Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο άσχετοι και επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί που προτείνουν τα οικονομικά μέτρα;


Κουτοί; Ναί γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι όσο ανεβάζεις την άμεση ή έμμεση φορολόγηση σε κάτι (εν προκειμένω το ΦΠΑ στα εστιατόρια, delivery κλπ), τόσο μειώνεται η κατανάλωση. Αποτέλεσμα ω ΦΩΣΤΗΡΕΣ της κυβέρνησης (;) είναι να εισπράττετε -αποδεδειγμένα- όχι περισσότερα (όπως προσδοκάτε), αλλά λιγότερα.

Επικίνδυνοι; Ναι γιατί τελικά οι πολίτες στερούνται ορισμένων υπηρεσιών, προϊόντων ή ακόμα και “εξόδων” από την μαύρη κατάντια της καθημερινότητας και μειώνουν την κατανάλωση σε προϊόντα που ακριβαίνουν λόγω φορολόγησης (το έχετε δει το έργο φωστήρες με τα αυτοκίνητα, την βενζίνη, τα προϊόντα super market, τα τσιγάρα, τα οινοπνευματώδη), και παρόλα αυτά το κράτος δεν εισπράτει τα προσδοκώμενα.

Αποτέλεσμα; Aφενός το μεγαλύτερο ξεπούλημα από την μεγαλύτερη πίεση από την Τρόϊκα και το ΔΝΤ και αφετέρου η ακόμα μεγαλύτερη έμμεση και άμεση φορολόγηση με αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης, την μεγένθυνση της ύφεσης, την αύξηση της ανεργίας, το κλείσιμο ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων, την αδυναμία λειτουργίας της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών παροχών και πάει λέγοντας.

Εκτός αν τελικά όλα αυτά γίνονται επί σκοπώ. Εκτός αν αυτά είναι μέρος ενός άρτια οργανωμένου σχεδίου που σκοπό έχει την εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους του λαού, την εξίσωση του με τους οικονομικούς και άλλους μετανάστες και την αφάνιση της Εθνικής Ταυτότητας.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω και δεν είμαι σε θέση να πάρω ξεκάθαρη θέση: Είστε άσχετοι, επικίνδυνοι και ανίκανοι να σχεδιάσετε τον πιο απλό τρόπο διακυβέρνησης ενός κράτους ή είστε εντεταλμένοι κάποιου σχεδίου που εκτελείται άρτια από την στιγμή που αναλάβετε.

Ελπίζω ειλικρινά να είστε απλά άσχετοι, κουτοί και ανίκανοι να αντιληφθείτε τις απλούστερες της μικροοικονομίας και της διαδικασίας εξόδου από την ύφεση, και ελπίζω απλά να μην προλάβετε να κάνετε τόσο κακό όσο μπορείτε να κάνετε.
Γιατί αν δεν είστε, τότε δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από ένα “Πολυτεχνείο του ’74″ για να αλλάξει η διαμορφούμενη κατάσταση του αφανισμού της πατρίδας μου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μην ελπιζης αδελφε,ειναι προδοτες και ολα βαση σχεδιου.
    Σε λιγο ανοιγουν οι πυλες τις κολασεως για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    Αλλα και για εμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μας εχουν εκτελεσει και ερχεται για την χαριστικη βολη,
    και συ νομιζεις οτι ειναι ο ερυθρος σταυρος?
    τι με βαζεις να λεω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει κανεις ακούσει τον όρο εσωτερική υποτίμηση; Ψαξτε το.

    Τελικός στόχος η μείωση των τιμών στα προϊόντα.
    Αυξάνεις την φορολογία
    Μειώνεις την ζήτηση προϊόντων
    Πέφτει η τιμή των προϊόντων
    Ταυτόχρονα μειώνεις και τους μισθούς.
    Τελικά για να μην τα πολυλογούμε ελλατώνεται η φορολογία πάλι άν υάρχει σωστή διαχείριση απο μία αξιόπιστη κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:26 Απο τότε που ξεκίνησε η φοροεπιδρομή έχεις δει μείωση τιμών έστω σε ένα είδος? Διότι μέχρι να λειτουργήσει ο μηχανισμός που λές θα έχουν πεθάνει οι μισοί Έλληνες απο την πέινα και θα έχουν μείνει άστεγοι επειδή θα τους έχουν πάρει τα σπίτια οι τράπεζες.Επιπλέον όταν θα έχει μείνει άνεργος τα 3/4 του ενεργού πλυθυσμού τί να την κάνω τη μείωση των τιμών η οποία θα είναι ελάχιστη λόγω της φορολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]