Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν αρκεί να είμαστε ενωμένοι

Τις τελευταίες ημέρες είναι έκδηλη η ανησυχία στη χώρα μας όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν όρθωσαν το ανάλογο ανάστημα, απέναντι στις απειλές της Άγκυρας προς Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ. Το μόνο που κάνουν οι Αμερικανοί, εδώ και καιρό, είναι να εκφράζουν τις ...ανησυχίες τους. Φυσιολογική πέρα για πέρα η στάση των ΗΠΑ.Θυμίζουν γονιό που καλείται να χωρίσει τα ...χαϊδεμένα του. Θα πάρει θέση; Όχι φυσικά... Απλώς θα κοιτάξει να τα χωρίσει. Αυτό κάνει και σήμερα η Ουάσινγκτον. Προσπαθεί να χωρίσει τα χαϊδεμένα της (Τουρκία-Ισραήλ) ...

Τα "χαϊδεμένα" που η ίδια, εξέθρεψε, εξόπλισε, ενθάρρυνε και έστησε θερμά επεισόδια και πολέμους ...ημερών, αφού -πρωτίστως- οι μυστικές υπηρεσίες της, είχαν πράξει τα δέοντα, ώστε να ΜΗΝ αποτύχουν... Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους λοιπούς της Δύσης, οι οποίοι νόμιζαν ότι τα φίδια που έκρυβαν στον κόρφο τους, ήταν ...ακίνδυνα. Έφτασε η ώρα κατά την οποία η Τουρκία, από ..."αμούστακο" παιδί έγινε άντρας και μάλιστα ο νταής... ο οποίος θα στραφεί εναντίον των γονέων του!

Όποιου εκ των ηγετών με ανατροφή "made in USA", η χώρα του "μεγάλωσε" κάποια στιγμή τελείωσε η προσωπική ευγνωμοσύνη, προς τους δημιουργούς. Αυτό δείχνει η ιστορία, με τη συμπεριφορά των "αμερικανόφιλων" ηγετών κρατών!

Ανεξαρτήτα των ευαισθησιών και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, πρέπει να τόνισουμε ότι στις διακρατικές συμμαχίες δεν υπάρχουν πάντοτε, τέτοιου είδους συσχετισμοί. Και είναι απλή η επεξήγηση, αρκεί να κοιτάξουμε την κατάσταση κατάματα. Το Ισραήλ "εγκλωβισμένο" στη περιοχή, υπό το βάρος της Αραβικής άνοιξης και της αλλαγής καθεστώτων, αναζητεί διέξοδο. Η Τουρκία δε βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το Ισραήλ αλλά είναι περίπου στην ίδια, καθώς οι Κούρδοι αυτονομιστές, έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα "δήθεν θεριό" που ΗΔΗ χάνει αίμα. Μην το παραγνωρίζουμε αυτό, καθώς ενοχλεί ΚΑΙ στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η κοινή γνώμη όταν ακούει σε καθημερινή βάση τόσοι νεκροί, τόσοι τραυματίες κλονίζεται ...

Την ίδια ώρα, ο ρόλος του Ισραήλ στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι γνωστός και πέρα για πέρα δεδομένος. Για πόσο καιρό άραγε θα συνεχίσει να μην ...ικανοποιεί τα συμφέροντα του Ισραηλινού λόμπι, που σε κάθε περίπτωση το έχει ανάγκη προεκλογικώς; Όχι για πολύ, καθώς οι Εκλογές πλησιάζουν...

Μπορεί η χώρα μας να διανύει μίαν από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της... ωστόσο υπάρχουν λύσεις. Δεν είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ότι ήμασταν το 1908-1909.

Σαφώς και είμαστε διαφορετικά γαλουχημένοι. Όμως ΚΑΠΟΙΕΣ & ΚΑΠΟΙΟΙ από τη σημερινή νεολαία της Ελλάδας, φρόντισαν να "θωρακιστούν" με το να μην ...διαβάζουν (αποτέλεσε άθελα τους υγιείς αντίσταση) τα παραποιημένα βιβλία της Ιστορίας, που εδώ και χρόνια κάποιοι επιβάλλουν.

Η Ελληνική ιστορία διαχρονικά μας ΔΕΙΧΝΕΙ ότι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ποτέ δε χάσαμε! Αν χρειαστεί ας το ξαναπράξουμε για το καλό της Πατρίδας και μετά ...ο καθένας μας ας ακολουθήσει το δρόμο του!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτό για τα παραποιημένα βιβλία της ιστορίας ξαναπέστο! Τη μεγαλύτερη ζημιά όμως την έκαναν και την κάνουν οι γονείς των σημερινών νέων, που δεν τους μίλησαν για όσα πρέπει να γνωρίζουν. Έτσι ανατράφηκε αυτή η γενιά της καφετέριας, του "δεν ψηφίζω" και του "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]