Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητείται πρωθυπουργός!


Είναι πλέον σαφές - το αποδέχονται σχεδόν δημόσια οι εχέφρονες υπουργοί - ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί με τρόπο (επιεικώς) πλημμελή τα καθήκοντα του!

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο αντίστοιχο παράδειγμα πρωθυπουργού που σε τόσο αντίξοες για την χώρα συνθήκες να μην ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των στιγμών. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι το καλοκαίρι που πέρασε και ενώ όλοι γνωρίζαμε οτι η Τρόικα θα μας βγάλει το λάδι για να μας δώσει την έκτη δόση, ο ΓΑΠ σχεδόν όργωσε το Αιγαίο, την Κρήτη τις Σποράδες και την Πελοπόννησο με τετραήμερες αποδράσεις. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αυτονόητο. Στην αδιανόητη συγκυρία που ζούμε, ισοδυναμεί με ανευθυνότητα.

Το κενό εξουσίας που βιώνει η χώρα, το συνόψισε με τρόπο σχεδόν δραματικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας χτές στα παράπονα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: «Δεν είμαι εγώ πρωθυπουργός, τι θές να σου κάνω»! Είναι προφανές ότι το έλλειμμα πολιτικης κατευθυνσης και σχεδιασμού ισοδυναμεί με μια βόμβα στα θεμέλια του κράτους και της χώρας.

Η Ελλάδα, εκτός των άλλων, διεκδικεί και μια επιπλεόν παγκόσμια πρωτοτυπία: Αυτή δηλαδή του να διοικείται δια του αντιπροέδρου της, (που δεν διαθέτει και την αντίστοιχη νομιμοποίηση) και των εκπροσώπων των δανειστών μας! Είναι προφανές, ότι αν οι λεγόμενοι κορυφαίοι των ΠΑΣΟΚ, συνεχίσουν να μην φοράνε «τα παντελόνια τους» και να επιμένουν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, συντόμως θα γελοιοποιηθεί κάθε εννοια (στοιχειωδους) εθνικής -και όχι μόνο- κυριαρχίας!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Το κενό εξουσίας που βιώνει η χώρα, το συνόψισε με τρόπο σχεδόν δραματικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας χτές στα παράπονα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: «Δεν είμαι εγώ πρωθυπουργός, τι θές να σου κάνω»!"

    Ενω αν ησουν θα περνουσαμε καλυτερα!!??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]