Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δόγμα του σοκ (video)


Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας.

Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...

Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα.

Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των «ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική.

Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.

Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. εχθες συναντησα τον Μανωλη.
    ειχε ενα καροτσακι σουπερ μαρκετ και πηγαινε ψαχνοντας στους καδους των σκουπιδιων....
    μου λεει.τι εχουν παθει ολοι?
    ολοι παραπονιουνται,αγκομαχανε,ειναι αλλιως...
    τι ειναι αυτο το πραμμα?
    και συνεχισε...
    τον ελληνα μπορεις να τον κοροιδεψεις και να τον βαρας πολλες φορες.αλλα θα σηκωθει καποια στιγμη και θα σε σκισει...
    ευχαριστω Μανωλη,για να το βλεπεις,υπαρχει ελπιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο τα πιο συγκλονισικα βινεο που εχω δει . Πρεπει ολοι να διαδωθει

    ειδικα αν βαρεθουν,  ας πανε στο τελος εκει που η Ναομι Κλαιν διηγειται το περιστατικο με τον Φραγκλινο Ρουζβελτ.
    -Οταν τον επισκεπτονταν ομαδες για να του εισηγηθουν νεες ιδες για το New Deal, τους ελεγε!
    -Ωραια και τωρα βγειτε στο δρομο να το διεκδικησετε!
    εκεινη τη χρονια , το 1937, λεει η Ναομι Κλαιν, εγιναν πανω απο 4000 διδηλωσεις.
    Σημειωνοντας οτι το 2007 εγιναν ...21!
    Η συλλογικη μνημη ειναι το τελευταιο οχυρο μας!
    Και δυστυχως, υπηρξαν και υπαρχουν ομαδες που δρουν φαινομενικα για πολεμησουν την κοινωνια του Φρηντμαν, την κοινωνια του φοβου, με οτι ακριβως αυτο το δογμα επεγγελλεται! Τον φοβο!
    Εχει ανασταλλει η συνηθης Ελληνικη αντιδραστηκοτητα απο τον φοβο που εγκατεστησαν οι χειριστες σαρανταπενταριων, οι μαχητες ...κατσαρολικων, οι μαστορες εμπρησμων και εκρηκτικων μηχανισμων, οι μπαζουκοφοροι τιμωροι εναντιον Πρεσβειων σε κρισιμες ωρες, οι συντονιστες μολοτοφορων συνταγματων, η δια πυρας εκτελεση των εργαζομενων! 
    Οι παλιοι εχουν τις μνημες της κατοχης, που ακομα και εν μεσω αυτης εμπλουτιστηκε απο την εμφυλιοπολεμικη τραγωδια -την ευθυνη της οποιας ακομα δεν εχουν αναλαβει οι πρωταγωνιστες - και δεν αντεχουν την επαναληψι τους. Εκτος αν η υποτιθεμενη ηττα της μιας μεριας μαζι με το... αλτσχαιμερ ενος εμμονου αισθηματος εκδικησης, τους βγαζει πυρινους εκφραστες φωτιας, ...επαναστασης και αγχονών! Κατι που τοτε ηξεραν καλα!
    Πισω τους, ευκολοι, απαιδευτοι,αμνημονες και ανιστορητοι, οι νεωτεροι και οι νεοι,  επιβεβαιωνουν την συνεχεια της φυλης στα πολυχιλιετη δρομολογια των Ελληνων.
    "Αει παιδες εισιν",  οπως ελεγαν και οι ιερεις των πυραμιδων στον Σολωνα!
    Ξεκινωντας παλι απ την αρχη την Ζωη, μετα τα αποκαΐδια, για να επαναλαβουν τα λαθη που η Ιστορια θυμαται αλλα οι ιδιοι τα ξεχνουν,  για να την επαναλαβουν τραγικα ιδια, σαν αμορφωτα, ανιστορητα, απαιδευτα βρεφη!
    Ειμαστε στο σημειο μηδεν! Το μελλον των παιδιων και της υπαρξης μας ως εθνος, εχει προγραφει. Το μονο αντιδοτο ειναι η καθολικη αντισταση αυτου του λαου. Γιγαντιαια, αναμφισβητητη, πανελληνια αδιαμβισβητητη!
    Το ερωτημα ειναι, οι φυλες της αριστεραντζας, σ ολο το μηκος και το πλατος της, σ ολες τις αποχρωσεις της και τις ιδεολογικες της αγκυλωσεις, μπορει να αποδειξει οτι θα μασει τα μολοτοφορα ταγματα της, φρονιμα στρατιωτακια των υποτιθεμενων εχθρων;
     Ωστε να διχωριστει η θεληση της απαλλαγης, απο το φοβο και το σοκ που προκαλει η χαρι σ´ αυτες, προκαλουμενη καταστολη;
    θα βγουν οι ηγεσιες της να δηλωσουν και να υποσχεθουν οτι δεν θα κρυψουν στους ιδεολογικους τους μαρσιπους τα βυζαχταρια της βιας ,οτι θα αφησουν τους Ελληνες να υπαρξουν διαμαρτυρομενοι, ενα ατελειωτο πληθος αποφασισμενο να απαλλαγει, να αλλαξει, να δημιουργησει και για πρωτη φορα, να σταθει απεναντι στην ιδια του την ιστορια, γνωστης και κυριαρχος, λαθων και μεγαλειου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]