νο 124 ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΗΣΑΝ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΖΑΚΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ…. ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΛΛΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΜΠΛΕΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗΝ ΚΟΤΣΙΔΑΣ.

ΑΛΛΑ ΤΗ… ΒΡΗΚΑ!!!

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΛΟΓΩ ΚΑΖΑΚΗ, ΕΞ ΑΡΧΗΣ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΩ:

1.—Το πακέτο «ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012″, πριν ψηφιστεί από τη βουλή και γίνει νόμος του διαλυμένου κράτους, αποτελείται από δύο μέρη:

1. α.— Την ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ επί του προϋπολογισμού, χωρισμένη σε ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Τμήματα), στην οποία συμπεριλαμβάνονται επιλεκτικά τα κυριώτερα στοιχεία που θέλει να προβάλει με τους κονφερανσιέ του το σάπιο καθεστώς, για να δείξει (κυρίως τηλεοπτικά) τι καλά που κάνει τα πάντα για να μας ξεσκίσει «δίκαια». Με λίγα λόγια, είναι η αιτιολόγηση, στην οποία δεν είναι αναγκαίον, ούτε πρέπον, να αναφέρεται στο πλήρες κείμενο και στη πλήρη οικονομολογική και λογιστική απεικόνιση του προϋπολογισμού. Δια τούτο, σε όγκο σελίδων, η εισηγητική έκθεση είναι περίπου το ένα πέμπτο (1 / 5) του όγκου σελίδων του υπό ψήφιση σχεδίου προϋπολογισμού. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ότι περιλαμβάνει πολύ λιγότερα οικονομικά στοιχεία από τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό. Θα μπορούσαμε να πούμε την ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, σαν ένα κείμενο που προπαγανδίζει την ορθότητα των συλλογισμών, εκείνων που συνέταξαν τον Προϋπολογισμό 2012. Και...

1. β.— Τον υπό ψήφιση ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012, ο οποίος είναι μία πλήρης, αναλυτική, λογιστική οικονομική κατάσταση, ισοσκελισμένη, στην οποία είναι καταχωρημένες κατά κωδικό αριθμό, τα προβλεπόμενα ΕΣΟΔΑ και ΕΞΟΔΑ και οι τυχόν αντικρυζόμενοι λογαριασμοί τάξεως, του Κράτους και Ορισμένων δημόσιων οργανισμών που είναι άμεσα συνδεδεμένοι λογιστικά σαν αναπόσπαστο μέρος του κράτους, για τη συγκεκριμένη χρονιά 2012. Και ο Προϋπολογισμός είναι χωρισμένος σε υποκατηγορίες (π.χ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ — ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ — ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ — ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ — ΤΑΜΕΙΑ — ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ — κλπ)

Είναι προφανές – και για όσους δεν είναι, τους το λέω ορθά κοφτά – ότι άλλο η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (ιδεών) επί του προϋπολογισμού ΚΑΙ άλλο πράγμα αυτός καθ’ εαυτός ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ως πλήρης λογιστική κατάσταση προβλέψεων.

2.— Όταν ο Καζάκης λέει ότι «κατατέθηκε για ψήφιση ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2012, χωρίς τη σελίδα 124, δεν αναφέρεται σε κάποια από τις επί μέρους αριθμήσεις κατά κατηγορία προβλέψεων και συνολικά του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, και κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ότι αναφέρεται, στη λευκή σελίδα 124 της …..ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ (=προπαγάνδας) ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, και οικονομολογικά, πρόκειται για μία ακόμα γκάφα του εκκολαπτόμενου «ηγέτη» Καζάκη παντός καιρού.

3.— ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Έστω, και μόνο στην Εισηγητική Έκθεση, έπρεπε να γράφει κάτι η σελίδα της με τον αριθμό 124??? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μου η οικονομολογική, είναι ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ.
Στην Εισηγητική Έκθεση, το «ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4″ αυτής τελειώνει στη σελίδα 123 και εξηγούμαι: Τόσο η Εισηγητική Έκθεση επί του Προϋπολογισμού, όσο και ο Προϋπολογισμός, ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΣ, για λόγους κλασερίσματος και διακριτότητας ευρετηρίου των επί μέρους ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (της εισήγησης) ή ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (του προϋπολογισμού), το κάθε ΚΕΦΑΛΑΙΟ ξεκινάει με αρίθμηση περιττού αριθμού (1, 3, 5, 7, 9), ώστε η πρώτη σελίδα του επί μέρους ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ να είναι πρόσοψη και να διαχωρίζονται τα κεφάλαια μεταξύ τους. Σε διαφορετική περίπτωση, αν το «ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5″ της ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ, ξεκινούσε από τη σελίδα 124, δεν θα μορούσε να είναι κλασερισμένα τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ 4 και 5 ξεχωριστά. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 12 ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ «ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 1″. Χρειάζεται να γράψουμε κι’ εκεί κάτι; Κι’ εκείνη η σελίδα λευκή είναι….. Γιατί ΟΧΙ και γιατί έμεινε λευκή;

4.— Ο Καζάκης, πέρα του ότι ποτέ δεν κάνει πραγματική οικονομική ανάλυση αλλά πολιτική φλυαρία της κακιάς ώρας και κάνει τραγικά οικονομολογικά λάθη:

4. α.— Δεν έχει μελετήσει πραγματικά τον προϋπολογισμό και παίζει με την εισήγησή του. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι επί της ουσίας.

4. β.— Αν είχε μελετήσει τον προς ψήφιση Προϋπολογισμό 2012 (που τελικά εγκρίθηκε με 258 ψήφους ντροπής) θα μπορούσε να δει, εκεί που υπάρχουν οι σχετικές αναλύσεις, περί των εγγυήσεων που έθιξε, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ….ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011 και ο οικονομολόγος Μπαρμπανίκος λέει, ότι το ίδιο θα συμβεί και το επόμενο έτος, είτε το γράφει, είτε όχι ο φρέσκος προϋπολογισμός του χοντρού γκαγκά Βενιζέλου.

5.— Το χειρότερο απ’ όλα είναι, ότι ο Καζάκης, δεν είναι ακόμα σε θέση, να ξεχωρίσει τις διαφορετικές έννοιες «ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ» και της Αναλυτικής Λογιστικής Κατάστασης του «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ». Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ επικίνδυνος σαν οικονομολόγος, λόγω της προβολής που του προσφέρουν χωρίς ουσιαστικό λόγο, τα μεγάλα καθεστωτικά ΜΜΕ, ώστε να μπορέσει να παίξει και αυτός τον ρόλο του απορροφητικού σάκου, για τον εγκλωβισμό κάθε δυσαρεστημένου.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Αν κατάλαβα καλά, οι εγγυήσεις προς τις τράπεζες δεν αναφέρονται στο κείμενο του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε, διότι υπάρχει κάποια εκκρεμότητα και θα υπολογιστούν εν καιρώ...
    Δηλαδή λευκή επιταγή προς τράπεζες ψήφισαν οι βουλευτές.
    Ουσιαστική διαφορά στις δυο θέσεις θα υπήρχε αν στο προσχέδιο δεν αναφέρονταν οι εγγυήσεις αλλά αναφέρονταν στο προς ψήφιση κείμενο.
    Βέβαια, τις επιφυλάξεις προς οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ζητήσει την ψήφο μου τις διατηρώ, γιατί όποιος καεί από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Συμμερίζομαι τον σκεπτικισμό του Μπαρμπαγιώργου, συνεπώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από το χολυγουντιανό σταρ σύστεμ έχουμε και το White House Star System που αφορά στους πολιτικούς. Τους εν Αμερική και τις εν Ελλάδι μαϊμούδες.

    Ιδού λοιπόν πως εγεννήθη το φαινόμενο Καζάκης (σημ. αν είναι Κρητικός, κάτι λεει ο απ. Παύλος για τους Κρήτες. Αλλά στιγμές που ζούμε και καλύτερα να μη το γράψουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γνώμες είναι διχασμένες από το πιοτό της εξουσίας και της θεαματικότητας για αυτό υπάρχουν και οι αντιζηλίες.
    Καζάκης ή Μπαρμπανίκος μας αφήνουν αδιάφορους. Το πάν είναι το να μπορεί κάποιος που ακούει ή βλέπει να βγάλει σωστά συμπεράσματα.
    Πάντως μέχρι τώρα δεν βρέθηκε άλλος να κάνει παρέμβαση για τα λεγόμενα του Καζάκη.
    Παλαμάς Νικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Κωνσταντίνε μου! Ετσι ε; Ωστε τώρα, ο Καζάκης δεν τα λέει και τόσο...καλά! Τρομερή ανακάλυψις, σαν τον αείμνηστο Κριστόφ Κολόμπο που ανακάλυψε τη...Νέα Γή των ... Ινδιών! Και θα έπρεπε δηλαδή να βρεθεί ένας μπαρμπανίκος, μπαρμπαγιώργος, χαντζιαβάτης ή δε ξέρω κι εγώ ποιός και να πεί κάτι διαφορετικό άπο αυτό που λέγεται και αμέσως τσούπ! Νάτοι οι σκεπτικισμοί, τα μήπως και ο κακός μας ο καιρός! Αλήθεια; Σοβαρά; Και δε μου λες, να σε ρωτήσω εγώ ο...άσχετος περι των πολιτικών παιγνίων, εσύ τι ρόλο βαράς; Γιατι, εξ όσων γνωρίζω, η προβολή του Καζάκη απο εσένα ειδικά και το μπλόγκ σου, υπήρξε σκανδαλώδης! Απο την αρχή του παρόντος έτους, είχες:
    1) Την πρώτη συνέντευξη του Καζάκη στον ΚΡΗΤΗ TV πρώτη φάτσα στο μπλόγκ σου, πάνω-πάνω δηλαδή εκεί που πέφτει με τη πρώτη το μάτι και μάλιστα με τον υπότιτλο Η ΚΑΛΎΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ για 20 ολόκληρες μέρες! Αυτό δεν είναι προπαγάνδα;
    2) Ξέρεις πόσα άρθρα του έχεις φιλοξενήσει στο μπλόγκ σου; Να σου πώ εγώ που τα μέτρησα ενα ένα: 24! Για ...τέτοιον έρωτα μιλάμε!
    3) Φιλοξένησες ναί η όχι εκτός απο τη πρώτη συνέντευξη του Καζάκη και άλλα βίντεο δικά του στην πρώτη σου σελίδα; Ασε μην κοπιάζεις, η απάντηση είναι ΝΑΙ και κατ' εξακολούθηση! Αμέτρητες φορές, ακόμη και απο τότε που εντάχθηκες σε ...αντίπαλο (λέμε τώρα) κομματικό σχηματισμό ονόματι Νέα Ελλάδα. Μήπως κι εσύ είσαι...μέρος της προπαγάνδας που...γίνεται απο τα ΜΜΕ για το πρόσωπό του; Και εν ονόματι της...κονόμας έκανες αντιπολίτευση στο ίδιο σου το κόμμα;
    4) Μέχρι πριν 2 εβδομάδες, πρόβαλλες ναι ή όχι πρώτη σελίδα πάνω πάνω την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο anti-ntp.blogspot.com ο Καζάκης ; Μην βιαστείς να πείς ψέμματα, η απάντηση είναι ασφαλώς ΝΑΙ! Γιατί, ενώ επίσης γνώριζες καλύτερα απο όλους οτι ο Καζάκης είναι ήδη υπέρμετρα προβεβλημένος απο τους πάντες το έκανες; Μήπως για την...ακροαματικότητα, επειδή ο Καζάκης "ΠΟΥΛΑΕΙ";
    5) Τον ρόλο το δικό σου στο θέμα αυτό, μας τον εξήγησες; Ασφαλώς και όχι!
    Θάθελα πολλά ακόμη να σου γράψω, αλλά η ώρα είναι ήδη περασμένη! Και δεν θα τη χαλαλίσω άλλο για σένα ή για τον Καζάκη και τον κάθε Καζάκη.
    Απλά θα σου πώ τούτο, επειδή γνωρίζω εκ των προτέρων οτι ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ...ΕΝΟΧΛΕΙ. Ολοι εσείς οι ...περίφημοι μπλογκατζήδες, που έχετε κατακλείσει το ίντερνετ, δεν διαφέρετε σε ΤΙΠΟΤΕ απο τους λοιπους βαρώνους των ΜΜΕ! Τα ίδια σ...τά είστε όλοι σας, κι αυτοί κι εσείς. Γιατι έχετε βαρύτατες ευθύνες γι΄αυτά που γράφετε και γι΄αυτά που λέτε. Δεν μπορείτε, δεν έχετε το δικαίωμα να παίζετε παιχνίδια σε βάρος ενός λαού ζαλισμένου απ τα χτυπήματα ενθεν κα κείθεν, να του προ βάλετε πρόσωπα και ανθρώπους ως...σωτήρες, αντιστασιακούς, this and that και μετα..."ισως και να μην μας τα λέει καλά"! Σοβαρά ρε φίλε; Και μένα με ρωτάς, που έχω ήδη πιαστεί απο κάπου και προσπαθώ να ελπίσω; Γιατί ΕΣΥ μου τον υπέδειξες αυτόν τον τύπο ως ΙΔΑΝΙΚΟ, όχι άμεσα, αλλά ΕΜΜΕΣΑ! Μέσω της προβολής που του κάνεις, της ΑΝΕΝΤΙΜΗΣ προβολής! Και μη βιαστείς να μου πείς "ας πρόσεχα", γιατί αυτό είχε πεί κι ο Σημίτης για όλους τους φουκαράδες που επαιξαν τις οικονομίες τους κάποτε στο χρηματιστήριο παρότι ήταν αυτός ο ίδιος που τους προέτρεψε να το κάνουν μέσω της προπαγάνδας της κυβέρνησής του.
    Θα χαιρόμουν πολύ να διάβαζα τις απόψεις σου περι αυτού και να μου απαντούσες σε αυτά που σου προσάπτω. Αλλά επειδή γνωρίζω οτι ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ενοχλητικά σχόλια (εξ΄ού και ο περιορισμός που έχεις βάλει, σαν να ήσουν και γώ δε ξέρω ποιός, της ...λογοκρισίας) σε προκαλώ λοιπόν να το δημοσιεύσεις. Αν όχι τελικά, τότε θα το δημοσιεύσω εγώ ΣΕ ΟΣΑ ΜΠΛΟΓΚ ΜΠΟΡΩ για να καταδείξω έναν ακόμη ...πατριώτη δημοκράτη μπλογκά, που κόπτεται για τη δημοκρατία, ενώ ο ίδιος αυτός την σκοτώνει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

    Ευχαριστώ πολύ
    Ιωάννης Δελόγκος
    Περιστέρι - Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ μην ανησυχής και μην σκιάζεσαι.
    Τα ΠΡΟΒΑΤΑ όταν θα έρθει η ώρα τους ίδιους θα ξαναψηφίσουν.

    ΟΛΟΙ εσείς ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ είστε καλοί ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε, βρε τα παδιά ΜπαρμπαΝίκοι και μπαρμπαΓιώργηδες. Που είσαστε 1 χρόνο πριν τότε που ο ΄΄τρελός του χωριού΄΄έτρεχε από ραχούλα σε ραχούλα για να ενημερώνει και τους κατοίκους του τελευταίου χωριού; Τότε δεν ήταν φαινόμενο; Τώρα εγινε έτσι ξαφνικά και τον μνημονεύουν όλοι; Φυσικά και όχι. Τώρα όμως αποδιδουν καρπούς οι σπόροι που φύτεψε. Τώρα τα μέλη, οι φίλοι και οι οργανώσεις του ΕΠΑΜ ανά την ΕΛΛΆΔΑ με την ταχύτητα που αναπτύσσονται σε αντίθεση με το ρυθμό πτώσης που παρουσιάζουν όλα τα κόμματα, έχει θορυβίσει το πολιτικό κατεστημενο, τους πάτρωνες και τα παπαγαλάκια του(διαλέχτε εσείς που ανήκετε)και αρχίζουν και παραμιλάνε. Μασόνος, που βρίσκει τα λεφτά, άνθρωπος των υπηρεσιών και όποια άλλη βλακεία γνωστή και χιλιοειπωμενη χρησιμοποιείται για να πλήξει ένα καθαρό και αστραφτερό διαμάντι. Όποιος έχει κάτι να πει μπορεί κάλλιστα να το κάνει ΜπαρμπαΤάδε ΦΑΝΕΡΑ και κατά πρόσωπο προς τον Καζάκη, για να παίρνει και τις κατάλληλες απαντησεις από τον ίδιο. Γιατί όπως θα ξέρεις ΄΄φιλαρακο΄΄ ο Καζάκης απαντάει ο ίδιος, μιας και δε διαέτει γραμματεα, είτε δια ζώσης είτε δια τηλεφώνου είτε δια του διαδικτύου με ονοματεπώνυμο και όχι κρυπτόμενος πίσω από το πληκτρολόγιο της ανωνυμίας. Τολμήστε λοιπόν τι κάθεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ για τη δημοσίευση του σχολίου. Τουλάχιστον, έδειξες οτι έχεις κότσια. Αυτό είναι καλό σε πρώτη φάση. Απάντηση όμως απο μέρους σου στα ερωτήματα που θέτω και σε αυτά που σε (ή σας) καταλογίζω ως μπλόγκς, δε πήρα. Ας ελπίσουμε οτι θα πάρω εντός της ημέρας ή την επομένη. Οσο για τον Καζάκη, αυτός θα κριθεί τις επόμενες μέρες, κατά τις οποίες θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση εκ μέρους του κόσμου. Εύχομαι να σταθεί στο ύψος του. Ολοι είμαστε θυμωμένοι και αγανακτισμένοι, σε σημείο που έχουμε χτυπήσει "κόκκινο" στο μετρητή. Οπότε, ψυχραιμία.
    Κλέινοντας, θα ήθελα να σου πω κι εσένα και στους άλλους μπλόγκερς, να είσαστε πολύ προσεκτικοί, τόσο σε αυτά που γράφετε, όσο και σε αυτά που...υποδεικνύετε στους αναγνώστες σας. Αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πώ (προβολές προσώπων, προβολές κομμάτων κλπ) Ο ενθουσιασμός από την απογοήτευση απέχει μισό βήμα. Ο Καζάκης, μέχρι στιγμής, είναι ο πιό αξιόπιστος και τα επιχειρήματά του χτυπάνε στο κέντρο του στόχου. Γι' αυτό και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει να του αντιπαρατεθεί. ΟΚ, μπορεί αυτό να ερμηνευτεί και έτσι και αλλιώς, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ο άνθρωπος κάνει μπάμ απο μακρυά οτι είναι χαρισματικός. Ας ελπίσουμε μόνο να μην είναι και λαοπλάνος.

    Ευχαριστώ πολύ

    Ιωάννης Δελόγκος
    Περιστέρι - Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Thimomenos,

    σαν απλος αναγνωστης του παροντος ιστολογιου εχω να γραψω τα εξης:
    καταρχην,και μονο το γεγονος οτι δημοσιευεται το σχολιο σου αποτελει αποδειξη της δημοκρατικοτητας και της διαφανειας του ιστολογιου!
    Δευτερον,στο παρον ιστολογιο διαβαζεις ολες τις αποψεις!Και οχι μονο του Γκαζακη,αλλα και του Βιλιαρδου και του Καισαριου και του Βαρουφακη κ.α.!
    Οποτε υπαρχει μια πολυπλευρη αναλυση με σκοπο να κρινεις εσυ και οχι να σου δινει καποιος μασημενη τροφη!
    Τριτον,πολλα αρθρα δημιουργουν την δυνατοτητα επικοινωνιας,διοτι δινουν το εναυσμα για διαφωνιες!
    Δεν ειναι δυνατον να συμφωνουμε σε ολα!Ακομα κι εγω,που παρακολουθω το ιστολογιο εδω και 2 χρονια εχω μερικες φορες διαφωνιες με αρθρα που αναρτωνται!
    Αυτο ειναι ο,τι πιο δημοκρατικο, για να μπορει να διεξαχθει ενας σοβαρος διαλογος μεσω των σχολιων!
    Τεταρτον,ειναι πολυ σημαντικο να αναρτωνται ΟΛΕΣ οι αποψεις διοτι μονο ετσι μπορουμε να κρινουμε και να αντιλαμβανομαστε το ορθον των αποψεων των οποιωνδηποτε οικονομολογων!Μονο ετσι προβληματιζομαστε!
    Και πρεπει να προβληματιστουμε διοτι παντα υπαρχει και ο αντιλογος!Δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι και οι μοναδικοι κυριαρχοι της βεβαιοτητας και της αλήθειας!
    Αυτο που προσπαθω να εξηγησω ειναι οτι η αναρτηση αρθρων που ισως προβληματιζει γινεται για να κρινουμε ορθολογικοτερα και να ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε και τα υπερ και τα κατα ολων των αποψεων!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως ξεχνάμε όλοι τη βασική παράμετρο κινητοποίησης και συμπόρευσης του κόσμου; Όπως τονίζει συχνά και ο κ. Καζάκης, το ΕΠΑΜ χτίζεται από τον ίδιο τον κόσμο που συσπειρώνεται και κοινωνικοποιείται αλληλέγγυα (επιτέλους) σε επίπεδο γειτονιάς. Όπως επίσης έχει τονίσει πολλές φορές στις ομιλίες του, ότι η ανάπτυξη του ΕΠΑΜ είναι οριζόντια και δεν πρόκειται να λάβει κάθετη οργανωτική δομή. Συνεπώς δεν υπάρχει προεξάρχουσα φυσιογνωμία ηγέτη. Αλλοίμονο αν ακόμα ψάχνουμε τον ηγέτη-αντικαταστάτη σωτήρα. Το πρότυπο αυτό απέτυχε παταγωδώς και τις οδυνηρές συνέπειες της κομματικής δομής βιώνουμε στις μέρες μας. Ας κοιτάξουμε με διερευνητική ματιά προς τα πίσω, στην επιλογή των αρίστων. Άλλωστε είμαστε ήδη πιο έμπειροι και οφείλουμε στην πορεία να αποφύγουμε τις όποιες κακοτοπιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί φίλοι, αν δεν έχετε σπουδάσει το αντικείμενο και δεν το γνωρίζετε, καλά θα κάνετε να σιωπάτε. Εχουμε ανάγκη από ανθρώπους με γνώμη που στηρίζεται στην γνώση και όχι ανθρώπους με ΆΠΟΨΗ. Σκεφτείτε αν αυτό γίνονταν σε μια εταιρεία. Οι μέτοχοι τα είχαν καθαιρέσει τον Πρόεδρο και θα είχαν απολύσει τον CEO και τον οικονομικό δντή. Υπάρχουν τα διεθνή πρότυπα του ΟΑΣΑ και της ΕΛΕΓΚΤΙΚΉΣ (καθηγ Αλικάκος) για την σύνταξη του προϋπολογισμού ενός Κράτους. Τέτοια βλέπουν οι Δανειστές και δεν δανείζουν, οι επενδυτές και φεύγουν και οι Ασφαλιστές και διώχνουν τις δουλειές. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ. Η παράληψη είναι σκόπιμη και εγκληματική. Θα την πληρώσει ο Λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω καταλαβαινω οτι ο Κων/νος οπως και ο καθε Ελληνας αυτη την εποχη ψαχνεται.Δεν εχει ξεκαθαρισει ακομα το τοπιο. Ποιος μας δουλευει, ποιος οχι θα φανει ΔΥΣΤΥΧΩΣ εκ του αποτελεσματος. Ψαχνει κι αυτος απο καπου να πιαστει.Ειναι και ακριτας.Ολα τα μυριζει αλλα φιλε Κων/νε να εισαι επιφυλακτικος γιατι οι καιροι ειναι γλιστεροι και τιποτα δεν ειναι οπως φαινεται. Τα παντα εχουν διαβρωθει. Εμας σαν Ελληνες το μονο που μας νοιαζει ειναι να εξασφαλισουμε το χωμα που παταμε και τις θαλασσες μας εναντι οποισδηποτε θυσιας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]