Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρρωστα μυαλά, διεστραμμένα...


  • Ο στόχος είναι να μας στείλουν «αδιάβαστους»

Ύστερα από κυβερνητική απόφαση σταματά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ κάθε Κυριακή 08.00-10.30.

Εκτός από τη σύνταξη στερούμε και τη θεία λειτουργία από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ειδικά, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν μια στενή σχέση με τη θρησκεία. Κυρίως όσοι λόγω προβλημάτων υγείας και κίνησης δεν μπορούν να μεταβούν στην Εκκλησία, η απόφαση αυτή θα κάνει τελείως ανιαρές και μη ξεχωριστές τις Κυριακές τους.

Και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Εκπομπή με ιμάμη, βραχμανιστή ή δωδεκαθεϊστή;

Ο αστικός μύθος πάντως λέει, ότι όσοι λατρεύουν τους θεούς του Ολύμπου κάνουν εξαιρετικά ελευθεριάζοντα πάρτι … Τουλάχιστον προ κρίσης. Τώρα ακούγεται ότι τη χλαμύδα την έχει αντικαταστήσει η κελεμπία, που είναι και της μόδας λόγω των Αράβων επενδυτών. «Επενδύσεις» των εφημερίδων και μόνο προς το παρόν.

Ο άλλος μύθος ότι οι μουσουλμάνοι είναι πασάδες και ανατολίτες καταρρίπτεται από τα γεγονότα: «Ιμάμης στην Τουρκία που ευνουχίστηκε από τη γυναίκα του με κουζινομάχαιρο δεν θα κάνει μήνυση, δηλώνοντας «Σε κάθε οικογένεια γίνονται αυτά» Ο Ιμάμης για πολύ καιρό είχε καβγάδες με τη γυναίκα του, η οποία τον ζήλευε αφόρητα. Το μοιραίο βράδυ είχαν μία συζήτηση και υποτίθεται πως επικράτησε ανακωχή ανάμεσα στο ζευγάρι. Την ώρα όμως που εκείνος κοιμόταν, εκείνη πήρε το κουζινομάχαιρο και του έκοψε τα γεννητικά όργανα. ..

Ή πολύ «λερωμένη» έχει τη φωλιά του ο ιμάμης, ή πολύ δυτική έγινε η τουρκική κοινωνία. Όσο για το όργανο του ιμάμη είναι βέβαιο ότι λειτουργεί σαν φλάουτο, κιάλι ή καλαμάκι. Η σύζυγος του ιμάμη πάει για πατέντα, καθώς μετέτρεψε ένα «μονολιθικό» εργαλείο σε πολυχρηστικό…

Μέχρι και το καλαμάκι πλένει ο άλλος λόγω κρίσης για το δεύτερο φραπέ. Οι έξοδοι για φαγητό και καφέ έχουν δραματικά περικοπεί, μαζί με την κατανάλωση κρέατος , ρεύματος και οινοπνεύματος.

Τη λύση όμως στην ύφεση, την κρίση, τις νευρώσεις και το γάριασμα στα λευκά πουκάμισα έδωσε η διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών:

«Αν αγοράσετε γλυκό από ζαχαροπλαστείο και το… δαγκώσετε μέσα στο κατάστημα, ενδέχεται εν αγνοία σας να καταστήσετε τον καταστηματάρχη υπόλογο για φορολογική παράβαση. Σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα γλυκά και τα παγωτά που καταναλώνονται εκτός καταστήματος (ακόμα και εάν τα πήρε κάποιος στο χέρι) φορολογούνται με ΦΠΑ 13%, εάν όμως καταναλωθούν εντός του καταστήματος πρέπει να μπει ΦΠΑ 23%! Xαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της γλυκιάς και της αλμυρής μπουγάτσας οι οποίες θα φορολογούνται με διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ. Οι τυρόπιτες, κασερόπιτες, μπουγάτσες και όλα τα σφολιατοειδή γενικότερα, θα έχουν ΦΠΑ 23%. Σε περίπτωση όμως που τα προϊόντα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, υποστηρίζει η εγκύκλιος, όπως για παράδειγμα η μπουγάτσα με κρέμα, αυτά θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο 13%. Όταν βέβαια δεν καταναλώνονται στο κατάστημα και τα παίρνετε για το σπίτι. Το τυποποιημένο σάντουιτς που αγοράζετε από το μαγαζί υπάγεται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%. Εάν κάνετε το λάθος και ζητήσετε να σας το ζεστάνουν στο μαγαζί, ή το καταναλώσετε μπροστά στον ιδιοκτήτη, τον επιβαρύνετε με άλλο 10% καθώς σε αυτήν την περίπτωση ο συντελεστής ΦΠΑ που σύμφωνα με το υπουργείο, πρέπει να εφαρμοστεί είναι το 23%. Στις περιπτώσεις των εταιρειών catering που παρέχουν προϊόντα προς κατανάλωση, το κάθε ένα θα φορολογείται με τον συντελεστή που προβλέπει ο νόμος. Για παράδειγμα γλυκά, φυσικό μεταλλικό νερό και ψωμί με 13%. Εάν όμως η εταιρεία παρέχει έναν υπάλληλο της για υπηρεσίες σερβιρίσματος, τα παραπάνω αγαθά θα φορολογηθούν με 23%».

Θα βγουν παγανιά οι εφοριακοί. Θα τρώνε τζάμπα μπουγάτσες για να διαπιστώσουν αν είναι γλυκιές, θα κατάσχουν γλυκά, μέχρι να ισοφαρίσουν τις απώλειες του εισοδήματος τους.

Το ερώτημα είναι αν αυτοί που συντάσσουν τις εγκυκλίους ήταν διεστραμμένοι ή έγιναν κατά την πορεία του εργασιακού τους βίου.

Στο ΣΔΟΕ θα δημιουργηθούν νέες Διευθύνσεις: μπουγάτσα κρέμα, μπουγάτσα τυρί, μπουγάτσα κιμά, τοστ στα κάρβουνα ή άνευ, μαζί με ένα Παρατηρητήριο πελατών επιχειρήσεων εστίασης.

Δεν ξέρω πόσο ανίκανη, τυχάρπαστη, μοιραία είναι η παρούσα Κυβέρνηση. Κωμική είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Και για την ακρίβεια κωμικοτραγική…

Μ.Ο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Το ερώτημα είναι αν αυτοί που συντάσσουν τις εγκυκλίους ήταν διεστραμμένοι ή έγιναν κατά την πορεία του εργασιακού τους βίου."

    Γραικυλοι ειναι που δουλευουν για τους σιωνιστες- αφεντικα τους!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]