Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Σεκέρ Μπαϊράμ γιορτάζουν σήμερα οι μουσουλμάνοι σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ

  • Τους «μαζεύουν» για να σταματήσουν οι δημόσιες προσευχές και να μην προκαλούν...!
Το Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας άνοιξαν σήμερα το πρωί τις πόρτες τους στους μουσουλμάνους της Αττικής προκειμένου να προσευχηθούν.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις και η προσευχή ξεκίνησε..

«Όλοι οι μουσουλμάνοι προσευχόμαστε αρχικά στα αραβικά και στη συνέχεια ο λόγος της προσευχής θα γίνει στη γλώσσα του καθενός» είχε δηλώσει τον Ιούλιο ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος Ναίμ Ελγνατούρ, ο οποίος κατάγεται από την Αίγυπτο και μετανάστευσε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη, προκειμένου να σταματήσουν οι δημόσιες προσευχές στην Αθήνα που είχαν στο παρελθόν πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, οι δημόσιες προσευχές των μουσουλμάνων είχαν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις καθώς χιλιάδες μετανάστες συνέρρεαν σε κεντρικά σημεία για να ασκήσουν το θρησκευτικό τους πρόγραμμα. Το θέαμα του προηγούμενου Αυγούστου είχε ενοχλήσει αρκετούς, με χιλιάδες μουσουλμάνους να μετατρέπουν δημόσιους χώρους της Αττικής(και όχι μόνο) σε υπαίθριο τέμενος.

Οι Πακιστανοί της Αττικής είχαν προσευχηθεί και πέρσι στο ΣΕΦ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πακιστάν - Ελλάδος Τζαμίλ Σαγιάντ είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία του στις δημόσιες προσευχές. «Είμαι 42 χρόνια στην Ελλάδα αυτό που θέλουμε είναι να προσευχόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προκαλούμε τους ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνουμε», είχε πει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]