Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χώρες-προτεκτοράτα με σχέδιο του Ρομπάι

Ενα απίστευτο σχέδιο βάσει του οποίου θα απολέσουν ολοκληρωτικά την εθνική τους κυριαρχία τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει ήδη ετοιμαστεί στα χαρτιά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες.

Βάσει του σχεδίου Ρομπάι τα μέτρα λιτότητας θα επιβάλλονται απευθείας από την Ευρώπη στις χώρες της ευρωζώνης που έχουν ζητήσει εξωτερική βοήθεια, όπως η χώρα μας, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια.

Το απαράδεκτο σχέδιο, που αφαιρεί βασικές εξουσίες από τα Κοινοβούλια και μετατρέπει ολοκληρωτικά τα κράτη-μέλη σε προτεκτοράτα, προβλέπει ακόμη ότι οι «απείθαρχες» χώρες θα χάνουν παράλληλα το δικαίωμα ψήφου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δηλαδή, ενώ τα Κοινοβούλια δεν θα μπορούν πλέον να καθορίζουν την πολιτική της χώρας τους, ταυτόχρονα οι χώρες αυτές δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ούτε στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής από την οποία στην ουσία θα εξαρτάται το μέλλον τους.

Το εμπιστευτικό έγγραφο, που έφερε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» και το οποίο καλεί για «πιο αποφασιστικό έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από την Ε.Ε.», έχει ήδη δοθεί σε ανώτατους αξιωματούχους των Βρυξελλών προκειμένου να προετοιμαστούν εν όψει της συνόδου για να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Οι επιλογές που περιέχει το έγγραφο Ρομπάι δίνουν έμφαση στη δημιουργία μιας νέας «ποινικής» ουσιαστικά Ενωσης, που θα επιβλέπουν οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, οι οποίοι θα έχουν νέες, ουσιαστικές εξουσίες παρέμβασης.

Ειδικά για τις χώρες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους και απευθύνονται στην ευρωζώνη και στο ΔΝΤ για βοήθεια και στη συνέχεια αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στους στόχους που τους έχουν τεθεί, ο Βαν Ρομπάι, προτείνει δραστικά μέτρα προβλέποντας «την εκχώρηση ειδικών εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ή σε κάποιο άλλο σώμα) προκειμένου να λαμβάνονται επιβλητέα μέτρα στη χώρα ώστε να μην απειλείται η σταθερότητα της ευρωζώνης».

Επιπροσθέτως το σχέδιο προτείνει «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης πολιτική τιμωρία με προσωρινή αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια». Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Guardian» ανώτατοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο τελευταίος αυτός όρος που αφορά την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου έχει ήδη συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις και είναι πιθανόν να παραλειφθεί. Ωστόσο αυτό μένει να αποδειχτεί μετά τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Oι προτάσεις Ρομπάι περιλαμβάνουν, ακόμη, μεγαλύτερη εναρμόνιση των συντάξεων, των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, των πολιτικών στην αγορά εργασίας και των οικονομικών κανονισμών. Τέλος, προβλέπεται ότι οι χώρες που καταπατούν τους κανόνες της Ευρώπης θα είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν προσχέδια των προϋπολογισμών τους «για έγκριση» στο Eurogroup.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όχι ακριβώς, κυρία Παναγιώτου. Χώρες-προτεκτοράτα είμαστε ήδη εδώ και δεκαετίες. Τώρα καλούμαστε να τους παραδώσουμε και την οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση των χωρών μας, πράγμα που μας καθιστά αποικίες, αν όχι κάτι χειρότερο. Άλλο το προτεκτοράτο, άλλο η αποικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εικονιζόμενος διορισμένος πρόεδρος της ΕΕ (ήτοι Δικτάτωρ) δεδομένης της λατρείας του για την ΦΑΛΑΚΡΑ του !!! την οποία εγκωμιάζει σε γιαπωνέζικα ποιήματα και της υποκριτικής και χαμερπούς παρουσίας του, ενδεχομένως να είναι ο Κασιδιάρης που αναφέρει ο Πατροκοσμάς. Μακάρι η εκτίμησή μου να είναι λάθος, αλλά τι να κάνω, ένας απλός άποικος είμαι της γραικυλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη αλλά αν, όπως λέει το δημοσίευμα.. "οι προτάσεις Ρομπάι περιλαμβάνουν, ... εναρμόνιση των συντάξεων, των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, των πολιτικών στην αγορά εργασίας και των οικονομικών κανονισμών" τότε μάλλον θα έπρεπε να χαιρόμαστε.

    Με δεδομένη την εκχώρηση της κυριαρχίας μας μέσα από μνημόνια, κλπ τι αλλάζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]