Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιά η διαφορά μεταξύ κοινής λογικής και αυτής των πολιτικών;

Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με το θέμα των σχολικών βιβλίων είναι γνωστό. Χθες μάθαμε και κάτι άλλο που μόνον έκπληξη και απογοήτευση μας προκάλεσε. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου δήλωσε για το ζήτημα της καταγγελίας της υπουργού Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου, ότι καθυστέρησε αδικαιολόγητα από το Ελεγκτικό Συνέδριο η έκδοση της απόφασης για την προμήθεια χαρτιού για τα σχολικά βιβλία, ότι «το θέμα είναι ανοικτό και ερευνάται». Μάλιστα το ίδιο ζήτημα ο υπουργός Δικαιοσύνης το χαρακτήρισε «αρνητική έκπληξη».

Αυτή είναι η λογική ενός Υπουργού, ενός πολιτικού που θα λέγαμε κιόλας ότι ξεχωρίζει για το ήθος του. Να ερευνήσουμε γιατί καθυστέρησε να βγάλει απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο….. Η κοινή λογική όμως κύριοι πολιτικοί ξέρετε τι λέει; Καλύτερα να εξετάσετε γιατί ακυρώθηκε δύο φορές ο διαγωνισμός!!!! Η καθυστέρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο ξέρουμε γιατί έγινε, το λέει και μόνος του ο Υπουργός της Δικαιοσύνης. Για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων από τα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου εκκρεμούν 165.000 υποθέσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι μέχρι το τέλος εκπνοή του 2011 θα έχει επιτευχθεί ο στόχος της έκδοσης αποφάσεων επί του 15% των εκκρεμών υποθέσεων!!!! Οι άλλες τι γίνονται; Δηλαδή το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί να υστερεί;

Επειδή όμως ο πρωθυπουργός της χώρας έχει καταστήσει σαφές ότι ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, κάποιος απλός έντιμος πολίτης στην θέση σας θα εξέταζε ΑΜΕΣΑ αν αληθεύουν τα όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ και αφορούσαν την διεξαγωγή Πρόχειρου Διαγωνισμού με διαπραγμάτευση για την προμήθεια χαρτιού αξίας 10.500.000 ευρώ (συν Φ.Π.Α), κάτι που ρητά απαγορεύεται, λόγω του μεγάλου ύψους της προμήθειας. Ότι αγοράστηκε ακριβότερο χαρτί από αυτό που θα μπορούσε να αγοραστεί με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο με 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ότι αγόρασε ο ΟΕΔΒ διπλάσια ποσότητα από αυτή που χρειαζόταν ενώ είναι υπό κατάργηση και ότι έγιναν και άλλα γραφειοκρατικά τεχνάσματα για να φθάσουν τον διαγωνισμό εκεί που ήθελαν να τον φθάσουν!!!! ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ, γιατί έτσι αν είναι αλήθεια τότε δικαιολογείται και η καθυστέρηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου……..

Και αν αληθεύουν όλα αυτά τότε μιλάνε για άλλο ένα καραμπινάτο σκάνδαλο που έρχεται να προστεθεί σε αυτό της συντήρησης των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του ΠΣ, και μάλιστα επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ξέρετε της δικής σας κύριε Υπουργέ, των αδιάφθορων… Μετά υπερηφανεύτηκε ο κ. Παπαϊωάννου στην πρωινή εκπομπή του MEGA ότι την άλλη εβδομάδα έρχεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την «εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος». κλπ. Μπράβο σας για την πρωτοβουλία σας αυτή, αλλά μην μας παρεξηγήσετε, θα περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι θα γίνει. Γιατί οι μέχρι σήμερα ενέργειες της κυβέρνησης μάλλον περί του αντιθέτου μας πείθουν, και για αυτό λιμνάζει και μια πληθώρα σκανδάλων είτε στα δικαστήρια είτε στην Βουλή.

Κλείνουμε λέγοντας ότι αφού η χώρα δεν έχει βαρβάτη αντιπολίτευση για να στηλιτεύσει αυτά που πρέπει και αναλώνεται σε ευφυολογήματα επιπέδου δημοτικού σχολείου και αυτήν την «παρτίδα» για άλλη μια φορά την έσωσε η δικαιοσύνη μια που ο Εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα για το θέμα αυτό. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της και αναλόγως θα επανέλθουμε……

ΥΓ μόλις πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος Καρχιμάκης προχώρησε σε μια κίνηση που μόνον ερωτηματικά προκαλεί και αρνητική εικόνα. Ζητά το Πόθεν Έσχες του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατά σύμπτωση χειρίστηκε την υπόθεση των βιβλίων!!! Γιατί δεν ζητά και των δημοσίων υπαλλήλων που χειρίστηκαν τον διαγωνισμό…… Μήπως γιατί αυτή θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]