Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτη ενημέρωση από τον Τόμσεν ζητεί το ΔΝΤ


Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με θέμα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Τα στελέχη του ΔΝΤ έχουν ζητήσει ενημέρωση από τον απεσταλμένο του, Πόουλ Τόμσεν, στην Αθήνα, ενώ θεωρείται πιθανό μετά τη συνεδρίαση η τρόικα να λάβει το πράσινο φως, για να επιστρέψει στην Αθήνα, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων πριν από λίγες ημέρες.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του τόσο σχετικά με το εάν η τρόικα έχει ζητήσει επιπλέον μέτρα, όσο και για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη, την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις ρωτήθηκε τόσο για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα όσο και για το εάν πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για να καλύψει την απόκλιση από τον στόχο για το έλλειμμα.

Απαντώντας στο θέμα της ημερομηνίας επιστροφής ο κ. Ράις απάντησε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατηρεί την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει αρχικά, δηλαδή «τα μέσα Σεπτεμβρίου».

«Δεν έχω τώρα μια συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως, όπως έλεγε η ανακοίνωση, αυτό θα γίνει προς τα μέσα Σεπτεμβρίου» σημείωσε.

Η τρόικα, η οποία έφυγε από την Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να επιστρέψει «σε δέκα ημέρες».

Ο Ράις αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει σχετικά με τη φύση της «τεχνικής εργασίας» που ζήτησε η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 2ας Σεπτεμβρίου, «τον προϋπολογισμό του 2012 και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανάπτυξη».

«Δεν θα ήταν συνετό να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες της αποστολής. Επομένως πιστεύω ότι θα πρέπει να αφήσουμε την αποστολή να επιστρέψει και να κάνει τη δουλειά της» σημείωσε ο Ράις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]