Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για ποιόν λόγο ο Παπανδρέου έτρεξε να ευχαριστήσει τον πασά Ερντογάν;


Ας μη βιάζονται τόσο πολύ κάποιοι να συγκινηθούν από τη γενναιοδωρία του πασά (Ταγίπ Ερντογάν) να «επιστρέψει τα βακούφια στη μειονότητα».

Πρώτα απ’ όλα: ποια μειονότητα; Η ελληνική μειονότητα της Πόλης έχει ξεκληριστεί. Μιλάμε για μερικά μόνο κτίρια που αφορούν κυρίως το Πατριαρχείο και όχι για επιστροφή των ελληνικών περιουσιών που άρπαξαν οι Τούρκοι. Τα κτίρια αυτά μάλιστα θα κερδίζονταν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια έτσι κι αλλιώς και ίσα ίσα που οι Τούρκοι με την κίνηση αυτή στην ουσία τους λένε να μην προσφύγουν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη γιατί «θα τους τα δώσουν από μόνοι τους».

Αλλά πάμε τώρα στην ουσία: τι κερδίζει η ελληνική πλευρά; Τίποτα άλλο παρά μία «υπόσχεση» ότι θα της επιστραφούν κάποια κτίρια. Από το να λένε οι Τούρκοι, μέχρι να κάνουν, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Παρόμοιοι νόμοι και δηλώσεις έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν, χωρίς όμως αποτελέσματα.

Αντιθέτως η Τουρκία μόνο με τα λόγια, που απλόχερα χαρίζει, κερδίζει πολλά. Φρενάρει τις διεκδικήσεις, φτιάχνει ευρωπαϊκό προφίλ κράτους που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι έχει και τον ΓΑΠ να τηλεφωνεί στον «πασά» για να ευχαριστήσει δημοσίως τον τούρκο ηγέτη.

Να δείτε που σε λίγο ο «πολυχρονεμένος» (χωρίς στην ουσία να έχει δώσει τίποτα) θα ζητήσει και ανταλλάγματα.


* Κι από την άλλη: που ξανακούστηκε η ελληνική μειονότητα να γιορτάζει το μουσουλμανικό ιφτάρ για να τιμήσει τον πασά Ερντογάν;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλα τα υπολόγισαν, μόνο τους λαούς δεν έλαβαν υπόψη τους. Έλληνας με Τούρκο μαζί δεν κάνει γιατί αυτή η ιστορία μας που γράφτηκε με αίμα είχε αυτούς για θύτες ξανά και ξανά μέχρι και πριν από λίγα χρόνια. Μας μάτωσαν τόσο πολύ και εδώ και στην Κύπρο που δεν ξεπλύνεται το αίμα τόσο εύκολα. Είναι σαν να πας να βάλεις Άγγλο να συμβιώσει στην ίδια πόλη με Ιρλανδό. Τότε φτιάχνεις ένα Μπέλφαστ μπαρουτοκαπνισμένο για δεκαετίες, αφού ο Ιρλανδός του Μπέλφαστ μπορεί από ένα ψηλό σημείο της πόλης του να δει τη γραμμή που χωρίζει τα κατεχόμενα όπου ζει από την πατρίδα του που είναι πιο κάτω. Ας παίζουν στην τηλεόραση όσα τούρκικα σήριαλ θέλουν, ας ανταλλάσσουν επισκέψεις τα πρακτόρια της ευκαιρίας, εμείς τους έχουμε γραμμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]