Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως θα μοιράσουν την Ευρώπη οι τράπεζες


  • Το 2016 η Γηραιά Ήπειρος θα τελεί υπό τραπεζικές "κυβερνήσεις"
Την ώρα που πλησιάζει η Ευρώπη όλο και πιο κοντά στο σημείο μηδέν, με πολλούς αναλυτές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που οι ηγέτες δεν καταφέρουν ούτε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, να βρουν λύση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν την ευρωζώνη να αλλάζει άρδην μη θυμίζοντας τίποτα από αυτό που είναι τώρα.

Ήδη οι Nomura και Deutsche Bank βλέπουν μεγάλες αλλαγές, όχι μόνο στον τρόπο λειτουργίας της ευρωζώνης, αλλά ακόμη και στην ίδια τη σύνθεση της. Προειδοποιούν για το ενδεχόμενο διάσπασης, ενώ προκλήσεις και κινδύνους βλέπουν για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Πάντως η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Vigousse στην Ελβετία, θέλοντας να αναδείξει το γεγονός ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος των αγορών ανύμπορη να βρει μία πειστική και ουσιαστική λύση, ετοίμασε έναν χάρτη, στον οποίο δείχνει ότι σε μία 5ετία, δηλαδή το 2016, την Ευρώπη θα την κυβερνούν οι... τράπεζες.

Σύμφωνα με την Vigousse λοιπόν, την επόμενη μέρα της κρίσης θα βρει την Ευρώπη τραπεζοκυβερνούμενη, καθώς όταν θα καταρρέουν οι κυβερνήσεις την τύχη θα την αναλάβουν οι διοικήσεις των τραπεζών. Σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα είναι υπό την «κηδεμονία» της Τράπεζας της Κίνας, η Goldman Sachs θα ελέγχει το γερμανικό «μπλοκ», η Γαλλία θα έχει την BNP Paribas, η Βρετανία την HSBC, η Ιταλία την Bank of India, ενώ η JP Morgan θα επικρατεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]