Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθή με νόμους κι όχι με το «έτσι θέλω»

  • Από τον στρατηγό Μακρυγιάννη στον Άκη
Με αναφορές στον Μακρυγιάννη για το θεσμικό πατριωτισμό σε σύγχρονους πολιτικούς επιστήμονες για τη σχέση διαφθοράς και ποιότητας της δημοκρατίας, με ισχυρή νομική θεμελίωση και πολιτικό σκεπτικό που πρώτη φορά συναντά κανείς σε πόρισμα έπεσε η αυλαία των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ένα κείμενο 152 σελίδων αναφέρονται με λεπτομέρειες οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που όπως εικάζεται αποτελεί μέρος όσων διακινήθηκαν για την καταβολή των προμηθειών. Κατονομάζονται πρόσωπα και μεθοδεύσεις με τραπεζικούς λογαριασμούς και off shore εταιρείες που κατέληξαν στην αγορά ακινήτων με τα οποία συνδέεται ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Παρά τη φιλολογία, απουσία επιχειρημάτων, περί δίωξης του για να εξυπηρετηθούν επικοινωνιακές πολιτικές, που καλλιέργησε το τελευταίο διάστημα ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος και ορισμένοι δημοσιογράφοι το πόρισμα έπεσε σαν πέλεκυς.

Προτείνεται στην Εθνική Αντιπροσωπεία η παραποµπή του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη ενώ ζητείται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δήµευση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Εθνικής Αµυνας καθώς και όλων των φυσικών προσώπων που θεωρούνται ύποπτα και εµπλέκονται στη συγκεκριµένη υπόθεση των γερµανικών υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για το έγκληµα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθµό κακουργήµατος, το οποίο – κατά την Επιτροπή – διέπραξε το διάστηµα από 1 Νοεµβρίου 1999 µέχρι 27 Σεπτεµβρίου 2007 και έλαβε τουλάχιστον το ποσόν των 7.777.773 δολαρίων ΗΠΑ.

Παράλληλα, τα µέλη της Προανακριτικής κατηγορούν τον Ακη Τσοχατζόπουλο για το αδίκηµα της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα – δηλαδή για ξέπλυµα µαύρου χρήµατος. Ζητούν δε την άσκηση ποινικής δίωξής του για φυσική και ηθική αυτουργία για πράξεις που – όπως σηµειώνουν – τέλεσε από τις 17 Νοεµβρίου 1999 µέχρι τις 16 Απριλίου 2010.

Αναγνώστης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]