Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσπαθούν (πάλι) να μας χρεοκοπήσουν

Κάθε κερδοσκόπος που… σέβεται τον εαυτό του, έχει φροντίσει εγκαίρως να διαμορφώσει τις κατάλληλες σχέσεις με τους πυλώνες επιρροής που θα του επιτρέψουν να πετύχει τον αντικειμενικό στόχο του: Να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του, ποντάροντας στη χρεοκοπία μιας χώρας, λόγω της διεθνούς κρίσης. Τέτοιοι πυλώνες επιρροής είναι πρωτίστως τα ΜΜΕ, καθώς και κατ’ επίφαση έγκυροι οικονομικοί αναλυτές και καθηγητές πανεπιστημίων.

Τους τελευταίους μήνες, οι κερδοσκόποι είχαν ποντάρει μεγάλα ποσά στην προοπτική χρεοκοπίας της Ελλάδας, προσδοκώντας ότι θα συμπαρέσυρε και την υπόλοιπη ευρωζώνη. Οι δε κινήσεις τους ήταν μεθοδικές. Μεγάλα δικηγορικά γραφεία, οικονομικοί αναλυτές και φυσικά ΜΜΕ, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπαγάνδιζαν νυχθημερόν μια τέτοια, ακραία εξέλιξη.

Με τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου, και τη δέσμευση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ να συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, ακόμη και… επιλεκτικώς χρεοκοπημένα, τα CDS δεν ενεργοποιήθηκαν. Κάτι που πρακτικά σήμαινε ότι οι κερδοσκόποι έχασαν τα χρήματά τους. Επέλεξαν λοιπόν να ασκήσουν παράπλευρη πίεση στην Ιταλία και την Ισπανία, να προκαλέσουν σύγχυση στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, και πλέον, να ξαναστρέφουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα.

Η Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα έπρεπε να είχαν χρεοκοπήσει… προ πολλού, επικαλείται σήμερα δυσοίωνες προβλέψεις οικονομολόγων, για να στοιχειοθετήσει την εκτίμηση ότι και το 2012, η οικονομία της χώρας μας θα συνεχίσει να κινείται με υφεσιακούς ρυθμούς. Μέχρι εδώ, το ρεπορτάζ της εφημερίδας φαντάζει ακριβές.

Και εκεί, ξεκινά το φλερτ με τους κερδοσκόπους. Η Wall Street Journal προβλέπει ότι οι αγορές θα στρέψουν και πάλι την προσοχή τους στην Ελλάδα, και ουσιαστικά προτρέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να άρει τη συμμετοχή του στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς βασική πρόβλεψη του προγράμματος είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2012.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος συνεχίζεται. Όχι μονάχα για να μην χάσουν οι κερδοσκόποι τα χρήματά τους, αλλά και για να… χρεοκοπήσει η ευρωζώνη πριν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]