Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές του χρόνου;

Παρά το διάχυτο κλίμα ότι οι συνθήκες οδηγούν σε πρόωρες εκλογές , ειδικά μετά τις βεβιασμένες αποφάσεις υπό την πίεση της παροχής της 6ης δόσης. τα μηνύματα από το Μαξίμου είναι και παραμένουν εντελώς διαφορετικά.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το στενό του περιβάλλον, δεν θέλουν τις εκλογές. Εκτιμούν μάλιστα ότι η ΔΕΘ και οι οργανωμένες αντιδράσεις στα μέτρα της κυβέρνησης- Τρόικας, δεν θα αλλάξουν δραματικά το κλίμα. Ο Γ. Παπανδρέου, θέλει εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή και πιστεύει προσωπικά ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται τότε θα έχουν δικαιωθεί. Φυσικά οι εξελίξεις και οι δείκτες της οικονομίας, αλλά και το σύνολο των αναλύσεων σχεδόν για την Ελλάδα και την πορεία της κάθε άλλο παρά δικαιολογούν, μια τέτοια αισιοδοξία.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις , αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και άλλες που έχει στη διάθεση του το Μαξίμου, δείχνουν μια περίπτωση –εφιάλτη για την κυβερνητική παράταξη , σε περίπτωση εκλογών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι πολίτες ψηφοφόροι να δείξουν την οργή και την αντιπαλότητα τους στην στρατηγική των Μνημονίων και του ελέγχου της Ελλάδος από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, με απολύτως σαφή τρόπο και σε αντίθεση με τη συνήθη συμπεριφορά τους στην κάλπη. Να δώσουν δηλαδή θετική ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο του 15%. Να μην ακολουθήσουν την στάση που κράτησαν , «τιμωρώντας» τη ΝΔ, στις εκλογές του 2009, αλλά να «αφανίσουν» το κυβερνητικό κόμμα. Να δείξουν τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά ψήφου λίγο παραπάνω από το ΚΚΕ.

Σε μια τέτοια περίπτωση όποια κι αν ήταν η επόμενη μέρα του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος, πολύ απλά δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ. Αυτήν την υπαρξιακή αγωνία εκδήλωσε ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης, όταν έλεγε πριν από δύο ημέρες, «να μην γίνουμε Ένωση Κέντρου».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που θέτει το Μαξίμου και γνωρίζουν πλέον κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη, εκλογές θα γίνουν μέχρι τον Νοέμβριο φέτος, εφόσον προηγηθεί κοινωνική εξέγερση και χαθεί ο έλεγχος . Διαφορετικά κάλπες περίπου τον Οκτώβριο του 2012…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αρες μαρες κουκουναρες.
    Μην ακουτε κανεναν συνελληνες.Το μονο σιγουρο που θα συμβη στο πολυ συντομο μελλον,ειναι ΤΟ ΧΑΟΣ.
    Αυτο εχουν σχεδιαση, αυτο υπηρετη το πολιτικο μας συστημα και αυτο ερχεται.
    Εχει κανεὶς ορθως σκεπτομενος αμφιβολια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]