Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρήξη του ΠΑΣΟΚ με την κομματική του βάση λόγω των απολύσεων στο Δημόσιο βλέπει η Wall Street Journal


Για μέτρα χωρίς προηγούμενο, μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και μεγάλες περικοπές κάνει λόγο σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Αυτά τα μέτρα, λέει η εφημερίδα, θα φέρουν οριστική ρήξη μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κομματικής του βάσης!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου σε μια ύστατη προσπάθεια μείωσης των δημοσίων δαπανών μετά το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων εταίρων της που διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να αποδεσμεύσουν την 6η δόση αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τους στόχους της.

Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει πλέον πρωτοφανείς απολύσεις στον δημόσιο τομέα και περικοπές σε προνόμια δημοσίων υπαλλήλων, κινήσεις που θα μπορούσαν να αναμορφώσουν την ελληνική πολιτική κουλτούρα, αλλά και να κόψουν τους δεσμούς του ΠΑΣΟΚ με τον σκληρό πυρήνα της κομματικής του βάσης. Σημειώνεται, ότι στην αρχική αξιολόγησή της η τρόικα διαπίστωσε σημαντικές αποκλίσεις στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης ζητώντας νέα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ.

Το δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο για τις ισχυρότατες πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα, ειδικά μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση της τρόικας, ενώ υπογραμμίζει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα εξαντληθούν σε λίγες εβδομάδες, καθιστώντας ζωτικής σημασίας την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Δεδομένου του ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι αμφίβολη και η χώρα αντιμετωπίζει τη ζοφερή πραγματικότητα της εξάντλησης των μετρητών σε περίπου 25 ημέρες,, τα περιθώρια ελιγμών είναι εξαιρετικά περιορισμένα», φέρεται να δήλωσε Έλληνας υπουργός εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι οι συναντήσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν με επιτυχία και τελικά θα εγκριθεί η επόμενη δόση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]