Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φυτέψτε στάρι και στις γλάστρες

«Μη χάνετε τον καιρό σας με κοινωνικές έρευνες. Εκείνο που ενδιαφέρει το φτωχό, είναι η φτώχεια. Εκείνο που ενδιαφέρει τον πλούσιο, δεν μας ενδιαφέρει»
(Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω)*


Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

Έχουμε στην πράξη σύγκρουση συμφερόντων πολιτικών και πολιτών!

Η εξήγηση απλή: συζητούν, διαφωνούν, συμφωνούν για το τι θέλουν: όχι για την υπαρκτή πραγματικότητα που βιώνει αυτό που περιγράφουν με τον υποτιμητικό, ολοκληρωτικής καταγωγής και προέλευσης, όρο «λαός» (πλέμπα κατά τους Ρωμαίους του «Φάσιο», λαότητα κατά Χίτλερ κ.λ.π.)

(Ας μην εξεγείρονται οι Αριστεροί: ο Μαρξ μιλούσε για Εργατική Τάξη. Ο «λαός» προσετέθηκε αργότερα στο λεξιλόγιο όταν χρειάστηκε να απαλειφθούν οι αναφορές στην ελάχιστη μειοψηφία αυτών που συμμετείχαν στην Οκτωβριανή Επανάσταση από αυτήν…)

ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟ …ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΟ»:

· Τι θα κάνει αν παραμείνει (που θα αυξηθεί) το ποσοστό ανεργίας

· Τι θα κάνει με τις καθημερινές ανάγκες είτε μείνουμε στην Ευρωζώνη, είτε όπως δείχνουν όλα, φύγουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο.

· Πως θα ζήσουν χωρίς έσοδα, με τιμολόγια επιχειρήσεων … Κοινής Ωφελείας(!) να ακριβαίνουν

· Σε ποιους τομείς και πως μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη

· Ποιες επιλογές έχει πλέον ο πολίτης για να αντιμετωπίσει ανάγκες στέγασης, τροφής, εκπαίδευσης των παιδιών, περίθαλψης

· Πως θα επιβιώσουμε σε περίπτωση «Κραχ» στην Ευρωπαική Ένωση

· Τι κινήσεις πρέπει να κάνει κάθε νοικοκυριό για να βγάλει αυτόν και τον απείρως πιο ζοφερό χειμώνα που θα έρθει

ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ!

Ο κακός, άσχημος, κοντός, φασίστας, δικτάτορας, ό,τι θέλετε πείτε Ι.Μεταξάς (το λέω γιατί δεν έχω καμμία χρεία ή έλλειψη από διαπιστευτήρια Δημοκρατικότητας) δεν είπε το 1939 «φταίνε άλλοι για την κατάσταση που παραλάβαμε» ή πολύ περισσότερο «θα στείλουμε επιστολή σε Βρετανούς και Γερμανούς για να δούμε τι θα μας δώσουν για να ζήσουμε…»

Έκανε το απλό: διαβλέποντας τον κίνδυνο, δεν τον απέκρυψε λέγοντας την γνωστή σε όλους φράση «φυτέψτε στάρι και στις γλάστρες»! Καλή, κακή, έξυπνη, ανόητη, ήταν πρακτική συμβουλή.

Στην πατρίδα του την Κεφαλονιά, όπως μου διηγήθηκε πανεπιστημιακός Ιστορικός και Ιατρός (αριστερότατος, μην… αρπάζονται οι εξ ευωνύμων) έστειλε γεωπόνο το 1939 με Καναδικό υβρίδιο σιταριού, που μοιράστηκε δωρεάν και είχε επιλεγεί με βάση την γνώση ότι στην Κεφαλονιά δεν ευδοκιμούσε το απλό στάρι.

«Εδώ δεν φυτρώνει τέτοιο πράγμα» είπαν περιπαικτικά οι συμπατριώτες του δικτάτορα και το… τάισαν-οι περισσότεροι- στα… ζώα τους ως φύραμα!

Όσο φυτεύτηκε, από όσους φύτεψαν ήταν τέτοιας απόδοσης που έσωσε το νησί από τον λιμό.

Έχει ληφθεί σήμερα πρόνοια για την επάρκεια των τροφίμων, των φαρμάκων, των καυσίμων, της ενέργειας κ.λ.π., από τους πολύ Δημοκράτες, πολύ προοδευτικούς, πολύ σπουδαγμένους και ειδικούς σε κάθε τι πολιτικούς μας; Όχι. Γιατί περί υπογραφών και βουλευτικών προνομίων, θέσεων και επιχειρηματικών κινήσεων και συμφωνιών, τυρβάζουν…

ΣΥΣΙΤΙΑ, ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΝΑ- ΔΥΟ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ κ.λ.π.

Τέτοια πολιτική μόνο ένα πρακτικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει με την εξέλιξη (φυσικά αρνητική) των δεικτών φτώχειας, ανεργίας, έλλειψης στέγης κ.α.: τις λεηλασίες και τις αρπαγές! Κανείς δεν θα καθίσει να πεθάνει πριν κάνει την ύστατη πράξη απελπισίας…

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ 150 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΗΤΙΝΓΚ ΜΕ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ» ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ… ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΛΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ…

· Η Αριστερά, στην Κατοχή ξέφυγε από την απομόνωση της οργανώνοντας τα συσσίτια, δημιουργώντας παντού θεσμούς και φορείς προνοιακούς, κτυπώντας ένοπλα τους ληστές και τους άρπαγες… Σήμερα εξακολουθεί να λέει απέναντι στην ανέχεια και την εγκληματικότητα που αυτή φέρνει ότι ένοχος είναι ο «Καπιταλισμός και πρέπει να ανατραπεί», ξεχνώντας ότι ο (μερικώς αποκατασταθείς) Βελουχιώτης δεν ….κοινωνιολογούσε γενικώς και αορίστως αλλά οργάνωνε αποκρύψεις αγαθών, έδινε μάχες για να μην διαφύγουν εφόδια στους Γερμανούς και τόνιζε πως «για να κτυπήσεις την κλεψιά, κτυπάς πρώτα τον κλέφτη…» Η… πιο ζόρικη από αυτόν Αριστερά του σήμερα, βγάζει λόγους για το αιτιατό της εγκληματικότητας, την επιλογή της ατιμωρησίας για τους παραβατικούς και την ευθύνη του «συστήματος συνολικά» για ό,τι στραβό και ανάποδο συμβαίνει.

· Λείπει από τις γειτονιές όπου δεν χρειάζονται μόνο απεργιούλες για το… ηθικό και την τιμή των όπλων αλλά φαί στα παιδιά, που ναι λείπει, τροφή για γέροντες και νεότερους, αξιοπρεπείς ανθρώπους που ψάχνουν κάτι να βάλουν στο στόμα τους σε σκουπιδοντενεκέδες και σε σωρούς από απομεινάρια λαικών αγορών.

· Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να συνδιαλέγεται θεωρητικά, θεσμικά, πρακτικά μόνο με εκπροσώπους ξένων Οργανισμών, ντόπιους (κρατικοδίαιτους) βιομήχανους και εγχώριους και αλλοδαπούς Τραπεζίτες.

· Υπουργοί, μεγάλα κόμματα και συνεργαζόμενοι είναι πια σε εντελώς αντίθετο ρεύμα, φανερά συγκρουσιακό με τους πολίτες και τις ανάγκες τους και αυτό θα το εισπράξουμε όλοι σύμφωνα με τα όσα επιβάλλει ο νόμος της δράσης- αντίδρασης(!), με ασύλληπτο κοινωνικό κόστος.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Μπορεί να απαντήσει κανείς σοβαρά και χωρίς ταμπέλες, χαρακτηρισμούς και τσιτάτα, πως μπορεί μια πτωχευμένη χώρα με παραδεκτή ανεργία στο 20% να είναι και χώρα υποδοχής και φιλοξενίας ενός μεταναστευτικού ρεύματος που αγγίζει με τα νούμερα των Μ.Κ.Ο που έχουν ως πρόταγμα την υποδοχή των ανθρώπων αυτών, το 30% του πληθυσμού της; Εκτός αν το παιχνίδι έχει …προκαθοριστεί να παιχτεί και έτσι-και μην ακούσω σχόλια για ρατσισμούς, διότι ο γράφων δεν μένει στο Νέο Ψυχικό ή σε σκάφος (;) αλλά σε πολυκατοικία με πλειοψηφία αλλοδαπών εκ των οποίων πολλοί τυγχάνουν φίλοι μου. Όχι όμως αυτοί με τα ρουκετοβόλα*

(*)τι χρειάζεται η αποδεδειγμένη πολλάκις πλέον συλλογή τους; Coming soon…

Υ.Γ. Με σημαδεμένη τράπουλα παίζουμε χαρτιά και θα φανεί πλέον σύντομα. Όταν οι «παίχτες» όπως συνέβαινε στο Φαρ- Ουέστ, τραβήξουν τα πάσης φύσεως- τότε- εξάσφαιρα…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]