Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αξιοπρέπεια να απαντήσει στα περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας;


Εκχώρηση μέρους εθνικής κυριαρχίας προς τους δανειστές μας. Ακούγεται τόσο συχνά μια τόσο σοβαρή υπόθεση που σε λίγο θα εθιστούμε σ’ αυτήν. Την πρωτοείπαν οι Γερμανοί και με δημοσιεύματα μας προέτρεπαν να πουλήσουμε και τον Παρθενώνα. Την ξαναείπε Ευρωπαίος επίτροπος και μετά ζήτησε συγγνώμη. Οι Φιλανδοί την αναφέρουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

«Έλληνες, ξεπουληθήκατε, δεν είστε πια ελεύθερη χώρα», είναι η μόνιμη επωδός ορισμένων ξένων που έχουν ξεχάσει ποιοι είναι οι ίδιοι και από πού προέρχονται.

Τελευταίο παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς, στενός συνεργάτης δηλαδή της… φράου Αγκελας. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στη Real News δηλώνει: “Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, τουλάχιστον προσωρινά“.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως “κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον“. Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα.

Ο Μίκαελ Φούκς, αναφέρει επίσης ότι δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.

Ωραία, λοιπόν. Ο Γερμανός μας ζητά να εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Να μπουν παντού τοποτηρητές, η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να είναι διακοσμητική, ο ελληνικός λαός και η βούλησή τους να πεταχθούν στα σκουπίδια. Ο Γερμανός που χρωστά ακόμη στην Ελλάδα κι όχι μόνο, για την καταστροφή που προκάλεσε πριν 70 χρόνια. Μπράβο, άξιος ο μισθός του κι αν μάλιστα όσα λέει είναι απόψεις της Μέρκελ τότε καταλαβαίνουμε που βαδίζουμε.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αξιοπρέπεια να απαντήσει;

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]