Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προφητείες Σόρος για την Ευρώπη

Οι προφητείες Σόρος για την Ευρώπη, προκαλούν πονοκέφαλο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Χωρίς απαραιτήτως ότι λέει ο μεγαλοχρηματιστής που πρόσφατα πήρε σύνταξη, να είναι και θέσφατα, όσα ανέφερε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς δείχνει πώς σκέφτονται οι αγορές οι οποίες ελέγχουν τα πάντα. Διαβάστε τι λέει ο Σόρος για να καταλάβετε και ποια είναι η τύχη της Ελλάδας.

“Το να επιτραπεί η έξοδος ενός κράτους από το ευρώ, προϋποθέτει μια απαραίτητη διεργασία”, ανέφερε και υποστήριξε ότι είναι υπέρ μίας ευρωζώνης δύο μέτρων και σταθμών, λέγοντας ότι η έξοδος της Ιταλίας ή της Ισπανίας θα οδηγούσε το ευρώ σε κατάρρευση και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ μεγάλων και μικρών κρατών.

Η Ευρώπη δύο ταχυτήτων δηλαδή που όλοι συζητούν όλο και περισσότερο.

Οσο για την Ελλάδα, επιβεβαίωσε αυτό που οι περισσότεροι τόνιζαν μετά τη σύνοδο της 21ης Ιουλίου, ότι υπήρξε στάση πληρωμών. Χαρακτηριστικά αναφέρει ο Τζ. Σόρος ότι σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής μέρους του χρέους ενός μέλους της ευρωζώνης, μία “οργανωμένη” χρεοκοπία είναι εφικτή. Όπως υποστήριξε, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είχε ως αποτέλεσμα μια οργανωμένη στάση πληρωμών της Ελλάδας χωρίς να προκληθεί “σεισμός”. Έκρινε αναγκαία την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ισπανία και στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί πιο ευέλικτη η αγορά εργασίας και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους.

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του και για το μέλλον της Ευρώπης. Τονίζει ότι το ευρώ είναι σε κίνδυνο εξαιτίας των εμμονών Γερμανίας και Γαλλίας. Επικρίνει τη στάση Μέρκελ και Σαρκοζί και τάχθηκε υπέρ των ευρωομολόγων, συμφωνώντας όμως με τον Νικολά Σαρκοζί, ότι αυτό θα είναι ο τερματισμός και όχι η αφετηρία της διαδικασίας οικονομικής ενοποίησης. Όταν τον ρώτησαν αν η Γαλλία θα μπει στο στόχαστρο κερδοσκόπων, απάντησε ότι αυτό έχει ήδη συμβεί. “Εφόσον, η Ιταλία και η Ισπανία δεν είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν την Ελλάδα, το μερίδιο της Γαλλίας -το χρέος της οποίας αγγίζει ήδη το 85% του ΑΕΠ- προκειμένου να στηρίξει την Αθήνα, αυξάνεται. Και πόσο μάλλον, σε περίπτωση που η Ιταλία και η Ισπανία ζητήσουν στήριξη. Το φορτίο αυτό θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της Γαλλίας και για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, εξήγησε.

Προβλέπει δηλαδή ότι η Γαλλία θα είναι το επόμενο θύμα των κερδοσκόπων και εφόσον δε λαμβάνονται αποφάσεις η κατάσταση θα είναι δραματική μέρα με τη μέρα.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]