Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Τουρκικά πολεμικά θα συνοδεύουν τα πλοία προς τη Γάζα


Από πολεμικά της χώρας τους θα συνοδεύονται τα πλοία της Τουρκίας που θα μεταφέρουν βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία έλαβε μέτρα για να σταματήσει το Ισραήλ από τη μονομερή εκμετάλλευση φυσικών πόρων από την ανατολική Μεσόγειο.

Τι θα συμβεί, άραγε, όταν τα τουρκικά πολεμικά πλοία συναντηθούν με τα Ισραηλινά πολεμικά πλοία απέναντί τους; Μήπως, τότε θα "αναλάβει" η Ισραηλινή αεροπορία; Μήπως τότε ο Ερντογάν θα αποφασίσει για το καλό της ειρήνης της περιοχής να αποσύρει τα πλοία του στην Ελληνική ΑΟΖ, δηλώνοντάς την επίσημα ως τουρκική;

Οι χορευτές, λοιπόν, παίρνουν θέσεις στην σκηνή. Το θεατρικό αρχίζει και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Ελλάδα, στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου (και κάποιοι "τρελοί" τολμούν να κοιτάζουν ανήσυχα και προς την Θράκη).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποφύγει να κάνει κανό στην περιοχή νότια του Καστελόριζου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα...

Ο πρώτος χάρτης δείχνει την ΑΟΖ όπως είναι (ή όπως θα έπρεπε να είναι εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την Ελληνική ΑΟΖ). Ο δεύτερος χάρτης που παραθέτουμε είναι ο χάρτης που έχει "κυκλοφορήσει" η Άγκυρα, δηλώνοντας την τουρκική ΑΟΖ στην Μεσόγειο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τόσα χρόνια κρατάει η γενοκτονία των Παλαιστινίων αλλά μόλις τώρα χτύπησε τον σουλτάνο στο κεφάλι η έμπνευση για τα ιδεώδη της ελευθερίας των λαών και άπλωσε την ουρά του σαν βεντάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι θλιβερο να λαμβανουν χωρα τετοιες γεωπολιτικες ανακαταταξεις στην Μεσογειο και συγχρονως να μας κυβερνουν ανθρωπακια!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]