Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διώκεται υπάλληλος της ΕΥΠ επειδή κατήγγειλε φιλοτουρκική συμπεριφορά προϊσταμένου του!


Το μπάχαλο που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας μας, το έχουμε καταγγείλει και το έχουμε καταγράψει επανειλημμένως. Κάθε φορά που καταγράψαμε λανθάνουσες συμπεριφορές φροντίζαμε να έχουμε στοιχειοθετήσει και τεκμηριώσει επαρκέστατα τα όσα καταγγέλλαμε. Όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει πάτος στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΥΠ του ΠΑΣΟΚ, αφού τα νεότερα επιβεβαιώνουν την παροιμία «καθόλου νέα, καλά νέα»…

Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως ένας υπάλληλος της ΕΥΠ μπήκε στο στόχαστρο ανωτέρων του, επειδή τόλμησε να καταγγείλει συνάδελφό του ο οποίος είχε την φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ στους υπολογιστές της υπηρεσίες και να ζητήσει την εξαίρεση ανωτέρου του που ανέλαβε την διενέργεια της διοικητικής εξέτασης της υπόθεσης!!! Όχι, ο συνάδελφος δεν ήταν συνάδελφός του της ΜΙΤ (Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών), αλλά υπάλληλος - μέλος της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του οποίου η συμπεριφορά μάλλον έχει ξεφύγει από το φυσιολογικό.

Ο κ. Ιωάννης Κοραντής, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, επιτυχημένος διπλωμάτης και γνωστός για την ευαισθησία του σε εθνικά θέματα (αλλά και σε θέματα που άπτονται της ΕΥΠ), κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, ζητώντας του εξηγήσεις για το προγκρόμ που φαίνεται να εξελίσσεται κατά εκείνων που αντιδρούν στα παράξενα νέα ήθη και έθιμα που εισάγει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Αδημονούμε να μάθουμε τα νεότερα από την απάντηση του κυρίου Παπουτσή, ο οποίος φέρει βαρύτατες ευθύνες για πάρα πολλά, αλλά και ειδικά για την κατάπτωση που παρατηρείται στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Αναρωτιόμαστε, εάν θα επικρίνει συμπεριφορές καταδίωξης λόγω καταγγελίας παραβατικής συμπεριφοράς. Εμείς, σημειώνουμε πως (από όσα μαθαίνουμε) δεν είναι ο μόνος υπάλληλος της ΕΥΠ που διώκεται επειδή αντιστάθηκε σε «περίεργες» συμπεριφορές…

Και από την πλευρά μας ρωτάμε ευθέως τον υπουργό: Είναι παράνομο το να εισάγεται η φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ σε υπολογιστές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών; Και εάν ο κύριος υπουργός δεν γνωρίζει τον Κεμάλ Ατατούρκ, ας βγει στον δρόμο να ρωτήσει έναν περαστικό προκειμένου να μάθει, αφού η μισή σχεδόν Ελλάδα έχει νεκρούς στην Μικρά Ασία και στον Πόντο, εξαιτίας των πολιτικών και ιδιαίτερα των σφαγών που έγιναν μετά από προσωπικές του διαταγές, με θύματα Έλληνες. Κύριε Παπουτσή, μήπως και στον δικό σας υπολογιστή έχετε τον Κεμάλ Ατατούρκ; (στο τέλος του άρθρου και μετά την ερώτηση του κυρίου Κοραντή παραθέτουμε αρχειακό βίντεο για εμπλουτισμό των γνώσεων του κυρίου Παπουτσή, σχετικά με τις "φιλελληνικές" δραστηριότητες του Κεμάλ Ατατούρκ)

Η ερώτηση του κυρίου Κοραντή
29 Αυγούστου 2011
Ερώτηση
Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή
Θέμα: Μία ακόμη δίωξη υπαλλήλου της ΕΥΠ

Στέλεχος της ΕΥΠ, που υπηρετεί σε παραμεθόριο μονάδα αιχμής και το οποίο πρόσφατα είχε καταγγείλει, ότι συνάδελφός του είχε αναρτήσει στους Η/Υ της μονάδας την φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έλαβε γνώση το πρωί της 25.8.2011 ότι μετατίθεται στην Αθήνα, που είναι ο τόπος συμφερόντων του. Εν τούτοις, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λαμβάνει διαταγή υποχρεωτικής μετάθεσης σε άλλη περιφερειακή μονάδα, εκτός του τόπου συμφερόντων του.

Γιατί αυτή η αιφνίδια μεταβολή; Απλά διότι είχε καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του υψηλόβαθμου στελέχους της υπηρεσίας που είχε αναλάβει να διερευνήσει την καταγγελία του με την αιτιολογία ότι ο ανωτέρω τον είχε «πιέσει» να την αποσύρει «για να μην έχει επιπτώσεις».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Εφαρμόσθηκε η Πάγια Διαταγή περί μοριοποίησης εσωτερικών μεταθέσεων, εάν πράγματι προέκυψαν μέσα σε μία ημέρα υπηρεσιακές ανάγκες και δεν είναι μία ακόμη δίωξη στελέχους της ΕΥΠ, που δεν ενέδωσε σε πιέσεις και απειλές;
  2. Αληθεύει ότι πράγματι η έρευνα της καταγγελίας ανατέθηκε σε πρόσωπο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής


Βίντεο αφιερωμένο στον κύριο Παπουτσή και στον φιλοκεμαλιστή υπάλληλο της ΕΥΠ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ο κύριος Παπουτσής είναι μάλλον απίθανο να απαντήσει εκτός Βουλής αφού κανένα από τα παπαγαλάκια του στα παράθυρα δεν θα του θέσει το ερώτημα. Ακόμα κι αν συζητηθεί στη Βουλή το θέμα για λίγα λεπτά, σίγουρα ο Παπουτσής θα βρει τρόπο να υποβαθμίσει το θέμα και να ξεγλυστρίσει. Είναι μια τέχνη που ακόμα και τα κατώτερα βιολογικά είδη κατέχουν από τη φύση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια απόδειξη του ξεπουλήματος και της προδοσίας της κυβέρνησης του Jefry (The Liar) GAP και της ντιντιδοχασικλοπαρέας του.... Αλλά που είβαι ένας Εισαγγελέας;

    ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την αλήθεια της τουρκικής θηριωδίας αρκεί κανείς να διαβάσει τα άρθρα του Έρνεστ Χέμινγουει που ήταν τότε πολεμικός ανταποκριτής. Σαφώς περιγράφει τις συνθήκες διωγμού των Ελλήνων αλλά και την προδοσία κατά του Ελληνικού στρατού. Αυτά τα κείμενά του διδάσκονται μάλιστα ως συγγραφικά πρότυπα σε σχολές Αγγλικής Φιλολογίας των ΗΠΑ. Στις Σχολές Πολιτικών Επιστημών που παρακολούθησε ο πρωθυπουργός μας και ο κ. Σαμαράς μάλλον θα τα έχουν καταργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Αυτή η λέξη τα λέει όλα και ας την ακούμε συχνότερα πλέον. Δεν είναι θέμα γνώσεων και ικανοτήτων. Είναι θέμα προδοσίας. Αλλά στο τέλος φτύνουν αυτά τα θλιβερά υποκείμενα. Όταν θα πάνε να εισπράξουν τα αργύρια.Γιατί όπως γνωρίζουμε απο την ιστορία, πρώτα πρέπει να εκπληρώσουν 'το έργο' που τους έχειζητηθεί και μετά να εισπράξουν. Το τί θα εισπράξουν στο τέλος θα το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]