Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επικίνδυνος για την χώρα


Μπορεί ο τίτλος που επιλέχθηκε να χαρακτηρίζεται ακραίος, αλλά πώς αλλιώς μπορεί να αποδοθεί η γενικότερη ή και η ειδικότερη στάση του πρωθυπουργεύοντα της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου;

Η απόφασή του να κηρύξει δημοψήφισμα, ξάφνιασε τους πάντες, από Έλληνες έως Ευρωπαίους. Και η κίνηση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε από όλους ως άκρως επικίνδυνη για την Ελλάδα. Οι μόνοι που στάθηκαν –και πάλι- στο πλευρό του πρωθυπουργού ήταν οι βουλευτές και φυσικά τα μέλη της κυβέρνησής του. Κανείς άλλος!!!

Βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση – πρόταση, ουσιαστικά αποτελεί εκβιασμό προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ταυτόχρονα απειλεί το παρόν πολιτικό σύστημα και τους Έλληνες πολίτες με ένα σαφές δίλημμα. Ευρώ ή δραχμή… Με ψηφίζετε και νομιμοποιείτε όλες τις παρανομίες μου ή οδηγώ την χώρα στον απόλυτο ευτελισμό, στην κατάφορη φτώχεια και την ρίχνω σε ένα πηγάδι από το οποίο –ίσως- θα μπορέσει να βγει μετά από αρκετές δεκαετίες…!

Το χρονικό σημείο που επέλεξε να εκβιάσει ο Γιώργος Παπανδρέου την κοινοβουλευτική του ομάδα, είναι χαρακτηριστικό, αφού εξαναγκάζει να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα τον προϋπολογισμό αλλά και τα νέα μέτρα που προκύπτουν από τη νέα συμφωνία των Ευρωπαίων (ο ίδιος ήταν απλός θεατής)…

Με δεδομένη την ανυπαρξία του συνόλου της αντιπολίτευσης, το ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες πολίτες στον συγκεκριμένο εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου. Πριν μερικές ημέρες οι πολίτες αυτής της χώρας έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση (και τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο) και απέδειξαν πως με ένα «ντου» μπορούν όλοι οι υπεύθυνοι να βρεθούν μπροστά σε εξελίξεις που όχι μόνο δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν, αλλά θα οδηγηθούν στο να ψάξουν οδό διαφυγής από την χώρα. Το μήνυμα αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου (και το πολυπληθές επιτελείο του) είναι απολύτως σαφές πως δεν το πήρε. Και με την απόφασή του για δημοψήφισμα όχι μόνο δεν προσπαθεί να κατευνάσει την οργή των Ελλήνων πολιτών, αλλά αντίθετα, πυροδοτεί μία βόμβα που θα «σκάσει» στα χέρια του και θα έχει άγνωστες συνέπειες για την χώρα.

Πού θέλει, λοιπόν, να οδηγήσει την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου; Όλες του οι αποφάσεις, όλες του οι ενέργειες και ολόκληρη η πρωθυπουργική του θητεία καλύπτεται από σειρά εκβιασμών και από σειρά μέτρων που ως τελικό αποτέλεσμα βλάπτουν την χώρα. Τι άλλο πρέπει να κάνει αυτός ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργεύων για να κατανοήσουν κάποιοι πως είναι λίαν επικίνδυνος στην θέση που κατέχει; Πρέπει να βάλει «βόμβα» και στο Ανατολικό Αιγαίο, στην Θράκη, στο Καστελόριζο προκειμένου να συνειδητοποιήσουν όσοι τον στηρίζουν (και πρέπει να ελεγχθούν γι αυτή τους την στήριξη) πως ο άνθρωπος αυτός αποτελεί ζημία για την χώρα, αν όχι κίνδυνο…

Προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του πολιτικού του -ανύπαρκτου έως σήμερα- κύρους και οδηγείται σε αποφάσεις χειρότερες από τις προηγούμενες. Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και την χώρα, οι «εκπλήξεις» που κατά καιρούς «εμφανίζει», τείνουν να χαρακτηριστούν «προσχεδιασμένες»…

Μόνος ευνοημένος είναι ο Ομπάμα!

Ο Ομπάμα ευνοείται ιδιαιτέρως από ένα τέτοιο παιχνίδι ενόψει της συνάντησης του με Μέρκελ - Σαρκοζί και της συνόδου του G20 που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Κάννες.

Ευνοείται διότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση από σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η οποία φυσικά θα ευνοήσει τους κερδοσκοπικούς μηχανισμούς και τα CDs της χρεοκοπίας που παίζονται στην Αμερική.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]