Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δύο δρόμοι


  • Γράφει ο Μακεδών
Από μικρό παιδί που πρωτοπήγα σχολείο η αρχαία ιστορία των Ελλήνων ήταν τότε στα μαθητικά μου μάτια κάτι το υπερφυσικό. Βέβαια μετά όταν μαθαίνεις την Ιουδαϊκή θρησκεία λίγο τα μπερδεύεις, αλλά σαν έχεις άξιους δασκάλους, όχι και όλοι, πολύ σύντομα γίνονται ξεκάθαρα τα πράγματα και αντιλαμβάνεσαι ότι αποτελείς την συνέχεια ενός σπουδαίου πολιτισμού, και μιας απίστευτης φιλοσοφίας που επηρεάζει μέχρι σήμερα λαούς, πολιτισμούς, επιστήμες, πολιτική.

Η πιο διδακτική ιστορία που δεν είναι δυνατόν να ξεπερασθεί, είναι η ιστορία του μυθικού Ηρακλή. Στο δίλημμά του ποιος είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει, είναι γνωστό ότι ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο που τον οδήγησε στην αθανασία στην μνήμη των ανθρώπων.

Βεβαίως υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες από τον ανεξάντλητο θησαυρό των αρχαίων Ελλήνων που η διήγησή τους είναι παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή.

Γιατί θα αναρωτηθείτε τα αναφέρω αυτά. Επιμένω πάντα ότι αν βρίσκεσαι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στην ζωή σου, ανατρέχεις στις ρίζες σου στο παρελθόν σου για να βρεις λύσεις και το κουράγιο.

Πως είναι η Ελλάδα στο κατώφλι του 2012; Μια χώρα χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον και έτοιμη να καταρρεύσει. Μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό; Είναι δυνατόν να παραδώσουμε την χώρα στο έλεος των αλητών τοκογλύφων που έχουν συμμάχους στην διακυβέρνηση της χώρας;

Η δική μου απάντηση είναι όχι.

Πάντα είχα καθαρές θέσεις για την πορεία της χώρας, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Η πρόοδός της εξαρτάται πάντα από τις αποφάσεις που παίρνουν οι πολίτες της.

Αν λοιπόν διαλέξουν τον δρόμο της υποταγής και της πλήρους εξαχρείωσης όπως προστάζουν οι έμποροι των ψυχών με συμμάχους τα άθλια ΜΜΕ τότε είναι βέβαιο ότι η πορεία αυτού του λαού θα είναι καταστροφική. Η έννοια της γενναιότητας έχει αντικατασταθεί με την υποταγή, και η αγάπη για την εργασία με την τεμπελιά την διαφθορά και την απάτη. Ότι δηλαδή μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας για το καλό και αγαθό εμείς να το αντιστρέψουμε και να εξαθλιωνόμαστε συνεχώς. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος όσο και αν τον περιγράφω με μελανά χρώματα. Έτσι πορεύονταν οι Έλληνες αρκετά χρόνια μέχρι σήμερα. Φυσικά ήδη γεύονται τους καρπούς της παρακμής και ίσως της φυσικής τους εξαφάνισης.

Ο δύσκολος όμως δρόμος, αυτός που έχει μόχθο, πατριωτική αντίληψη για την προσπάθεια αναβάθμισης της χώρας, την διαφορετικότητα στις σχέσεις των ανθρώπων, την πιεστική παρουσία όλων με τα όποια μέσα έχει ο καθένας στην εξευτελιστική και ολέθρια πορεία των παράνομων πλέον κυβερνώντων, την οργάνωση αντίστασης σε κάθε χωριό, μικρή πόλη ή γειτονιές και συνοικίες στις μεγαλουπόλεις, την καθημερινή και συλλογική μάχη για τα χωράφια, την ζωική παραγωγή, την αλληλεγγύη στα εργοστάσια αυτός είναι ένας άλλος δρόμος, είναι ο δρόμος που οδηγεί στην δόξα και την καταξίωση των ανθρώπων. Η επιλογή είναι δική μας και το τέλος της προσπάθειας αμείβει ένα λαό ανάλογα με τις επιλογές του. Ένα φωτεινό σύγχρονο παράδειγμα είναι η Ισλανδία που μια χώρα μερικών χιλιάδων ανθρώπων ανέτρεψε τους επίορκους ηγέτες της και άλλαξε τελείως τα δεδομένα. Φυσικά για τους αλητοτραπεζίτες τοκογλύφους με τις διασυνδέσεις τους στα ΜΜΕ δεν υπάρχει σαν χώρα. Μήπως ήλθε η ώρα να ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμα των Ισλανδών;

Άλλωστε και η ιστορία μας βοηθάει να επιβεβαιώσουμε την καταγωγή μας και ας έλθουμε δεύτεροι στην απελευθέρωση των δεσμών που εντελώς ελεεινά μας επιβλήθηκαν.

Οι δύο δρόμοι είναι μπροστά μας, σε μας ανήκει η απόφαση.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ
    ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ.
    ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ,
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ
    ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΕΧΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΑΡΜΕΞΕ Η ΘΥΓΑΤΡΙΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΩΝ ,ΤΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΡΙΩΝ...

    Ο ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ
    ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΖΩΟ (ΠΡΟΒΑΤΟ) ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙ-ΜΑΝΔΡΙ-ΤΗ, ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ "ΘΕΟΥ" ΤΟΥΣ.
    ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ, ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ
    ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ.
    ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ),ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο πραγμα ο Εβραϊσμος και αλλο η Ορθοδοξια!

    Η Εκκλησια δεν καταφερε να αλλαξει τις αντιληψεις του Ελληνικου λαου!
    Αντιθετως κατεφυγε στην ενσωματωση τους!!
    Η Εκκλησια αντετιθετο στις δεισιδαιμονιες, στις προληψεις,στους οιωνους,παρολο που και οι ιδιοι οι Χριστιανοι πιστευαν στα αρχαιοελληνικα ηθη και εθιμα!
    Επισης η συνυπαρξη χριστιανικων και αρχαιοελληνικων συμβολων αποδεικνυεται και στην τεχνη(παρασταση κεφαλης Μεδουσας στο Λεχαιο Κορινθιας,μαρμαρινο θωρακιο με το δεντρο της ζωης στο Βυζαντινο Μουσειο Αθηνων).
    Ο Ιαχβε -ο Θεος των Εβραιων- με την παραδοση των δεκα εντολων στον Μωυση δεν ειχε την εννοια του "Ενος Θεου Παντοκρατορος παντος του κοσμου και πασης της ανθρωποτητας"!!
    Η ορολογια "Παλαια Διαθηκη" ειναι αγνωστη στη Ιουδαϊκη θρησκεια!!
    Για τους Εβραιους ισχυει ο ορος "Οανάχ" ή ΤΟRAX που δεν εχει καμια σχεση με την χριστιανικη ορολογια,διοτι περιλαμβανει σε βιβλιο την ανεξαρτητη θεοπνευστη ιστορια των Εβραιων,οι οποιοι δεν συνταυτιζουν την ιστορια τους με τα χριστιανικα ευαγγελια.
    Τον ορο "Παλαια Διαθηκη" υιοθετησαν οι Πατερες της χριστιανικης θρησκειας,προς τιμην του Απ.Παυλου , ο οποιος πρωτος τον χρησιμοποιησε και τον συνδεσε με την "Καινη Διαθηκη" σε ενιαιο συνολο για να συνδεονται σε κοινο Θεο ο Ιουδαϊσμος με τον Χριστιανισμο και διοτι ο Ιησους αναφερεται στην εβραϊκη ιστορια(Οανάχ) και ειδικοτερα και στους προφητες τους.Οποιος μελετησει την Παλαια Διαθηκη αντιλαμβανεται οτι ο Θεος των Εβραιων,ο πολεμοχαρης και εκδικητικος,πουθενα δεν μοιαζει με τον Θεο των Ευαγγελιων,της Αγαπης και της Ειρηνης!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]